iPhone 5

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Na svetovnem spletu se je pojavilo nekaj novih informacij o tem, kaj naj bi uporabnikom prinesel prihajajoči mobilni telefon iPhone 5. Med drugim lahko od njega lahko pričakujemo precej boljše procesne in grafične zmogljivosti.

Po zadnjih neuradnih informacijah naj bi v mobilniku iPhone 5 ugledali dvojedrni procesor ARM Cortex A9 z 1-GHz ali več ter grafično jedro PowerVR SGX, ki omogoča za 40% boljše grafične zmogljivosti v primerjavi z iPhonom 4. V njem naj bi med drugim našli tudi brezžični čip kratkega dosega NFC (Near Field Communication), ki v osnovi omogoča izmenjavo podatkov med napravami, ki so dokaj blizu drug drugemu (približno 10 cm).

Morda bi lahko pri podjetju Apple razmislili tudi o nekoliko večjemu zaslonu svojih pametnih mobilnikov. Ti so namreč z velikostjo 3,5-palca (8,9 centimetra), občutno manjši od zaslonov številnih konkurenčnih pametnih mobilnikov. Res pa je, da je sama kvaliteta zadnjega Applovega iPhona boljša od večine teh konkurentov.

designedbyitem_610x427.png

[Vir: Računalniške novice]

Luštna zadeva
smile-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Kvaliteta materialov ali SW-ja (budilke ...), HW-ja (stik antene, video call ...)?
evil.gif

No ja, samo malo provokacije, sicer pa je iPhone s 3GS (in naprej) kar prišel do konkretnega aparata, vsaj za moje pojme.

Novička pa ni čudnega, da je sedaj lansirana, ko konkurenca predstavlja ultra močne modele
wink-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Sam tele scene s 3,5 tudi meni niso jasne in je to zame eden od največjih minusov Iphone-a. Na tako velikost aparata bi z lahkoto spravili 4". Potem bi bila pa zmaga.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Samo bi se po moje moral celoten aparat povečati?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Trenutni format iPhone-a je čisto super. Če jim rata še dodatne milimetre displeja stisnit v isti format, je to, to.

Kar je večje, je pa cigla in se raje kupi iPad ter se ga nosi v nahrbtniku.
smile-1.gif

P.S. iPhone 5 baje izgubi "Home" gumb. Torej je dodaten cm placa fraj za displej.

Nazadnje urejeno:

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Torej je zgornja slika "fake", glede na to, da ima home button?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
iPhone ima IMHO premajhen zaslon, da bi lahko izgubil home buttom. Sicer pa ta prostor niti ni potreben... če predpostavljamo, da bo velikost telefona ostala ista, imajo levo/desno skupno še cca. 4-5mm do roba. Gor dol nanese to pri razmerju 1,5 (ki se zaradi resolucije ne bo spremenil) 6-7.5mm. Toliko prostora pa imajo tudi brez odstranitve home gumba. Za večji zaslon bi pa morali že razširiti telefon (kar sicer ni nemogoče... ampak je pa malo verjetno).

Govori se, da bo iPad izgubil home buttom (zaradi novih multitouch gest). Ampak iPad bo vseeno obdržal rob okoli zaslona, ker ima še drug pomen (da lahko napravo držiš brez prčkanja po zaslonu). In če pustijo rob, ne vidim razloga, zakaj bi gumb odstranjevali. Multitouch geste so za moje pojme samo dopolnitev, ne pa zamenjava.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Zdaj bodo vsi jabi ljubitelji, ki so prej pljuvali po galaxy s ipd. aparatih glede velikosti, pojedli svoje besede

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Pa zakaj? Prav fantastično bi bilo videti iphone 5 s 4". Pa to niti nebi pomenilo blazne razlike v velikosti, mogoče kakšen milimeter v širino, kaj prav veliko pa ne, sej ni treba, da je razmerje strani 3:4 :D

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Nič ne bom trdil,.. ampak na podlagi govoric, če bi iPhone 5 res imel 4" ali večji ekran.. bi bilo to OK.

Prej, ko so pa Samsung, HTC, Motorola ipd. proizvajalci dajali ven tako velike ekrane (pustimo velikost aparata), pa so bili (ekrani) preveliki. Zdaj pa ko bo Apple (če bo..), dal ven 4" je pa vse ok
smile-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mene tudi moti prevelik cegu. Ti 4.3 so pravi rofl.

Meni je HTC Desire najbolj idealn za v roko. Debelina dolgo nima nobene veze in recimo Galaxyju nič ne pomaga.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Klinc, k še dobro vidiš. Ko enkrat roke postajajo prekratke za branje, te prevelik telefon nič ne moti več. Sedaj imam iPhona in ko sem probal Samsunga i9000 (a je tapravi?), ki ima malo večji ekran, sem bil navdušen.
Če bo Apple naredil telefon z večjim ekranom, tudi če bo malo večji, ga menjam, drugače se pa zna zgoditi, da bo kaj podobnega zgornjemu padlo v moj žep. Me ne briga prav dosti, čigav telefon je to, za ceno mi pa tudi ni treba skrbeti, na srečo.

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Zaslon bo enak. To trdim zaradi dveh razlogov:

1. resolucija bo ostala 960x640. To je zapečeno v iOS. Aplikacije sedaj uporabljajo dvojne velikosti slik, za stare in in novejše naprave z retna zaslonom.

2. Apple toliko vložil v reklamo retna zaslona, da ne verjamem, da bodo manjšali dpi.

To sta pa tudi ista razloga, zakaj ne bo AMOLED zaslona. Poleg tega, da jih Samsung že zase ni sposoben proizvajati.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ampak tudi če ohranijo resolucijo zaslona in jo spravijo na 4" bodo še vedno imeli največji dpi
smile-1.gif

Mislim meni je 3,5 res premalo. Sem ravnokar pred seboj primerjal Galaxy s z 4" in zraven iphone 4...hja 0,5" se res občutno pozna, čeprav ima IP4 mnogo boljši dpi. Meni je trenutno 4" idealno (galaxy s je ravno še sprejemnljiv, saj je zelo tanek in lahek) na 3,5 ni varjante, da grem ko sem že enkrat na 4".

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Saj resolucija lahko ostane enaka, colaza pa vecja
smile-1.gif

Ce za sebe povem, mi je popolnoma dovolj velik zaslon. Sem se igral z Galaxy S.. pa ne vem no, res je vecji zaslon, samo ko sem sel nazaj na iPhona, nisem popolnoma nic pogresal tistih 0.5 incha.

Je pa tudi meni osebno, vse kar je nad 4" nerodna deska..

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Zaslon definitivno ne bo večji... tako kot pri cenejšem modelu (če bo do njega prišlo) ne bo manjši. Razloge za to sem že enkrat napisal v drugi temi. Kdor pozna filozofijo appla, bo to takoj razumel.

Iz istega razloga bo imel iPad 2 bodili staro resolucijo (najbolj verjetno), ali pa @2x resolucijo (2048x1576)... ampak slednje močno dvomim, ker tehnologija in masovna proizvodnja še ni na nivoju.

Nekje je pač idealna velikost... in to Apple dobro ve. Zato pa niso naredili pohabljenega tabličnega računalnika (kot je to naredil Samsung) in prevelikega telefona (kot to spet dela samsung).

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Zaslon definitivno ne bo večji... tako kot pri cenejšem modelu (če bo do njega prišlo) ne bo manjši. Razloge za to sem že enkrat napisal v drugi temi. Kdor pozna filozofijo appla, bo to takoj razumel.

Iz istega razloga bo imel iPad 2 bodili staro resolucijo (najbolj verjetno), ali pa @2x resolucijo (2048x1576)... ampak slednje močno dvomim, ker tehnologija in masovna proizvodnja še ni na nivoju.

Nekje je pač idealna velikost... in to Apple dobro ve. Zato pa niso naredili pohabljenega tabličnega računalnika (kot je to naredil Samsung) in prevelikega telefona (kot to spet dela samsung).

Zanimivo, da je vse ostalo kar ni po Applovem receptu pohabljeno (wtf?).
rolleyes-1.gif

No pa spet malce ugibanja...
http://www.gsmarena.com/photo_...l-news-2376.php