Tako, zdaj sem vmes probal drugačno varjanto. Preko prvega računalnika (ki dela normalno) sem sharal internet in v drugo mrežno priklopil drugi računalnik z istim kablom in isto mrežno. Internet je delal čisto normalno.
Potem sem tudi direktno na modem v drugi port priklopil dva druga računalnika in sta tudi delala normalno.
Ta računalnik pa še vedno ne dela, priklopljen drirektno na modem. Po vsej logiki je kriv torej računalnik, ampak mi ni jasno, kako?
Verjetno ga bom zdaj formatiral, če ne bo druge. Če pa še ima kdo kakšno idejo, pa kar pogumno
V glavnem, pridobi pravi IP (89...) in tudi vse ostalo. Sumim kakšen virus, ampak potem ne vem, kako bi lahko delal internet normalno preko prvega računalnika.
Potem sem tudi direktno na modem v drugi port priklopil dva druga računalnika in sta tudi delala normalno.
Ta računalnik pa še vedno ne dela, priklopljen drirektno na modem. Po vsej logiki je kriv torej računalnik, ampak mi ni jasno, kako?
Verjetno ga bom zdaj formatiral, če ne bo druge. Če pa še ima kdo kakšno idejo, pa kar pogumno
DNSja mi pridobi: 84.255.209.79 in 84.255.209.77.Citat:
Uporabnik Maiden pravi:
Kake imaš DNSje? Če ping dela. pa web strani ne odpre je ponavadi kriv narobe pridobljen/vpisan DNS strežnik.
Sem pingal www.rtv.si in je pingalo normalno. Odprlo pa strani ni. Tudi druge nobene, ki jih je pingalo.Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kot sem rekel, pingaj in nato probaj maložiti isto stran.Citat:
Uporabnik Slielay pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
ping do česa ?
ping do www.rtv.si dela ? Kaj pa naložit to spletno stran ?
Ping sem probal samo do mail.t-2.net in do www.arnes.si. Oba sta delala.
Strani pa sem probal; Google, 24ur, IMDb, SiOL in ni odprlo nobene.
V glavnem, pridobi pravi IP (89...) in tudi vse ostalo. Sumim kakšen virus, ampak potem ne vem, kako bi lahko delal internet normalno preko prvega računalnika.