iPad2 je JB

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš

aplauz.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.029
11.151
113
dejansko je zdaj uporabna, recimo BT vgrajen v orginalu je samo za slušalko, zdaj lahko priklopiš tudi GPS itd , baje. Če je kdo to realiziral naj malo napiše kako.

to je en tak primer.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Verjetno delalo bo... samo kako je pa drugo vprasanje ... SIcer nisem na tekocem... pred casom pa se spomnim, da so bili s temi Bluetooth nadomestki na jailbreakanih iOS napravah kar problemi ...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Evo eno stvar, zaradi katere bom verjetno vedno jailbreakal iPada, če ne bom prišel do boljše alternative...

PS: Katera Android tablica mi to omogoča?
evil.gif

PS2: Da ne bo kdo zgornjega komentarja preveč resno vzel...
roza.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Zdej pa še mal več povej o tej zadevi
wink-1.gif

Siol, t-2...?
Kater app?
Kolk zajebancije je, da to usposobiš?
Zakaj je zato potreben jailbrake?

Zgleda pa
srce-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.029
11.151
113
kolikor sem seznanjme, JB omogoči programom dostop do "hardwera" pomeni večje možnosti, ker apple je sam kar zaklenjen in ne dovoljuje sistemiskih dostopov.Tako zdaj lahko s pravim programom povežeš na pad tudi druge BT naprave, gleda TVitd. Tako laično. Je pa s tem verejtno bolj ranljiv sistem, ker se pač apple tem izogiba. Tako laično jaz to razumem.

Zajebancije sploh ne ko enkrat vdiš kako to gre. par klikov pa je JB in naložene potrebne aplikacije..

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Je pa s tem verejtno bolj ranljiv sistem, ker se pač apple tem izogiba. Tako laično jaz to razumem.

Apple se temu izogiba, ker mu lahko spizdis aplikacije + uporabljas 3rd party aplikacije s funkcionalnostmi, ki jih sparajo za iOSn+1
evil.gif
(n=trenutna verzija).

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
kolikor sem seznanjme, JB omogoči programom dostop do "hardwera" pomeni večje možnosti, ker apple je sam kar zaklenjen in ne dovoljuje sistemiskih dostopov.Tako zdaj lahko s pravim programom povežeš na pad tudi druge BT naprave, gleda TVitd. Tako laično. Je pa s tem verejtno bolj ranljiv sistem, ker se pač apple tem izogiba. Tako laično jaz to razumem.

Zajebancije sploh ne ko enkrat vdiš kako to gre. par klikov pa je JB in naložene potrebne aplikacije..

Če prov men odgovarjal, sva se malo narobe razumela:)
Jst sem @Mikrohard-a spraševal, kako je usposbil TV na iPadu.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
JB je potreben zaradi instalacije XBMC-ja. Ta pa dela samo na JB napravah zaradi uporabe private frameworkov in dinamičnih knjižnic, ki jih navadne aplikacije ne smejo uporabljati.

Sicer pa je to narejeno tako, da imaš na eni linux kišti naložen tvheadend, na katerega nastaviš svoj tv (iptv - siol ali t2, dvb-t, dvb-s, dvb-c)... potem si pa v xbmc-ju dodaš htsp://<ip_tvheadenda>:9982 source in že dela tv...

Za EPG je pa potrebno v tvheadendu urediti še xmltv grabber.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Pa tale XBMC dela na ipadu? Tole je videti kot da bi bil remote desktop.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
A ste resni al kaj, brejkal boste ipada, se drmal z ne vem kerimi linuxi zakaj? Zato da boste tv namesto na velikem LCD ali plazmi gledali na malem ipadu?

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Zakaj pa ne?
Jst tud gledam včasih tv preko Ipada, vendar sam imam dreambox sprejemnik in zatorej uproabljam dreambox live programček, ki je bolj elegantna rešitev za gledanje TV, kot pa XBMC.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Jao... če se na stvari ne spoznaš, bodi raje tiho.

HTPC s tvheadendom že imam. Jailbreak je trajal celih 30 sekund. Instalacija XBMC-ja par minutk. Vnos IP-ja 30 sekund. In sedaj imam IPTV na iPadu. Torej lahko gledam televizijo POVSOD po hiši bližnji okolici (pač kjer WiFi še vleče). A imaš kak razlog, zakaj za to ne bi riskiral teh par minutk (razen tega, da se tebi to zdi znanstvena fantastika)?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Evo, sem posnel, kako imam gledanje tv na iPadu rešeno jaz. Ne rabiš nobenega JB. Ne rabiš niti instalirati ničesar na iPad-a. To kar je v videu ni native aplikacija, ampak web aplikacija, k deluje v safariju. Predvajanje pa je izvedeno preko http streaming protokola, ki je podprt v samem iOS-u.

Na serverju je pa MediaPortal z iPiMP pluginom + apache, ki poganja spletno aplikacijo.