Internet dela/ne dela - zakaj?

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
Preko T-2 modema imam priklopljena dva računalnika. Na prvem dela internet vedno normalno, na drugem pa se je začelo dogajati (nisem spreminjal in instaliral nič), da ko vklopim računalnik, internet ne dela. Potem morem računalnik znova zagnat in včasih po prvem, včasih po drugem ali tretjem poskusu začne internet delat normalno.
Ima kdo kakšno idejo, zakaj bi to bilo in kako odpravit?

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
A so gonilniki za omrežno kartico v redu? Preglej katero verzijo gonilnikov imaš in probaj malo posodobiti. Namesto resetiranja računalnika bi moralo pomagati, da v cmd-ju napišeš ipconfig /realese in nato ipconfig /renew .

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
Hvala za odgovor.
Gonilnike sem posodobil, a ni spremembe. Zdaj je dva dni delalo brez problemov, danes pa spet enako. Ni mi jasno, kako se lahko to začne dogajat kar naenkrat
confused-1.gif

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Preveri kablovje in če imajo dober stik s konektorji. Možno da se kabel malo premakne in net dela/ne dela.

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
Preverim vsakič to vse... da ja nebi blo kaj drugače kot običajno. Ampak enostavno ne dela...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Probaj zamenjat luknji. Problematičen PC priklopi tja, kjer je "dober", onega pa pa v tega.
Pa kabla tudi probaj zamenjati.
Lučke gorijo normalno ?

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
Kabla sicer ne morem zamenjat, ker je en 10m in gre skozi steno, luknji pa bom probal zamenjat, ko spet ne bo delalo.
Lučke gorijo vse normalno. Fora je, da nič ne spremenim, pa začne delat vse normalno po nekaj restartih.
Ipconfig /release /renew, kot je svetoval Infernus, pa žal tudi ne pomaga
confused-1.gif

Je možno, da je kaj narobe pri T-2 in da bi še probal tja poklicat? Ker zna bit malo tečno, ko restartam n-krat, da dela...

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.327
301
83
39
Ljubljana
No par vprašanj predno nas pokličeš...

kok računalnikov maš naenkrat priklopljenih na internet? še kakšen tretji komp?
si probal naštimat 10mb full duplex na mrežni če ti ipja ni pridobi?
maš kakšen firewall, antivirus?
probaj zamenjati vhode na modemu, utp kabel...

lahko tudi podatke na PM da preverimo naše loge na strežniku...

LP od T-2 HELPDESK TEAMa
tongue-1.gif

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
Priklopljena imam samo dva računalnika.
10mb full duplex? To ne vem, kako naštimat, ampak IP mi pridobi. Tudi drugače nikjer nič ne piše, da bi bilo kaj narobe; pač ne dela.
Firewall je vklopljen samo preko SP2, antivirus je NOD32.
Vhode nameravam zamenjat, ko spet ne bo delalo, ampak ne vem, kako bi to bilo krivo, če potem (brez drugih sprememb) spet dela na istem vhodu in z istim kablom
confused-1.gif

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
Ping in ostale stvari delajo? Kakšen IP ti pridobi, ali je v rangu 89.x.x.x, če ni, potem ne dobiš pravega IP naslova. Ko ti bo naslednjič crknil, oz. ne delal, odpri cmd (start-->zaženi (Run)--> cmd) in poskusi npr. ping mail.t-2.net, če je vse OK bi moral dobiti odgovor. Drugače lahko probaš ipconfig /all, kar ti bo vrnilo stanje vseh mrežnih kartic v računalniku s podatki o dodeljenih IP naslovih, prehodiih, itd.

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
Strani mi ne odpre nobene (v nobenem browserju), tudi v MSN se ne vpiše, ping pa dela normalno
confused-1.gif

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Si poskusil izklopiti firewall? Po mojih izkušnjah zna ta večkrat nagajati. Tudi od Winsow.

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
Citat:
Uporabnik Slielay pravi:
Strani mi ne odpre nobene (v nobenem browserju), tudi v MSN se ne vpiše, ping pa dela normalno
confused-1.gif

Kaj ti vrne ipconfig/all ? Tu bi moral videti IP in prehod (gateway) v rangu 89.x.x.x Sicer pa glede na obnašanje tudi jaz sumim kakšen požarni zid, antivirus ali kaj podobnega. Kakih blokad portov nimaš kje?

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
Citat:
Uporabnik stein pravi:
ping do česa ?
ping do www.rtv.si dela ? Kaj pa naložit to spletno stran ?

Ping sem probal samo do mail.t-2.net in do www.arnes.si. Oba sta delala.
Strani pa sem probal; Google, 24ur, IMDb, SiOL in ni odprlo nobene.

Citat:
Uporabnik JustOne pravi:
Kakih blokad portov nimaš kje?

Načeloma nimam nič takega, ampak ne razumem najbolj vprašanja.

Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
Si poskusil izklopiti firewall? Po mojih izkušnjah zna ta večkrat nagajati. Tudi od Winsow.

Citat:
Uporabnik JustOne pravi:
Kaj ti vrne ipconfig/all ?

Firewalla nisem probal izklopit, prav tako sem pozabil na ipconfig/all, tako da se javim naslednjič, ko nebo delalo in poročam.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
ksz... Malo off:

@Narodnjak
Glede na to, da si pri T2 mi povej zakaj na MiLAN-u utripa Fiber (optika)? TV zmrzuje na par minut, telefonija dela ok.
To je pri babici, interneta nima.

Kakšne ideje? Je bil že serviser iz T-2 pri njej pa isto utripa "fiber" še kar naprej.

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Kake imaš DNSje? Če ping dela. pa web strani ne odpre je ponavadi kriv narobe pridobljen/vpisan DNS strežnik.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.327
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
ksz... Malo off:

@Narodnjak
Glede na to, da si pri T2 mi povej zakaj na MiLAN-u utripa Fiber (optika)? TV zmrzuje na par minut, telefonija dela ok.
To je pri babici, interneta nima.

Kakšne ideje? Je bil že serviser iz T-2 pri njej pa isto utripa "fiber" še kar naprej.

To je normalno, da Fiber utripa, pomeni prenos podatkov.

Če TV zmrzuje prijavi napako na 059000002