Investiranje v zlato ali nateg?

kladu

Pripravnik
10. feb 2010
60
0
6
Prešnji teden me je klical bivši sošolec in mi predstavil neko "super-duper" varijanto za vlagati v zlato firme KB, kjer lahko potem tudi delaš za njih in podobno. Ali gre za resno stvar ali spet kako piramidno igrico?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ma to so tipi ki prodajajo gram težke ali še lažje zlate paličke, z blaznimi pribitki. Brez veze, v bistvu bodo tvoje stranke precej preplačale tisto zlato. Ni šans da naredijo profit na tem, razen če zlato zraste 200% ali več.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Točno tako - metanje denarja stran je kupovanje gramskih paličic.
Kupiš unčno paličico oziroma zlatnik ali pa večje teže palic. Manjše preplačilo je pri večjih težah.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Točno tako - metanje denarja stran je kupovanje gramskih paličic.
Kupiš unčno paličico oziroma zlatnik ali pa večje teže palic. Manjše preplačilo je pri večjih težah.

Odvisno s kakšnim namenom jih kupuješ, če imaš v mislih konec civilizacije, bi znale priti precej bolj prav kot neke ogromne, ko boš recimo hotel kupiti jabolko ali pa kurbo...menda ne boš takrat sekal z velikega ingota koščkov, če ga vidjo pr teb boš pa itak se moral borit za svoj lajf,,,

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Za konec sveta je potem bolje kupovati srebrnike. Kljub DDV in maržam ni 50% pribitka na borzno ceno.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
za konec sveta je bolje svinec nabavit...

evil.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
KB ni nateg, jaz kupujemo dosti zlata, preko Morota ipd....tudi Zlatarna Celje.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Zlato samo po sebi ni nateg, samo kupovati ga po dvojni borzni ceni pač ni optimalno.
Tako opcijo zagrabijo vsi bivši prodajalci zavarovalnih polic, naložb, amwaya itd, nategnejo folk, zlato pride neupravičeno na slab glas.