Išče se fotograf

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
http://creatizem.si/
Kolega Tine Kušar. Top fotograf za vse žanre
aplauz.gif

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
No ja o temle TOP bi se dalo debatirat... iz videnega na strani je povprečno dober do dober.

Če mene vprašaš je človek lahko TOP na enem ali dveh žanrih in ne na vseh...
smirk-1.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.002
171
63
100 ljudi, 100 okusov... in 200 oči. In kaj manjka slikam? Je modra barva za en odtenek premodra?

Meni se zdijo čisto v redu fotke. Tako kot najbrž večini neprofesionalnih fotografov.

Žal pa je že od nekdaj tako, da se konkurenca ne mara, ker si odžira biznis in je potem vsak drug slab in povprečen. Danes je ob pomoči digitalnih fotoaparatov in softwara vsak lahko fotograf, samo še dober motiv mora znati poiskati.
Enako kot lahko vsak s 5 minut časa naredi komad, pa sploh ne zna igrati.

Jah, veliko bi jih izpadlo, če bi še vedno bili v analogni dobi.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
100 ljudi, 100 okusov... in 200 oči. In kaj manjka slikam? Je modra barva za en odtenek premodra?

Meni se zdijo čisto v redu fotke. Tako kot najbrž večini neprofesionalnih fotografov.

Žal pa je že od nekdaj tako, da se konkurenca ne mara, ker si odžira biznis in je potem vsak drug slab in povprečen. Danes je ob pomoči digitalnih fotoaparatov in softwara vsak lahko fotograf, samo še dober motiv mora znati poiskati.
Enako kot lahko vsak s 5 minut časa naredi komad, pa sploh ne zna igrati.

Jah, veliko bi jih izpadlo, če bi še vedno bili v analogni dobi.

Konkurenca je vedno dobrodošla
smile-1.gif

Vpel sem se samo v nazivanje TOP.... ta naziv prirada redkim... se ne štejem med njih hehe :D ( pa čeprav živim od fotke )

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Tudi tukaj gor se najdejo, samo tisti ki je dober ne bo kar tako frej par dni pred zadevo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
bo, ampak bo cena malce višja ... ker je treba v zadnjem trenutku kako stvar uredit oz. naumit ...

kar se tiče TOP fotografije ... jih je enih par pri nas, Kušar je okej fotograf, je precej napredoval, vsaj glede na tele fotke v portfoliu so sicer zelo solidne, precej kvalitetne.

drugo pa je, kako ljudje cenovno stojijo. tisti, ki jim je fotka kruh, imamo čisto drugačne cene od nekoga, ki ima fotografijo za popoldanski s.p. in tu nastaja velik problem ... ampak to je že druga tematika ...
wink-1.gif

konkurenca je bila pa še vedno zdrava!!
cheer.gif
lahko rečem, da me je parkrat ravno konkurenca zdramila iz "spanja na lovorikah", da sem začel spet migat v pravo smer ...

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
TOP fotografe lahko v Sloveniji prestejemo na prste ene roke.. No, mogoce bi potreboval obe roki
smile-1.gif

Ostalo je pac pod top..

Pa je kakšen od njih top za 'vse žanre'?
tongue-1.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.002
171
63
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
drugo pa je, kako ljudje cenovno stojijo. tisti, ki jim je fotka kruh, imamo čisto drugačne cene od nekoga, ki ima fotografijo za popoldanski s.p. in tu nastaja velik problem ... ampak to je že druga tematika ...
wink-1.gif

Gledano iz perspektive naročnika se jaz sigurno odločim za cenejšega, pa me ne zanima, ali ima nekdo popoldansko obrt ali pa živi od tega... seveda če je kakovost enaka. Razliko pa bo tako ali tako opazil samo pipetkar.
Popoldanski fotografi težko naberejo dovolj denarja za vso profi opremo, a če dovolj dobro obvladajo računalnik, jo niti ne potrebujejo. Seveda pa tudi odvisno, kaj fotkajo.

Zanima pa me, koliko bi jih pogorelo, če bi se še vedno uporabljalo stare fotoaparate na film in temnice... brez vsakih računalnikov. Takrat bi se videlo, kdo je TOP.
zmaga.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik scorpion pravi: Zanima pa me, koliko bi jih pogorelo, če bi se še vedno uporabljalo stare fotoaparate na film in temnice... brez vsakih računalnikov. Takrat bi se videlo, kdo je TOP.
zmaga.gif
Drugačni časi in napredek so marsikoga, ki je bil TOP v analognih časih postavili v ozadje. Ker se ni znal, ali pa želel prilagoditi, ga je čas enostavno povozil. In je pogorel.
Pomembno je, kdo zna danes najbolj uspešno potegniti maksimum iz opreme in programja ki je na voljo.
Če vse to združi še z dobrim poznavanjem zakonitosti fotografije in ima v sebi nekaj 'umetniške žilice', da o komercialni sposobnosti niti ne pišem, je lahko uspešen.
In takšen je potem lahko TOP.
Pa če kaj ve o temnici in celuloidu , ali pa ne.
Tista znanja so za zgodovinarje in entuziaste in se od njih ne da živeti, vsaj pri nas ne.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
zato pa toliko pizdakam čez vse đabiče.
smile-1.gif
ker mislijo, da so frajerji, ker so pač podpisani pod fotkami. ne razumejo pa tega, da nekateri od tega skušamo živeti.

in nekako se kaže nepisano pravilo, da tisti, ki znajo/znamo, imamo ceno in so ljudje tudi pripravljeni plačati to ceno. vendar pa na rovaš đabičev, je takšnih poslov vse manj ...
redface-1.gif

kar se tiče pa vsestranskosti - lahko bi se reklo, da sem vsestranski fotograf, ne bi pa rekel, da sem TOP.
smile-1.gif