Internet preko GSM-ja

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Zanima me koliko downloada porabim če sem priklopljen oneline, par ur na dan (5-6)

Pa da čekiram pošto, sem na MSNju.

Na prenosnem PC ju.

Nazadnje urejeno:

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
Jest mam na gprs števcu nekej več kot eno uro povezave in mam malo manj kot 3 Mb prejetih podatkov, pa 0,5 Mb poslanih podatkov. Kako se to obračuna ne vem se pa verjetno sšteje.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Samo pošta in MSN ... najbrž ne bi dosegel 20 mega v šestih urah. Točne cifre res nimam, ampak jaz sem ta mesec non stop online prek mobitela, msn laufa 24/7, outlook tudi, poleg tega pa še forumi, novice, itd. vse skupaj ne bo preseglo 800 mega (upload+download)

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
0,0054 € se šteje za 1 kb podatkov. To je čisto navaden gprs, noben paket. Samo pošlješ besedo GPRS na 1918 se mi zdi da se ti vklopi ta tarifa.

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
No to mi je nek dober podatek.
Poročaj kok si pokuru
smile-1.gif

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Se pravi, da bi pr S!mobilu mogu vzet mobilni internet plus z 1GB podatkov.

Hm to je pa cena 21€.

Za Mobitel nisem tok obveščen. Majo oni kake pakete? Samo interent oz te variante
frown-1.gif

Oziroma katera je najcenejša varianta
redface-1.gif

Verjetno o kaki brezžični povezavi v Novi Gorici in tam okol loh sam sanjam
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Niti ne.

Pri Mobitelu vzameš Itak paket, kjer imaš za 5 evrov naročnine zakupljenih 1GB podatkov.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Večina ljudi, ki tako masovno uporablja internet, je mlajša od 30 let. Ko se bo to spremenilo, se bo vsekakor spremenila tudi starostna politika operaterjev.

ZAENKRAT do konca leta. Zakaj si tako prepričan, da ne bodo podaljšali tega? (videotelefonija, MMSi z enako ceno kot SMSi...)

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Sej nisem reku da sem prepričan
cool-1.gif

Tud jest bi vzel recimo ta itak paket za 5€ če bi mel možnost.
Žal pa mam glih mal prevec let
rolleyes-1.gif

Oz bi mogu koga nazicat da mi ga vzame
redface-1.gif

Sam nobenga tazga ne poznam.
Druge variante pa verjetno ni
cool-1.gif

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
V katerem zakonu piše, da lahko prodajalec omeji nakup neke storitve, oz. proizvoda, s starostjo kupca? Tole mobitelovo ponudbo bi bilo dobro posredovat tržni inšpekciji. Za moje pojme je tole diskriminatorno obnašanje. Zdi se mi, da ima tudi Simobil podoben paket z omejitvijo starosti.

hertz

Pripravnik
4. okt 2007
32
0
6
v bistvu gre za trzno nišo, ki se odraza v ceni koliko je vreden nov naročnik, v omeni skupini je uporaba mobilca največja zato so pripravljeni operaterji na vse samo da dobijo naročnika.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Sej ti nič ne omeji. Tudi vsakdo drug lahko koristi enako storitev, pač za malo več denarja. Tudi določene izdelke, prevoze lahko koristijo le tisti s kartico, ostali plačajo polno ceno.

LP
Peter

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
halo: prebiranje pošte in uporaba MSN lahko zahtevata zelo malo ali pa tudi zelo veliko prenosa podatkov. Pri izmenjavi besedila gre za zelo skromne količine, pri slikah in glasbi za večje, največje pa so ponavadi videoposnetki. Tako da je težko enoznačno odgovoriti, koliko porabiš v par urah na dan, ampak ker verjetno nisi kak ekstremist, bi ti 1 GB na mesec moralo zadostovati.

Če si prestar za ITAK pa mogoče poglej ponudbo instant interneta pri Mobitelu. Prednost je namreč ta, da na računalnik povežeš samostojno kartico/modem s svojo SIM, tako da ne prazniš baterije GSM-aparatu.

hertz

Pripravnik
4. okt 2007
32
0
6
veliko o porabi prenosa podatkov lahko izveš iz teme "Mobitel - Itak 1GB podatkovni paket !?" v rubriki mobilna telefonija

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
V katerem zakonu piše, da lahko prodajalec omeji nakup neke storitve, oz. proizvoda, s starostjo kupca? Tole mobitelovo ponudbo bi bilo dobro posredovat tržni inšpekciji. Za moje pojme je tole diskriminatorno obnašanje. Zdi se mi, da ima tudi Simobil podoben paket z omejitvijo starosti.
hysterical-1.gif
Tole je pa takšna bedastoča, da grem kar po kokice.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
ok, kokic ni več... po eni strani je res tako, da bi najbrž ob uvedbi orto paketov mobitel idejo zatrl v kali, če bi bilo to pravno utemeljeno (razen če gre za eno veliko zaroto
shocked-1.gif
), ima pa recimo tudi NLB paket varčevanja za mlade do 27 leta starosti, pa še kaj bi se našlo