Citat:
Uporabnik Aki1 pravi:
Je pri Simobilu kupljen iPhone 5 res zaklenjen na njihovo omrežje in ti ga šele po 3-eh mesecih brezplačno odklenejo?
Lp
Da, ce je kupljen po subvencionirani ceni. Ce ga kupis po polni ceni, pa je takoj odklenjen ...
Citat:
Uporabnik Aki1 pravi:
Je pri Simobilu kupljen iPhone 5 res zaklenjen na njihovo omrežje in ti ga šele po 3-eh mesecih brezplačno odklenejo?
Lp
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Sej ti ga morejo po zakonu tako ali tako odkleniti, ne glede na "subvencioniranje"...Ker to ni subvencija, ampak obročno odplačevanje samega aparata! Subvencija pomeni, da ti neko razliko nekdo drug doplačuje ali pa da dejansko manj plačaš. Tukaj temu ni tako, ker ga dejansko v 24 mesecih kupiš po polni ceni.
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Saj ni res. Jaz plačujem 48€ na mesec. 20€ je orto, ki ga imam v vsakem primeru, za 28€ na mesec pa me stane dodatnih 5GB prenosa podatkov + iPhone. Ta dodatna opcija me bo stala v 24 mesecih 672€. Telefon v prosti prodaji pa je bil 629€, kar je 43€ več. Če misliš, da dobiš 4gb prenosa na mesec za 24 mesecev za 43€ pa se KREPKO motiš.
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Saj ni res. Jaz plačujem 48€ na mesec. 20€ je orto, ki ga imam v vsakem primeru, za 28€ na mesec pa me stane dodatnih 5GB prenosa podatkov + iPhone. Ta dodatna opcija me bo stala v 24 mesecih 672€. Telefon v prosti prodaji pa je bil 629€, kar je 43€ več. Če misliš, da dobiš 4gb prenosa na mesec za 24 mesecev za 43€ pa se KREPKO motiš.
Predvidevam, da veš, da 5GB prenosa podatkov v "prosti prodaji" ne stane 28 EUR na mesec? S tem realno obročno odplačaš telefon.
Npr. 15 GB na mesec te pride 18 EUR mesečno. 3 GB je 12 EUR. Ker pa si kupil telefon, se vezal in ga dobil precej ceneje, so ti podatki mnogo dražji, s čimer mesečno "doplačuješ" razliko.
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Tukaj pa je odklenjen in brez vezaveCitat:
Uporabnik Aki1 pravi:
Lp
Da, ce je kupljen po subvencionirani ceni. Ce ga kupis po polni ceni, pa je takoj odklenjen ...
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Sej ti ga morejo po zakonu tako ali tako odkleniti, ne glede na "subvencioniranje"...Ker to ni subvencija, ampak obročno odplačevanje samega aparata! Subvencija pomeni, da ti neko razliko nekdo drug doplačuje ali pa da dejansko manj plačaš. Tukaj temu ni tako, ker ga dejansko v 24 mesecih kupiš po polni ceni.
Po katerem zakonu že?
Citat:
Odklep telefonov
Si.mobil bo od 15. julija 2010 naprej omogočal ponudbo odklenjenih telefonov.
Uporabnikom, ki bodo kupili telefon iz obstoječe zaloge še zaklenjenih aparatov, bo Si.mobil tega na željo brezplačno odklenil. Prav tako bo vsem imetnikom zaklenjenih telefonov po tem datumu omogočil brezplačen odklep telefona na svojih prodajnih mestih (Si.mobil prodajni centri in prodajna mesta pooblaščenih prodajalcev). Dlančniki Blackberry in USB modemi bodo še naprej zaklenjeni, vendar jih bo Si.mobil na željo uporabnika brezplačno odklenil. Zaklenjeni bodo ostali paketi SIMPL na kartice, saj gre za celovito ponudbo paketa, ki vključuje telefon in kartico SIM.
Citat:
Micro usb pa more imeti, če ne drugega pa adaptar za v micro usb tako ima apple. Tako naj bi velevala EU.
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Za take traparije se vendar ne pišejo zakoni. Zadostujejo uredbe, ki so seveda obvezne.