Iphone 3gs padel v vodo

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.420
402
83
Ljubljana
Ali se da to še kja rešiti....
Padel je v navadno vodo,toplo kontakt cca 3 sec
ampak ga je zalilo celega z displayem vred. Crkinl... Sedaj ga sušim na krušni peči, kakšne ima možnosti? je res da je bil v iShildu od ZAGG-a ampak je itaq voda lila notr čez lukno za filat...

Suši se dedaj že več kot 24 ur na krušni peči in še vedno ne da nič os sebe.

Give it to me straight Doctor, i Can take it!
smile-1.gif

uf-1.gif

pa tega mi je še uporabnik JEST zrihtal.... Ali imaš še kakega na zalogi?
wink-1.gif

LP n vsak nasvet je uporaben.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Sem mislil vprašati, če si takoj odstranil baterijo, pa sem zadnji trenutek ugotovil napako.
smirk-1.gif
Sožalje. Upam, da se bo posušil eventually, čeprav dvomim....

Kaj pa se zgodi, če ga priklopiš na PC? (pa naj plis nekdo prvo potrdi, da ni to idiotizem, kar predlagam... čeprav če je telefon suh, ne bi smelo biti kakega kratkega stika na USB-ju)

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.057
412
83
Tola s sušenjem na peči mi ni najbolj všeč. Za take primere je vedno met fino doma silica gel.

Pusti še čez noč, je pa, kot je omenil že Jernej, nerodno da ne moraš odstranit baterije. Držim pesti.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.420
402
83
Ljubljana
Ne morem verjeti!

Telefon je v bistu delal ves čas! samo osvetilitev ne dela

wink-1.gif

Sem ga ugasnil in ga sedaj sušim naprej :D

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jest jih nima na zalogi... Takrat je bil slucaj, ko sem sel iskat zase oz. za kolega, je bilo na voljo se nekaj aparatov v stacuni v Italiji in sem jih vzel
smile-1.gif
...

Kolega prodaja crn iPhone 3G 8GB ... ce te slucajno zanima
smile-1.gif
... Drugace pa, ce zelis imeti jailbreakenega, potem svetujem, da poisces kaksnega rabljenega, ki je narejen pred 42 tednom lanskega leta in da se ni nadgrajen na 3.1.3 ... ker ostali se ne dajo popolnoma jailbreakati... ce ja pa na 3.1.3 pa sploh ne ...

GLede tega zalitega...

Daj ga se v riž, ker riž baje vleče vlago nase... po kakšnem dnevu ali dveh v rižu pa ga poskusi prikljuciti na polnilec, ce bo slucajno ozivel...

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.420
402
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
GLede tega zalitega...

Daj ga se v riž, ker riž baje vleče vlago nase... po kakšnem dnevu ali dveh v rižu pa ga poskusi prikljuciti na polnilec, ce bo slucajno ozivel...

Škoda nimaš kej na zalogi
smile-1.gif

Bom kupil kilo riža sem videl da je na youtubu isti nasvet.

Živ je vse ok, samo osvetlitev zgleda je šla.... Ga pa še sušim ker imam še vedno packo na notranji strani displaya....

Hvala za nasvet

LP

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Če boš rabil samo LCD, ti ga lahko zrihtam, samo vprašanje če je res samo LCD fuč.Glede na to da je bilo v vodi in baterije seveda nemoreš vzeti stran, bo jebeno tole usposobit. Pa tut za dele ni kej dosti dober
crazy1.gif

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.420
402
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Če boš rabil samo LCD, ti ga lahko zrihtam, samo vprašanje če je res samo LCD fuč.

Dela vse razen osvertlitve.... Touch Screeen, zvok pogovor, vse dela.... Samo osvetlitev ne....

Zanima me kakšno imaš ceno za LCD dispay in ali vsebuje osvetlitev....

dan 3: še vedno je flek na notranji strani displaya, še vedno ga sušim na krušni peči....

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
LCD ti je crknil, saj ti dela samo digitizer oz. prednja ploscica.
Cena? Ne vem, nisem gledal po koliko so,na pamet kaksnše 30-40€ .

Razstavi telefon oz. ga nesi nekomu da ti vzame stekleno povrsino stran od ohišja. Sicer ni težko,ampak iz izkušenj ti rečem da če delaš to prvič, daje raje nekomu ki to ne dela prvič.