Inštalacija nape - mansarda

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Saj vas razumem, a je pri meni situacija drugačna. Jaz nisem klical majstra, ampak človeka, ki je bil za cel projekt zadolžen. Ta ga je vodil. In on je takoj vedel zakaj kličem in to je urejeno. Sicer pa ni masjter od včeraj, ampak smo z njim že delali. So bili pa ostali majstri, ki jim je bil on v bistvu šef, komedija ja. In če bi eden od unih rekel da so naredili, bi šel preverit. Tako pa mi ni treba. Še enkrat hvala, sem izvedel kar sem mislil

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Napa stoji, vse tko kot treba, edino priključil jo je nek lokalni štromar, pa ga ne dobim na telefon. Ko piklopim varovalko, je ne morem na gumb ugasnit...A je kaj narobe zvezal?

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Saj sifon lahko narediš tudi z Y člena,samo potem vertikala ne sme bit direktno ena pod drugo.

Lahko tudi tak sistem

8376734742_483746f293.jpg

No, tole se lahko pohvalim, da je slika mojega sistem, ki že šest let laufa bp. Vidim, da še vedno kroži po forumih.
So pa moje izkusnje take, da se do streh ne ohladi nič tudi pri najmanjši hitrosti nape, je še vedno na izhodu vroč zrak. Zdaj koliko se zadeva kondenzira, ko se ohlaja, ne vem. Jaz sem vedno našel suho, ko sem odpiral čep.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik alpek pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Saj sifon lahko narediš tudi z Y člena,samo potem vertikala ne sme bit direktno ena pod drugo.

Lahko tudi tak sistem

8376734742_483746f293.jpg

No, tole se lahko pohvalim, da je slika mojega sistem, ki že šest let laufa bp. Vidim, da še vedno kroži po forumih.
So pa moje izkusnje take, da se do streh ne ohladi nič tudi pri najmanjši hitrosti nape, je še vedno na izhodu vroč zrak. Zdaj koliko se zadeva kondenzira, ko se ohlaja, ne vem. Jaz sem vedno našel suho, ko sem odpiral čep.

No lepo si naredil, to je bila moja prvotna ideja kopirati tvoj način , potem sem se odločil upoštevati "majstra" da naredim ravno vertikalo , potem sem pa rešil na svoj način,tako da je vseeno neke vrste "sifon" oziroma lovilec kondenza
grin1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ker je podstrešje hladno in cevi niso izolirane, se ne dela kondenz na vertikali iz nape in poševnem delu?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.590
113
Marlbor
Kondenz se dela predvsem tistim, ki odduha na strehi nimajo ustrezno narejenega. Popolnoma brezveze komplicirajo s temi slepimi črevesi, dovolj je na napi en lovilec kondenza, pa je to to ...