A pa to je kaka posebnost 4G modema?Če imaš naročeno statiko, potem imaš samo en NAT, ki ga dela 4G modem. Če nimaš statike, potem ti en NAT dela operater (cg-nat), enega pa modem.
Ne, je dejansko ne potrebujem. Sprašujem samo zaradi tega, ker je na kabel veliko nižja kot preko wi-fi-ja, ki vleče trenutno 316/96 in se mi zdi čudno.Dejansko potrebuješ več kot 100Mbit povezavo? Ali samo zaradi "lepšega"?
Ne. Vsi mobilni operaterji uporabljajo tak sistem, da se privarčuje ne IP naslovih.A pa to je kaka posebnost 4G modema?
Ker v Lj mi na bakru ne dela tega problema pa tudi nimam statičnega IPja?
Očitno ti nekaj ne štima in omejuje hitrost na vgrajeni mrežni. Se da rešiti preko usb, če je slučajno defektna.Ne, je dejansko ne potrebujem. Sprašujem samo zaradi tega, ker je na kabel veliko nižja kot preko wi-fi-ja, ki vleče trenutno 316/96 in se mi zdi čudno.
Kaj pa če probaš posodobit realtek driver?Sem priklopil drug prenosnik in je povezava mnogo hitrejša. Se pravi, da je težava v mojem računalniku. Mogoče zato, ker je starejši? Kako naj to rešim?
Odvisno od posameznika in potreb. Za lokalno mrežo in prenso podatkov med napravami je 100Mb/s lahko precej slabo. To je v idealnih razmerah 12.5MB/s in ko prenašaš ogromno podqtoov med napravami je tole bottleneck.Poglej, če ti deluje in ne potrebuješ hitrejše povezave, pusti pri vse miru. Ker nisi siguren kaj narediti z gonilniki, se ti lahko ponesreči in potem boš imel več težav.
Nekdo je omenil, da je 100Mb/s danes malo premalo. Ma, dajte no, že pred več kot 2-mi leti mi te t2 dvignil iz 100 na 200, pa mislim, da je sedaj zopet nekaj več, ampak jaz se ne dam. Imam Milan optično stikalo samo 100Mb/s zmore, pa nočem zamenjati za tisti nov modem/router zato ker mi to odlično deluje. Pa imam 2x pc po kablu, pa 2xtablici in en prenosnik preko wi-fi, pa 2x telefon, pa za obiske še guest omrežje, pa kadar popravljam kakšnega je tudi mreži.
Aja pa še tv in ip stacionarni telefon.
Tebi ustreza, jaz pa nadgrajujem že na 2,5 Gbps, ker ko kaj kopiram na NAS ne bi ravno rad sedel pol dneva zraven.Poglej, če ti deluje in ne potrebuješ hitrejše povezave, pusti pri vse miru. Ker nisi siguren kaj narediti z gonilniki, se ti lahko ponesreči in potem boš imel več težav.
Nekdo je omenil, da je 100Mb/s danes malo premalo. Ma, dajte no, že pred več kot 2-mi leti mi te t2 dvignil iz 100 na 200, pa mislim, da je sedaj zopet nekaj več, ampak jaz se ne dam. Imam Milan optično stikalo samo 100Mb/s zmore, pa nočem zamenjati za tisti nov modem/router zato ker mi to odlično deluje. Pa imam 2x pc po kablu, pa 2xtablici in en prenosnik preko wi-fi, pa 2x telefon, pa za obiske še guest omrežje, pa kadar popravljam kakšnega je tudi mreži.
Aja pa še tv in ip stacionarni telefon. Pa še tiskalnik je v wi-fi omrežju
Jaz sem imel isto težavo, posodabljal gonilnike itd. dokler nisem dojel da sem priklopil na star CAT5 kabel, ki podpira hitrost do 100mbps...Sem nabavil in dela!!!
Imam pa še eno vprašanje, ni povezano z zgornjim.
Na mojem prenosniku wi-fi dela na speed testu ping 4ms, 318/96 Mbps, na kablu pa ping 4ms, 94/94 Mbps? Kako to, da je na kablu počasnejši kakor na wi-fi? Mi ni čisto jasno....
Kot že zapisano, Cat5 kabel podpira 1Gbps, problem je le, da se najdejo tudi taki, ki notri nimajo vseh 8 žic.Jaz sem imel isto težavo, posodabljal gonilnike itd. dokler nisem dojel da sem priklopil na star CAT5 kabel, ki podpira hitrost do 100mbps...
Preveri kabel...
Cat5 - 100mbpsKot že zapisano, Cat5 kabel podpira 1Gbps, problem je le, da se najdejo tudi taki, ki notri nimajo vseh 8 žic.