iPhone 5

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Zanimivo, da te je to tako šokiralo, da si površno prebral...

Galaxy Tab je pohabljen. Zakaj? Ker je 7" velik zaslon premajhen za tablice in prevelik za telefone. In zato, ker uporablja OS za telefone (tako da dejansko sploh ni tablica). Torej je galaxy tab dejansko pohabljen telefon, ker je 2x večji od povprečnih naprav svoje vrste.

Druge naprave niso pohabljene... ampak 4.3" zasloni so mi za telefone že tu mač (in verjetno to velja za večino). Ne rečem, da ne obstajajo ljudje, ki si želijo tako velik zaslon... in prav je, da imajo izbiro na trgu. Ampak to še ne pomeni, da se bo Apple udeležil tekmovanja "kdo ma daljšega" in v nedogled večal velikost zaslona (ali megapixlov na kameri... to je podobno... večje ni nujno boljše).

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ja meni je 10" enostavno preveč, vsaj v razmerju kot je ipad (veliko k temu pripomore teža). Sem se nekaj časa igral z Ipadom ampak mi je za v eno roko oz. za prenšat na okoli enostavno prevelik in pretežak. In mi velikost Taba veliko bolje paše. Zdaj, če je zaradi tega ena zadeva pohabljena, potem ok. Važno, da Apple ve kaj je idealno a ne? Uporabniki smo različni in to ZELO. Tako, da ne bi o pohabljenosti. Pa sem te glede na to, da si nek program in te fore, imel za malce bolj objektivnega uporabnika.
In ja na praktično enako velikost kot je trenutni iphone 4 lahko sprabviš večji zaslon, zakaj ga torej nebi. Resno. Če imaš na dlani dva iphona, istih dimezij in na enem 4" ali pa vsaj 3,7" in na drugem 3,5", katerega bi vzel? In gre za za nobeno tekmovanje ampak preprosto za boljšo uporabniško izkušnjo. No in seveda vedno večjo zahtevnost s strani uporabnika. Nič drugega.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Pa dobro... recimo, da je 7" še ok za tablico (uporabniki so pač različni). Ampak Android 2.x pa NI OK za tablico (v to me pa nihče ne bo prepričal). Nikjer nisem rekel, da novi Galaxy Tab in Motorolina Xoom tablica ne bosta OK.

Večji zaslon v iste dimenzije telefona načeloma izvedljiva zadeva. Ampak bi moral Apple znižat gostoto pixlov (ker resolucije ne bodo spreminjali)... to pa potem več ne bi bil njihov "retina display", s katerim so se tako hvalili. Poleg tega je potrebno biti pazljiv, kako blizu roba postaviti zaslon, ker so kapacitivni ekrani hudičevo občutljivi na dotik... in že vidim ljudi, ki bi se pritoževali, če bi s samim držanjem telefona na robu prožili dotike. Ne pravim, da ni možno... je pa bolj malo verjetno. Večji zasloni me motijo takrat, ko postane telefon štorast za uporabo (držo v eni roki) in takrat, ko imajo za posledico novo resolucijo (neprilagojene aplikacije). Nisem rekel, da je iPhone z večjim zaslonom nujno slaba stvar (sploh če obdržijo iste dimenzije telefona). Pravim samo, da je MALO VERJETNO ob applovi trenutni filozofiji. Seveda se lahko tudi jaz motim.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
A iOS je pa OK za iPhone in iPad, Android 2.2 ali 2.3 pa ne more biti? ne ga srat....

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ne vem če je bilo že kaj govora..

Lion bo imel na TS napravah podobno gesto kot bo gotovo danes predstavljeno na iPad 2 dogodku (videno tudi v nekem iOS beta videu na iPhonu). 3 finger gesture ali kako se imenuje
smile-1.gif

Da se bo preklapljalo med aplikacijami 3 prsti, je to kaj znano?

Meni izgleda grozna izvedba..

Je pa zanimivo tudi to.. da je vse podobno izgledu "cards" od Palma v WebOS.

Brilijantno izvedbo je prvi skopiral BlackBerry v njihovem PlayBooku, sedaj pa jo bo zgleda uporabil tudi Apple. Nebi me čudilo če bo tudi na android napravah nekaj podobnega v kratkem.. Toliko o izvirnosti.

Nazadnje urejeno:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik doto pravi:
iOS na iPadu ni isti kot na iPhone-u. Naj te verzija ne zavede.

Vem da nista identična in da ima iPad svojo "podverzijo" ampak nekih gromozanskih razlik pa spet ni

I

Izbrisan uporabnik 474

Meni nekaj druga ni jasno... Če vprašaš kupca iPada, zakaj ni raje kupil recimo pol cenejšega prenesnika, pravi da je iPad ravno prav za brskanje po internetu na kvaču pred TV, da pogleda novice, delnice, vreme in to je to (vsaj to smo rlahko razbrali v prejšnih straneh in v temi o iPadu).

Kako potem Android ni primeren za Galaxy Tab (ali kakšno drugo tablico), ko pa zelo dober web browser (s polno podporo flashu) ima weather widgete, ima mobilni Office, ima stock widgete itd itd. Kje torej Android zaškripa v primerjavi z zelo zahtevnimi uporabniki iOSa na iPadu?

LP
Gargy

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Iz programerskega stališča je kar nekaj "gromozanskih" razlik. iOS za iPada omogoča enostavno izdelavo aplikacij, ki so prilagojene za to velikost zaslona. Ima določene grafične elemente, ki jih iOS za iPhona ne pozna, itd. itd. Verjamem, da končni uporabniki ne opazijo bistvenih razlik... ampak, če razlik ne bi bilo, bi pa zelo hitro opazili!

Android 2.x je pač prilagojen za telefone in ni bil nikoli namenjen za tablice. Zato je tudi Google izdelal Android 3.0, ki je zaenkrat namenjen samo za tablice (in ne za telefone). Bodo pa kasneje združili verziji (na podoben način kot ima to Apple narejeno z iOS-om... verzija bo ista... ampak še vedno bodo razlike). In največji problem Tab-a je ravno ta, da ima OS za telefon, se obnaša kot telefon in nima skoraj nič (oz. izredno malo) aplikacij, ki bi bile prilagojene za njegov zaslon. Vse ostalo so samo aplikacije za telefon. In roko na srce... telefon s 7" ekranom je prevelik telefon. Tablica pa iz mojega vidika ni, ker nima pravega OS-a (kar bo Android 3.0).

@undefined: Ta video prikazuje "hack", ki aktivira nove multitouch geste na iPhonu. Privzeto so te omogočene samo na developerskih iPadih in še to samo za testiranje. Na iPhonu tega v takšni obliki definitivno ne bo. Na iPadu bo mogoče v iOS5, ampak bo zelo verjetno še dodelano. Jaz imam to trenutno vklopljeno na svojem iPadu in je premikanje levo desno med aplikacijami res skrajno neuproabno (ker nikoli nimam v glavi točnega vrstnega reda aplikacij). Je pa zelo priročna gesta za prikaz multitasking bara in gesta za zapiranje aplikacij.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Meni nekaj druga ni jasno... Če vprašaš kupca iPada, zakaj ni raje kupil recimo pol cenejšega prenesnika, pravi da je iPad ravno prav za brskanje po internetu na kvaču pred TV, da pogleda novice, delnice, vreme in to je to (vsaj to smo rlahko razbrali v prejšnih straneh in v temi o iPadu).

Kako potem Android ni primeren za Galaxy Tab (ali kakšno drugo tablico), ko pa zelo dober web browser (s polno podporo flashu) ima weather widgete, ima mobilni Office, ima stock widgete itd itd. Kje torej Android zaškripa v primerjavi z zelo zahtevnimi uporabniki iOSa na iPadu?

LP
Gargy
Moje mnenje: Galaxy Tab je premajhen za udobno browsanje na kavču. Je pa bolj priročen za prenašanje na okoli kot iPad. Nihče ne kritizira browserja. Problem so ostale aplikacije, ki niso prilagojene za tablice!

PS: Nagradno vprašanje.... ali bo Samsung Galaxy Tab dobil nadgradnjo na Android 3.0, ki bi ga preobrazil v tablico? Jaz za svojega iPada vem, da bo dobil nadgradnjo na iOS5.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
saj fora je da je kristalno jasno da android do verzije 3.0 nikoli ni bil namenjen tablicam, zato jih tudi skoraj ni. Samsung in še enih par je tukaj samo malo potipalo teren. Vsi proizvajalci so že davno predstavli neke svoje modele, ampak vsi čakajo oz. so čakali na 3.0. Zdaj pa se bo začela poplava
smile-1.gif
(ja vem ja, windows 7 je tu izjema)