IPTV - vprašanje

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik 474
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik 474

Mogoče je že kje bilo, pa nisem zasledil...

Namerč čas je, da grem s korakom naprej - PSTN, CATV in ADSL gredo v smeti, nadomestila jih bo IP telefonija, IP TV in pa VDSL (jebat ga, FTTH še nekaj časa ne bo).

Naročil sem 2 SDTV vmesnika in 2 HDTV vmesnika za televizijo. Vsi 4. televizorji so raztrošeni po hiši. Zdaj pa ne vem, kako je ta IP TV speljan. Ali gre signal preko obstoječega koaksialca in je pred televizorjem pretvornik ali bo potrebno zdaj do televizorjev vleči novi (Ethernet) kabel???

Hvala
Gargy

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.327
301
83
39
Ljubljana
ob vsakem televizorju je sdtv vmesnik, do njega pa pride utp kabel

ps: kako boš pa ti mel 2 hdtv na vdslu?
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Torej mi ne preostane drugega, kot vlačit kable?
uf-1.gif

Kar se tiče HDTV-ja in VDSLA-a - trenutno nimam nobene druge možnosti... Razmišljam še kot alternativa na Amisov paket Trojka, vendar je internet omejen le na 10 MBps, je pa res, da gre preko kabelske, T-2 ju pa ne zaupam najbolj... SiOL odpade, ker na moji lokaciji ne morejo ponudit nič pametnega...

LP
Gargy

I

Izbrisan uporabnik 474

Skušam ugotovit, kdo bi se po moji bajti name drl, kot na mulca :-D

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
TV ma prednost, tak da uporaba interneta nima veze. Bo prej "Izklopi TV, da ta po... film dol povlečem!"
wink-1.gif

pumaxx

Pripravnik
6. sep 2007
235
11
18
Z`dežele
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Torej mi ne preostane drugega, kot vlačit kable?
uf-1.gif

Kar se tiče HDTV-ja in VDSLA-a - trenutno nimam nobene druge možnosti... Razmišljam še kot alternativa na Amisov paket Trojka, vendar je internet omejen le na 10 MBps, je pa res, da gre preko kabelske, T-2 ju pa ne zaupam najbolj... SiOL odpade, ker na moji lokaciji ne morejo ponudit nič pametnega...

LP
Gargy

In kdo bo tvoj ponudnik če ni skrivnost, ker tu si jih vse odpikal? Mislim da imaš zelo ambicijozen načtr (2xHDTV+2xSD) glede na to, da praviš da nisi na optiki.
zmaga.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

T-2

Nimam neke alternative... Sprejemnike pa moram imet, saj drugače ne morem gledat televizije. CATV se odjavi.
kar pa se tiče ostalih ponudnikov - obstaja še SiOL, ki je v našem kraju zaspal in pa Amis.

Pogodba s T-2 še ni podpisana, samo informativna, tako da še trenutno nisem vezan še k ničemur. Ker sem na tem področju zaspal (priznam), mi lahko vi svetujete. Ali Amis ali T-2? Imam 4 TV je, na dveh "potrebujem" HD TV (eden ima že DVB-C mpeg4 sprejemnik, drugi nima), ostala dva sta lahko SD, internet okoli 10 -15 MBps down in pa telefonija...

LP
Gargy

I

Izbrisan uporabnik 474

Pri Amisu gre za kabelski dostop, ne IP TV.
Od glavne telefonske centrale v kraju sem oddaljen 200 m...

LP
Gargy

I

Izbrisan uporabnik 474

Telekomunikacijski sistem Radvanje - Pekre - Limbuš (TS RPL)

Paket preko (ali pa za) njih ponuja Amis

LP
Gargy

I

Izbrisan uporabnik 474

Jap
Saj mislim, da je to pri Amisu - gre za kabelski dostop in digitalno TV, ki pa je kao DVB-C in nima veze z internetom. Tako sem jaz razumel... In ti pol kao z CONAX kartico odklapljajo/vklapljajo pakete...

LP
Gargy

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Pa si kaj preračunal koliko te to pride na t-2, ki ni več tako poceni? Najem dodatnih stbjev, hd kanali, itd?

trojka plus od tega tvojega kablaša za 40€ zgleda najboljša opcija

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Lej če ni optike, je 2HD + 2SD utopija. To preko xDSL ne bo delovalo istočasno pod nobenim pogojem.Sploh pri T2, ki ima HD streame preko 20 mbps. Edina altrnativa je kabelska z DVB-C. Pa še tu, če boš povedal, da imaš 4 tv ti bodo verjetno zaračunali dodatno naročnno. Vsaj Telemach ima max 3 priključke na eno naročnino.