iPhone 5

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
@vsem : najbolj je pri telefonu pomembno s čim ga polniš
bonk.gif

Kaj pa razni docki, priključki v avtomobilu ipd..?

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Avtomobili kateri imajo usb imajo usb v katere priklopiš kabel po želji, kakšni docki ? itak če imaš iphone moraš imeti iphone dock, nemoreš uporabljat galaxy s3 dock če ti niti not ne bo pasal. Mogoče bi ti edino gorenje hladilnik not sedel.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Citat:
Uporabnik Dumber pravi:
Pa če to pravim, kakšno ima vezo konektori itak zraven dobiš kabel pa adapter. pa je to to.

Popolnoma si zgrešil bistvo poenotenja priključkov za polnjenje: da bo lahko kamorkoli boš prišel, na priključku kateregakoli telefona napolnil tudi svoj telefon. Kaj ti pomaga kabel in adapter, če ju imaš doma (s sabo ga pa ne mislim vlačit)

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Tudi to ni več taki problem, kot je bil leto ali dve nazaj.Dosti nas ima kable že v avtu, pa dodaten kabel v kovčku za potovanje itd...Ni se še mi zgodilo, da nebi mogel napolnit svojega iphona... Če pa ti osebno ne misliš nosit adapterja v velikosti škatlice od šibic, pa je to tvoj problem. Večina ga bo mela s sabo
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Ne bo šlo, ker se bo moralo dati to kodo med telefoni prenašati. Če že, bi šlo z uporabniškim imenom in geslom, da se logiraš v omrežje, kot pri ponudnikih interneta.

Največja težava je v tem, da bi morali v osnovi spremenit sistem prijave telefona v omrežje. Sedaj daš not SIM in s pomočjo njega se lahko povežeš samo na določeno omrežje. V primeru odprave SIM, pa bi morali sistem spremeniti tako, da bi se v primeru nakupa rabljenega telefona njegov prejšnji ''odjavil'' iz njega, nato pa bi se ti s takšnim telefonom prijavil na željeno omrežje, recimo Mobitel, bi se ti prikazalo okno za prijavo in bi vpisal uporabniško ime in geslo. Po moje sicer nekih tehničnih omejitev ni in bi tak sistem lahko uvedli brez nekih tehničnih posegov v oddajnike oz. celotno infrastrukturo.

Morebitno zaklepanje telefona pa bi tako ostalo enako kot do sedaj, saj je zapisano v telefonu.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Ampak še vseeno bi lahko naredili, da je nov konektor kompatibilen z mikro USB.
Podobno kot lahko v eSATAp vtakneš USB, čeprav je eSATAp malenkost večji in vsebuje še dodatne pine...

Če ti uspe v konektor dimenzije microusb spraviti 19 pinov in ohraniti kompatibilnost s klasičnimi kabli, lahko kar patentiraš in drago prodaš Applu.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Dumber pravi:
Avtomobili kateri imajo usb imajo usb v katere priklopiš kabel po želji, kakšni docki ? itak če imaš iphone moraš imeti iphone dock, nemoreš uporabljat galaxy s3 dock če ti niti not ne bo pasal. Mogoče bi ti edino gorenje hladilnik not sedel.

Zanima me kaj se zgodi z vsemi docki za razne zvočnike, priklop na xtreamerja, hi-fi...ko položiš iphone na stojalo.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Zanima me kaj se zgodi z vsemi docki za razne zvočnike, priklop na xtreamerja, hi-fi...ko položiš iphone na stojalo.

Začnejo predvajati glasbo z iPhonea?
sprasujem se.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Ampak še vseeno bi lahko naredili, da je nov konektor kompatibilen z mikro USB.
Podobno kot lahko v eSATAp vtakneš USB, čeprav je eSATAp malenkost večji in vsebuje še dodatne pine...

Če ti uspe v konektor dimenzije microusb spraviti 19 pinov in ohraniti kompatibilnost s klasičnimi kabli, lahko kar patentiraš in drago prodaš Applu.

Konektor je lahko širok tudi 5cm in ima 100 pinov in ima lahko še vedno nekje na robu ali pa na sredini narejen "prostor" za micro USB.

Poglej si kako so to rešili pri eSATAp:
esatap.jpg

Ta konektor bi lahko razširil še v obe smeri (in dodal poljubno število pinov), na sredini pa bi še vedno lahko vtaknil navadni USB.
Takšnega principa tudi ne moreš patentirati, saj obstaja zgoraj omenjen prior art...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Tole špila, ker je širina konektorja vsaj približno enaka. Na širino microusb pa ne boš spravil 19 pinov.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kaj pa če priklopiš iPhone 5 z novim priključkom?

Ne moreš tega storit, ker še ni iphone 5 in ker še nevemo ali bo novi priključek, vse je ugibanje, drugače pa se bo po vsej verjetnosti dobil kak vmesnik (adapter).

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Ne, tale je kar tapravi! Tistih nekaj iPhonov, ki jih Apple pred uradno prodajo podari naključnim ljudem, se vedno poceni prodajo.

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
a mi nekdo razloži zakaj je toliko pompa na tem iphonu, da se o njem govori že mesece
ne mislim provocirat, ampak me res zanima, ker je preprosto j**eni telefon špekulira pa se kot, da bodo
predstavili časovno mašino
kje ke keč?

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Tole špila, ker je širina konektorja vsaj približno enaka. Na širino microusb pa ne boš spravil 19 pinov.

Pri Galaxy S3 je že sedaj 11 pinov v priključku, tako da se da sigurno, vprašanje je le, če to hočejo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik vanmarkus pravi:
a mi nekdo razloži zakaj je toliko pompa na tem iphonu, da se o njem govori že mesece
ne mislim provocirat, ampak me res zanima, ker je preprosto j**eni telefon špekulira pa se kot, da bodo
predstavili časovno mašino
kje ke keč?

Ker so v preteklosti predstavili že kaj precej zanimivega (ne bom rekel tehnološko inovativnega), recimo iPod, Mac Air, iPad in ljudje še vedno izgleda čakajo na nek nov čudežni produkt. Čeprav bo iPhone težko naredil čudež glede na to, kar ponuja konkurenca. No saj iPhone pravzaprav nikoli ni bil nekaj revolucionarnega.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Finta je v tem, da toliko kot ima iphone fanboyev, ima vsaj 2x več haterjev in ker fanboyi pričakujejo revolucijo, haterji pričakujejo, da jim bo spodletelo medtem pa drug drugega špikajo, ter ustvarjajo hype in brezplačno reklamo.
Overall pa je samo še en high end mobitel, ki ga bojo postavili ob bok SGS _, vsak pa bo vlekel na svojo stran, kateri je boljši, kar bo zopet pripeljalo do reklame.

Edit: iphone 2G, je bil v bistvu kr revolucija na tiste čase, glede UI ter zaslona. Sam sem shajal z nokio 5800.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.121
10.978
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Ne bo šlo, ker se bo moralo dati to kodo med telefoni prenašati. Če že, bi šlo z uporabniškim imenom in geslom, da se logiraš v omrežje, kot pri ponudnikih interneta.

Največja težava je v tem, da bi morali v osnovi spremenit sistem prijave telefona v omrežje. Sedaj daš not SIM in s pomočjo njega se lahko povežeš samo na določeno omrežje. V primeru odprave SIM, pa bi morali sistem spremeniti tako, da bi se v primeru nakupa rabljenega telefona njegov prejšnji ''odjavil'' iz njega, nato pa bi se ti s takšnim telefonom prijavil na željeno omrežje, recimo Mobitel, bi se ti prikazalo okno za prijavo in bi vpisal uporabniško ime in geslo. Po moje sicer nekih tehničnih omejitev ni in bi tak sistem lahko uvedli brez nekih tehničnih posegov v oddajnike oz. celotno infrastrukturo.

Morebitno zaklepanje telefona pa bi tako ostalo enako kot do sedaj, saj je zapisano v telefonu.

Tehnično to ne more bit težek problem, vprašanje so operaterji, ki bi morali spremeniti način razmišljanja in poslovanja. Saj tudi modemi za adsl, optiko, ..., delujejo brez SIM kartice, pa uporabniki čisto normalno preživimo.