iPhone mobile me in brskanje po aparatu

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Sestra ima problem, kupila je iPhone od "prijatelja" oz. sodelavca ki je pač poznavalec Apple izdelkov in nasplošno telefonije, fantič je imel na telefonu naloženo kup enih programov in "plačljivih" navigacij in ji je predlagal naj ga ne posodablja ker bo zbrisala uporabne zadeve. Zdaj pa ji je model povedal oz. priznal da od prvega dne uporabe pregleduje njeje slike in sms sporočila preko Mobile me accounta ki je ostal na aparatu aktiven oz. ga je imel povezanega na svojem macbooku in v primeru kraje lahko sledi aparatu...
Sem skoraj prepričan da pregleduje tudi ta forum in se bo prepoznal
bonk.gif

Ker sem malo ven iz iPhone scene me zanima če ji naložim novi SW s tem preprečim da bi pregledoval aparat preko Mobile me oz. česarkoli?

Hvala za odgovore

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Ma ne samo izklopiš Mobile me ACC greš pod nastavitve poštni računi in izbereš mobile me ga lahko deaktiviraš ali izbrišeš samo bojo šli kontakti ven pa koledarji. Prej kontakte nekam shran naprimer na Google acc oz gmail. Kako to narediš poišči na netu.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Software se na novo naloži preko iTunes-a. Sicer greš pa v telefonu na Settings/Mail, Contacts, Calendars in tam izbrišeš MobileMe account.

PS: Preko MobileMe accounta ne more pregledovati slik in sms-ov na telefonu (razen če uporabnik telefona slike namerno uploada na mobileme... za smse pa ni variante). Lahko pa vedno vidi, kje se telefon nahaja in mu na daljavo pobriše celo vsebino (Find My iPhone). Se pa lahko res na daljavo vidi slike, pregleduje SMSe in vse podatke na telefonu preko SSH-ja... ampak v tem primeru mora pa uporabnik vedeti IP naslov telefona, ki ga pa preko Mobile Me ne more dobiti.