Internetni nakup

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Dober dan. Zanima me nekaj; na spletni strani ima neko podjetje ceno nečesa 0evrov, učitno po pomoti. Kaj se zgodi če človek to naroči, ti ga morejo prodat za 0evrov plus 3evre poštnine. Te lahko terjajo če ne plačaš potem celotne cene ki je potem lahko napisana ko ti poštar prinese, ki ni bla napisana na internetu (se pravi ne 3evre za poštino in 0 evrov za izdelek ampak prava druga cena in poštnina)??? Hvala za odgovore.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Ko nekaj naročiš, dobiš najprej predračun/račun, katerega potem plačaš. Tam bo po moje prava cena napisana.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Hmmm, če naročiš preko interneta dobiš, vsaj na mimovrste, mail potem pa poštar ki mu plačaš za poštnino in ceno izdelka.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Ključno vprašanje je, kaj ima spletna trgovina napisano v svojih pogojih. Ali se navedba cene in prikaz izdelka štejejo za ponudbo ali le za "vabilo k stavljenju ponudb", kot se temu reče. V prvem primeru jih cena zavezuje, v drugem ne.

Ponavadi imajo sicer urejeno tako, da so objavljeni izdelki in njihove cene v pravnem smislu vabilo k stavljenju ponudb, zavezujoča pa ponudba postane šele, ko trgovec pošlje mail s potrditvijo cene in pogojev dobave. To ni prvi mail, ki ga dobiš avtomatično takoj po oddanem naročilu (ta je spet samo informativne narave, da si oddal naročilo oz. pravilneje bi bilo reči ponudbo), temveč drugi, ki ga dobiš čez nekaj ur oz. naslednji dan (odvisno kdaj si oddal naročilo).

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Aha, se pravi če jim nekdo to stvar zdaj kupi bodo to najverjetneje vidli in ceno spremenili, se tako nekak zavarujejo pred napakami na spletni strani. Hvala, zanimalo me je kakšne so lahko posledice narobne cene na internetu, očitno ne velike oziroma jih ni.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik vanmarkus pravi:
bom kr tuki uprašu
a je že kdo kupoval od tega, ker se mi cena zdi zelo nizka za original

http://cgi.ebay.co.uk/Sennheis...=item4aa86c8f73

Jaz imam točno ta model (sicer kupil pri drugem prodajalcu). Slušalke so super, edino kar me moti je to, da se zvok prenaša po kablu. Če se dotakneš s prsti kabla, to tudi zelo dobro slišiš v ušesu
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hmm, imam HD 201 pa isto vse dotike slišiš.

A to je neka "serijska" napaka (cenejših?) Sennheiser-jev?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Se isto slisi, ce imas slusalke prikljucene npr. na komponento, kjer je masa povezana z ozemljitvijo, namesto na kaksen zepni predvajalnik ?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Lahko je tudi nepriključeno, gre za mehanski problem.

Razen fizicno neustreznega vpetja driverjev si ne znam predstavljati zakaj bi lahko potem prislo do tega
confused-1.gif
Glede na to, da se pri slusalkah manj prominentnih znamk to ne dogaja, me res cudi, ce bi slo za kaj takega.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Enkrat kunec kuhalke v uho vtakni, pa potem s prstom čist rahlo božaj drugi konec, pa ti bo takoj jasen princip zadeve.
wink-1.gif

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Lahko je tudi nepriključeno, gre za mehanski problem.

Točno tako. Slušalke pridejo full globoko v uho, in vsi tresljaji se penašajo direktno na bobnič. No, skoraj
smile-1.gif