internet po žicah od štroma

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Kako je kaj s tem? kako to sploh deluje?

kolega me je neki spraševal, pa sm reku, da se morem tud jest mal pozanimat....

recimo, da imam v sobi slab wireless signal pri TV. A če bi dal iz routerja v štekar signal, pa iz štekarja v tv, bi potem špilalo kot mora?

Kolega tud sprašuje, če se da antenski signal za TV po štekarjih peljat? pomoje da ne, a ne?

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Deluje. En ne preveč star
članek .

Za antenski signal pa še nisem slišal. Morda bi šlo antenski -> pretvornik v mrežo -> mreža preko štroma -> pretvornik nazaj v antenski, ampak potem je skoraj sigurno ceneje steno razbit.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, jaz imam internet na tak način v hiši, ker wifi prekinja oz. pride le kvalitetno do druge etaže.
Ker sem imel dost cirkusa s signalom, sem ubodel eno takšno napravo (neka nemška firma) za okoli 90 EUR (brzina 200Mbit do 300m omrežja).

En adapter vtakneš v router ali kabelski modem ter v vtičnico, drug adapter pa v PC (lan) in vtičnico in v trenutku je internet.
Vtičnici morata biti na isti fazi (ne varovalki), to je menda jasno
smile-1.gif

Tako da nakup routerja (vzel sem najjačega, dual band N+, linksys, okoli 200 EUR, dodatna antena) ni prinesel rezultata.

Za antenski signal pa ne vem, kot je nekdo napisal, nekih ovir ni, le pretvornik bi moral biti drugačen. Po moje obstaja.

I

Izbrisan uporabnik #488

V testu piše (mislim da imam tudi jaz d-link samo drug model, pri nas imajo Belkiga 1Gbit lan), da se adapter močno greje, kar pa nisem opazil. Nič bolj ni topel kot tisti od mobitela ali telefona, če sploh toliko.