Iphone 4- ne dela home gumb

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Imam težavo s home gumbom in sicer enkrat dela drugič spet ne dela.... Na originalen servis ga raje nebi dajal saj je tel star eno leto in ni več v garanciji. Pozna ko koga ki bi lahko popravil to? tel je drugače kot nov in vse deluje brezhibno.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Evo ti rešitev, sicer banalna, ampak preverjeno deluje...

Ugasni telefon, na home gumb špricni WD40 in s prstom "masiraj" in pritiskaj gumb. Ostanek obriši in prižgi, gumb spet normalno deluje
cheer.gif

@rawr: Na tvojem bivšem iPhonu sem gumb tako usposobil, ni bil potreben servis
wink-1.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Hja glej, v vsakem primeru delaš na svojo odgovornost
smile-1.gif

Meni je gumb enkrat deloval, enkrat ne, pri dvokliku je recimo včasih samo en klik zaznal,... sem ga našprical z WD40 in že 4 mesece deluje gumb kot nov.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Garancija velja dve leti za vso elektroniko (2 leti garancije za stvarno napako). Apple je veliko kazen plačal zaradi tega v Italiji...
Uveljavlji STVARNO napako, kjer si telefon kupil! Ne na servisu, ampak v trgovini. Ker se tebi ni treba s servisom potem bockat...

Nazadnje urejeno:

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:

Ugasni telefon, na home gumb špricni WD40 in s prstom "masiraj" in pritiskaj gumb. Ostanek obriši in prižgi, gumb spet normalno deluje
cheer.gif

wink-1.gif

Res al kaj?
cool-1.gif
Sicer pa itak veš, da bi ga lahko zamenjal za novega.Zaj pa če ni bil počohan ( se ne spomnim več točno, ampak mislim, da je bil vsaj spredaj brezhiben), pol te razumem, da nisi menjal.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
btw Če se bo avtor odločil za wd40, potem priporočam, da se wd stisne v majnšo posodico, par kapljic in se jih z vatirano palčko vnese na rob med gumbom in telefonom, da nebo preveč mokro. In to priporočam, da se naredi pred spanjem, da se dejansko vse posuši do jutra.Jasno pa se to dela pri izklopljenem telefonu.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Zakaj na izklopljenem? Pa saj ni to voda...WD je Water Deflector. Itak je pa s plastiko še čez prekrito vse in še vatirana palčka je plastična, katera praktično ne prevaja elektrike.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Ker je res najmanjši problem telefon ugasnit, sploh pa WD40 ni izolator in normalno prevaja el. tok.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:

cheer.gif

wink-1.gif

Res al kaj?
cool-1.gif
Sicer pa itak veš, da bi ga lahko zamenjal za novega.Zaj pa če ni bil počohan ( se ne spomnim več točno, ampak mislim, da je bil vsaj spredaj brezhiben), pol te razumem, da nisi menjal.

Takrat še ni bil problem, ker max. 1x tedensko ni prijel gumb, potem sem se pa tudi toliko časa spravljal da ga nesem na servis, da je garancija prej potekla
grin1.gif
In kot zakleto je dober mesec po poteku začel konkreto zajebavat gumb, sem našel tole WD40 varianto na netu, sprobal in od takrat vedno normalno prime.
Ohranjen je še vedno super
wink-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Z uradne WD-40 strani:
Citat:
WD-40 is safe to use on electrical equipment, but we always recommend checking with the manufacturer first. WD-40 is non-conductive and will not harm components. It is especially good at displacing moisture from electrical equipment.

Kakor jaz to razumem, ne prevaja elektrike...

Nazadnje urejeno:

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Proizvajalec priporoča odklop električnih naprav pred uporabo, ampak to nima nobene veze s problemom
smile-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Sej to itak priporoča vsak:D Sej sedaj mora tudi na mleku pisati, da če ga pregrevaš na ognju, lahko eksplodira in v angliji celo na brivnikih piše, da se med vožnjo ne smeš briti (seveda kot voznik) :D

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Lahko pa proba mojo varinato. Meni ni delal skoraj nic, le obcasno se je zbudil.Sem imel kar vol down zmapiran namesto njega. Par dni nazaj mi je padel iz rok, ko sem ga hotel prestreci z nogo, da ne bi sel direkt na tla, sem ga (seveda) po nesreci na polno nabil v podboj od vrat. Sem mislil, da se bo razletel, tako je usekalo. Zdaj home gumb spet normalno dela.

Ampak kot je nekdo gor napisal: na lastno odgovornost
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
mah... kaj ne pogruntate, da se eden zajebava...

Apple ne more sploh crknit......

Nazadnje uredil moderator:

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Sej to ni Apple kriv, ampak uporabniki sami, ker spravimo prah in umazanijo pod gumb. Zakaj pa misliš, da dela HTC od Desire naprej vse prednje gumbe kapacitativne? In da je sam Google v ICS uvedel virtualne gumbe...

wilin

Pripravnik
5. maj 2008
114
1
16
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Sej to ni Apple kriv, ampak uporabniki sami, ker spravimo prah in umazanijo pod gumb. Zakaj pa misliš, da dela HTC od Desire naprej vse prednje gumbe kapacitativne? In da je sam Google v ICS uvedel virtualne gumbe...

Ker je ceneje.