Interspar in znižanje cen mesa?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.841
462
83
Hej vsem.

Danes sem že drugič naletel na akcjio v intersparu, ko imajo nekatere vrste mesa znižano za 50%. To je predvsem tisto meso, ki ima rok uporabe še kak dan ali dva. Obakrat je bilo v akciji precej AVE izdelkov (čevapčiči, pleskavice) in tudi na delikatesi, kjer ti stehtajo meso.

Zanima me, če imajo to neko standardno prakso, da meso pred iztekom prodajo, pa četudi za pol cene - kar je zelo pohvalno!

Zanima me predvsem, kdaj (katere dneve) ste to opazili? Jaz sem (vsaj misli da) to akcijo opazil prvič v torek, drugič pa danes - v sredo.

Torej, ali imajo točno določene dneve, ko to hrano pred iztekom daj v akcijo ali kar tako (kdaj pač poteče večjim količnam mesa rok uporabe)?

Imajo celo to kje objavljeno? Če je kakšen delavec v intersparu, bi lahko to javil nam na ALTER forumu
wink-1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
wtf?

To je povsod. No, v lidlu je znižan samo 30% kokr sem zasledil.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ni nujno. marsikatera trgovina da nazaj dobavniku pa naj se oni s tem zafrakavajo...

če so vedno ene in isti izdelki na teh razprodajah je malo čudno...

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.630
4.356
113
Vreme zajebalo pa se roba za piknik ne proda.
Poleg tega pa je Maribor itaq v pi....i po zaslugi vseh sposobnih politikov.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
To vse trgovine delajo.
hysterical-1.gif

Ko bi le, pa samo merkator prodaja v vseh poslovalnicah kruh po polovični ceni eno uro pred zaprtjem trgovine. O mesu je pa čisto druga zgodba, in to več ali manj povsod.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Ponavadi če ostane večja količina pakiranih izdelkov se zadnjih nekaj dni pred iztekom roka zniža in proda po nižji ceni.

(ni na določene dneve, niti ni nikjer objavljeno) Je čisto odvisno od situacije do situacije ... in ponavadi je res lahko vreme krivo in pokvari "vikend" prodajo izdelkov za žar
smile-1.gif
Naročeno pa more bit, ker če je pol sonce, pa lahko hitro ostaneš brez izdelkov.

Pa lep pozdrav od delavca v Intersparu, sina mesarja v Intersparu
wink-1.gif

B81

22. jul 2007
37.597
10.883
113
Neprodana roba se vrne dobavitelju?
Potem pa ima dobavitelj poceni klobase
smile-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
No, kaj je kruh pa nimajo pojma recimo. Sosedovo pecivo, kdor ga ne pozna, gre za ala žemljo s semeni, kvadratne oblike, ti ga ne prodajo po polovični ceni, ker to kao ni kruh ampak pecivo.
bonk.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Meni pa najeda živce
evil.gif
, kjer se da.

Nazadnje urejeno:

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Itak ...na vsak način hočemo kupca nategnit ...

Napake se dogajajo in tudi se bodo ... ponavadi po izteku akcije se cene spet spremenijo na staro vrednost in se zgodi da pri kakšnem artiklu ostane cena še akcijska, oz. nezamenjana. (to še posebej velja za raznorazne artikle, ki so poleg redne police še na par koncih po trgovini raztrešene, da še sami ne vemo kje so, dokler jih kupec ne najde
smile-1.gif

Vsak kupec, ki kupi tako blago, ga tudi dobi po tej ceni, je pa res da bo porabil recimo 3-5minut, da se na info pultu ročno popravi račun.

Se pa strinjam da smo tudi trgovci različni, eni bolj vestni, eni manj in posledično je tam lahko tudi več napak, pri označevanju, oz. pravilnosti cen.

Tako da preverite račun, še posebej pri izdelkih kjer se določen procent vrne na kartico. Včasih je težava že v samem računlniškem sistemu in lahko določenim izdelkom ne pripiše bonusa ...

Še nikoli pa ni do mene prišel kupec in reku, joj za ta izdelek sem pa plačal manj kot piše na polici ..takrat se mu pa fino zdi, kako je prišparal
smile-1.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Še nikoli pa ni do mene prišel kupec in reku, joj za ta izdelek sem pa plačal manj kot piše na polici ..takrat se mu pa fino zdi, kako je prišparal

Tale tvoj zgornji stavek ravno ni relevanten. To se mi še ni zgodilo, pa verjamem, da se mi tudi ne bo.Dokler ne bo nekdo kaznovan za šlamparijo, ali " celo" namerno
grims-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
očitno imaste slab sistem, da še sami ne veste kje so kakšni izdelki ki niso več v akciji.

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Večkrat se mi dogaja,da to znižano meso kupim po višji ceni od neznižanega. Ko tako naletim na nekaj privlačnega in po 50% kupim takoj tri kose v prepričanju,bomo tako vse hitro porabili. Potem pa prvi še nekak gre,druga dva pa celo končata na živalskem jedilniku. Dovolj je že samo,ko žena pripomne,ja to meso pa ima mal čudn okus ali barvo,pa nisem najbolj prepričana da je res ok (vem,ja da je datum do jutri),nam seveda tek precej ali volja precej padeta. Tako sem spoznal,da je morda celo boljše kupiti manj,pa tudi če je na žalost dražje,kakor preveč in poceni,če se potem ne porabi v celoti.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Pri teh "akcijah" je potrebno na veliko paziti....ne bom trdil za kvaliteto ampak na ceno v "akciji". Zadnjč so imeli piščančja prsa....redna cena nekaj malega čez 10 eur/kg, znižano na malo pod 7 eur če se ne motim...s to foro da moraš kupiti 2 komada in ti od enega vrednost dajo na kartico....no fora pa je v tem...dan a tržnici v btc imajo pa piščančja prsa po 5,10 v akciji, brez akcije pa 6 eur.
Tako da nas oz. večino trgovci tako nategujejo da se kar kadi, nabijejo ceno potem pa nardijo "akcijo"...SLO narod je pa najbolj vsekan narod na popuste pa tud če ga dvojno nategneš bo še vedno srečen...sam da je bil popust
bonk.gif
....pa vedno je potrebno gledati ceno na kilogram, tudi v akcijah...in takrat šele človek vidi da marsikdo ne razmiščja nič ampak verjame trgovcu ki ga vodi kot ovco. Prvo kot prvo bi pa moral prepovedat tele faking kartice....za koji ku*** moramo mi brezplačno kreditirati trgovce, da bi ceneje izdelke dobili (ki na koncu niti niso tako poceni)....na dajo redno ceno po tej v akciji in je to to..ne pa da se gleda dvojne,trojne cene ipd. kolk je, kolk je akcija, in kolk je plačilo s kartico....osnovne cene pa umetno dvignjene.....ampak Slovenc je še vedno vesel ker ima full dnarja na kartici trgovca...seveda brezobrestno vse skupaj.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Greš v Hofer, Lidl, "Spin" .... pa ni kartic ipd..

Večina robe je iste če ne celo boljše kvalitete za ponavadi krepko nižjo ceno
zmaga.gif

Sicer se pa strinjam, vedno glej ceno na kg/liter, pa jebeš akcijo in pike pa nevem kaj.

P.S. off topic....
Aja, ni pa tak nakup doživetje kot ga nekateri iščejo in so za to pripravljeni plačati 30% in več višji račun
hysterical-1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Hofer pri meni 1/2, pa sem še kar živ. drugi je Leclerc občasno, in to je to....perutnino ipd. pa kot sem napisal v ind. prodajalni.
Pač diskontom ni potrebno odplačevati milijonskih kreditov zato da bi imeli 25 blagajn, od tega 3 delajo, in vse napedenano v nulo v par tisoč m2...
Tako ja, ceno na kg obvezno, tudi v akcijah....pregnani so trgovci v 3pm....ljudje pa po večini ne razmišljajo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ja kje mas pa diskont k je ugoden? Vcasih smo hodil v zalog v diskonte samo danes je ista cena kot povsod z zelo veliko razliko da imajo meso zmrznjeno.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Tudi hofer ima pogosto tako akcijo..20, 30, 40, 50 %...odvisno koliko pred rokom je meso.

Verjetno od samega dneva v tednu ni odvisno ampak do kdaj je rok uporabnosti samega mesa.