iPhone 7 in 5se

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ali pa Google Photos, ki deluje tudi izven Apple naprav.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.501
769
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tudi iCloud Photos deluje izven Apple naprav ...

Thomas-notebook_%28172.19.145.179%29-20160401-100730.jpg

iCloud for Windows >> https://support.apple.com/sl-si/HT204283

tomi

Guru
1. sep 2007
18.664
9.878
113
40
MB
jaz sem na icloud izklopil slike, je google bolj radodaren s prostorom
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ksz.

Jaz pa kar Flickr uporabljam. Privacy lepo nastavljen, uploada mi tudi videoposnetke, če je treba kakšno fotko prestavim v public, če je treba jo pretankam na računalnik...prostora pa 1Tb, brezplačno. Pa še zelo lepo dela.
Sicer ni klasičen cloud ampak za medio mi je super.

Panter23

Pripravnik
8. jun 2009
38
1
8
Dobro, nimam trenutno ne iPhona ne kakšnega Androida pri roki da bi potestiral.
Ali iCloud razporedi slike po mapah z oznako datuma? Ali kakršen drug import?
Ker imam pač tako urejeno knjižnico slik: datum+zraven napišem še opis.
Mi je nekako laže potem iskat določene slike, al pa pokazat na TV če pride žlahta na obisk
smile-1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.728
6.621
113
če že, potem dropbox

še vedno pa nisem dobil odgovora, če se da normalno prenašati fajle prek wifija in windows shara?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Meni je top Google Photos, ker:
- ti dela back up v high quality in imaš unlimited storage
- z vseh deviceov kjer imaš naloženo
- dela albume
- iščeš slike po datumu ali pa kar temu, kar je na slikah, recimo "cat" in ti pokaže slike mačk, "snow" sneg, lokacijo ... --> valda, Google mi vse šnofa, ampak mi tudi brez tega
smile-1.gif

- ker imam več telefonov in imam potem slike v enem appu, ki je še pregleden in kul povrh

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.501
769
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
če že, potem dropbox

še vedno pa nisem dobil odgovora, če se da normalno prenašati fajle prek wifija in windows shara?

Razlozi kako to mislis preko Windows share-a? Naceloma se da s pomocjo dodatnih programov ...

- PhotoSync >> http://www.wirelesstransferapp...ml#.Vv5dmmOH_DU
- WiFi Photo Transfer >> https://itunes.apple.com/us/app/wifi-photo-transfer/id380326191?mt=8
- Photo Transfer App >> http://www.phototransferapp.com/win/
- Wireless Transfer App >> http://www.wirelesstransferapp...ml#.Vv5dmmOH_DU

... in tega je se in se ...
smile-1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.728
6.621
113
no vredu, samo da so aplikacije

ker nisem spraševal samo za fotke. za te mi je dropbox in njegovo brezhibno delovanje samoumeven.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
A ni bil google v štartu z neomejenim storigom samo za fotke z manjšo resolucijo? Nekaj imam v spominu da je bil neka finta v začetku?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Ta finta je še, samo za iphone je itak vseeno, ker ne dosega teh resolucij.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Google Photo gives you unlimited storage space if you are willing to limit photo resolution to 16 megapixels and video resolution to 1080p. You do have the option to store at higher resolutions, but the storage counts against your Google Drive quota. Note that you have to make this resolution choice the first time you set up the Google Photos app on Android or iOS. This limit should not affect most phone and tablet users today. However, photo and video recording resolutions have increased tremendously over the years. And, even today there are phones like the Lumia 1020 that can record 41-megapixel images (although Google does not provide a Photos app for Microsoft Windows Phone).

Fly

Guru
21. jul 2007
2.652
508
113
No jaz sem recimo uporabljal flickr eno leto. Slike mi je uploadal zelo dolgo časa z raznih diskov ampak na koncu sem prenesel 35000 slik. Bil sem navdušen, da mi je vse lepo posortiral, izločil dvojnike... ampak vmes so bili grozni problemi z iOS aplikacijo. Stvar ni delovala dolgo časa. Slik enostavno ni hotelo več prenašati. Prav tako mi ni preneslo nobenih video posnetkov, ko sem uploadal z računalnika. Sem in tja je preneslo le kakšen nov posnetek. Možno da sem kaj narobe nastavil.

Potem sem pred 2 mesecema poskusil google photos. Deluje precej bolje, vse je bolj dodelano, upload arhiva neprimerno hitrejši, neomejeno prostora, prenesel mi je tudi vse stare video posnetke.
Da ne rečem, da imajo res dobre algoritme za prepoznavo objektov na slikah.
Npr. nazadnje sem iskal slike, ko je imel tamal tekmovanje v šahu. Napišem v iskalnik po slovensko šah in evo takoj najde vse slike, tudi video posnetke na temo šaha! V bistvu ti res najde kar iščeš v tistem trenutku.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ja jaz sem sedaj že kar nekja časa na flickrju. In sme res vmes tudi sam opazil, da je bilo neko obodje ko mi videov ni prenašal iz telefona gor ampak jih je potem naknanod. Pomojem so na flickrjevi strnai kaj počeli. Ker sedaj (no že nekaj časa nazaj) je vse tudi za nazaj lepo naložil.
Bom pa preizkusil še tale google, sem mislil da imajo hujšo omejitev pri resoluciji, 16MP je vrh glave, gled ena to da z DSLRom na fullframu delam 12MP fotke
grin1.gif

Fly

Guru
21. jul 2007
2.652
508
113
Ja kolikor imam jaz v spominu so imeli prav hudo omejitev včasih. Mislim da je bilo celo 2 MP? Ravno zaradi tega sem šel takrat na flickr kjer tudi sedaj ni omejitev.
Mi je pa hecno da sedaj poskušajo nekaj zaračunavati. 3 tedne nazaj sem dobil mail da aplikacija flickr uploadr ni več brezplačna in da jo je potrebno kupiti v kolikor hočeš prenašati slike iz računalnika

Nazadnje urejeno:

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.910
644
113
FYI... Google uporablja kompresijo na fotkah tudi, če je fotka 640x480.
Meni je to čisto ok, ker imajo tako dober algoritem, da se kompresija na fotkah ne opazi ampak ene pa to moti...

Search po fotkah je pa res zakon. Ravno zanč sem iskal eno aikido fotko, ki se je izgubila med tisočimi drugimi.
Sem samo vtipkal "aikido" in tadaaa mi pokaže iskano fotko.
zmaga.gif