Iphone 4 postopki pri prodaji/nakupu

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
571
6
18
Povsem ne planirano sem postal novi lastnik IPhone 4 . Prvo sem ga poslal na servis, da so uredili home tipko (zdaj dela ok). Malo sem pogledal po spletu in koliko sem razumel, bi moral prejšnji lastnik odjaviti id da bi bilo možno na novo urediti prijavo na itunes in kam še vse. Ker od tega ni bilo nič storjeno, kaj lahko sedaj kot sicer novi lastnik naredim, da uredim vse potrebno za novega lastnika.
Imam samo imei in serijsko številko telefona, kje lahko vidim ide. Sem pravi začetnik, kar se verjetno vidi že iz vprašanja. Hvala za nasvet.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Ne moreš nič storiti. Najti moraš starega lastnika, da se odjavi iz iclouda(find my phone) na telefonu potem boš lahko ti prijavil novega uporabnika.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=44094

Vsi, ki prodajate naprej svojo iNapravo drugemu uporabniku in imate že naložen iOS 7.0+ jo je potrebno odstraniti iz svojega Apple ID.

Zakaj je to pomembno?

Vaša iNaprava je registrirana, pripisana vašemu Apple ID, torej je vezana na vas in novi uporabnik pri začetnih korakih vaše iNaprave, ne bo uspel aktivirati iPhona oz. iPada.

To lahko storite TUKAJ

Pred nakupom / oddajo v servis nujno preverit tole in izklopit...

https://www.icloud.com/activationlock/

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
571
6
18
Kako lahko preverim ali pa je prejšnji lastnik opravil odjavo ob prodaji ? Lahko da je, pa sedaj ne vem ?

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.576
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Prijavi se sam
sprasujem se.gif

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
571
6
18
Activation Lock: Off

This device can be activated by a new user.
If you are going to sell or give away this device:
Make sure all your personal data has been removed from the device before giving it to someone else. Read what to do before selling or giving away your iphone,ipad.
If you received this from someone else:
After setting up the device, turn on Find My iPhone so you can locate your device remotely and prevent if from being reactivated without your Apple ID and password
1. Go to settings
2. Tap iCloud
3. Sign in with your Apple ID
4. Turn on find My iPhone

To je v redu ?