Inšpektorji MOP

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.183
6.989
113
pri taščici
Pepe: ne sekirajse, saj ne znajo-nočejo brati, pa tudi več od svojega dreka v školjki še niso videli.
Denis: mal se pozanimaj zakaj po dežju(med dežjem) polivajo gnojnico.
Če ti kaj ne paše, se preseli v center mesta. Tam boš težko ovohal gnojnico kmeta.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Citat:
Uporabnik Isaac pravi:
Vremenarje tožit ker napovejo dež pol ga pa ni. Vrtičkarji se pa potem jokajo.

Vremenarji niso napovedal dežja, očitno sam misli da bolje ve kdaj bo deževalo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.101
113
@Hanzi, jaz razumem oboje
smile-1.gif
. Po eni strani živim blizu kmetij, kjer se tip odloči, da kar po moji parceli seka bližnjico s traktorjem, ko vozi gnojnico, po drugi pa pri starših sam razvažam gnojnico. V prvem primeru ni hude krvi, ker je to naredil zgodaj spomladi in se take poškodbe zarastejo. Pa tudi kmetija je bila prej kot moja hiša. V drugem primeru pa imamo dovolj zemlje, da vozim tja, kjer je do hiš > 200 metrov. Če naletim ravno na začetek dežja, potem vozim tudi bližje, ampak tega ne počnem rad, da se ne bi komu zameril in konec koncev potem tudi nam smrdi.
Ampak vsak nima tako razporejenih parcel. Razen tega resni kmet nima tako male obremenitve živali na parcelo, da bi lahko nekatere parcele konstantno spuščal.
Ko sem bil pred leti na Bavarskem na izletu, je smrdelo vsaka dva kilometra... Seveda pa tehnika in zakonodaja gre naprej in ni rečeno, če ne bo potrebno čez 10 let to početi tako, da vbrizgaš pod rušo.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Mislim da bo po EU tako da se sploh ne bo smelo polivati ampak se go gnojnica odpeljala v zbirne centre kjer naj bi jo predelovali. Kdaj bo to pri nas verjetno še ne kmalu. Mogoče bi kaj več vedel EUrokrem

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.101
113
Citat:
Uporabnik Floki pravi:Mislim da bo po EU tako da se sploh ne bo smelo polivati ampak se go gnojnica odpeljala v zbirne centre kjer naj bi jo predelovali. Kdaj bo to pri nas verjetno še ne kmalu. Mogoče bi kaj več vedel EUrokrem
Pri nas bo moralo biti tako hitro kot v Nemčiji ali kako leto prej. Ampak za tako idejo še nisem slišal, ker je v bistvu hudo butasta. Sem videl, da je v EU dovoljeno po njivah polivati tudi druge snovi za katere že leta obstajajo predelovalni obrati in ni kaznivo (denimo mleko).
Treba si je prizadevati za dovolj malo obremenitev površine z živalmi, potem pa je tudi gnoja optimalno. Samo, dejstvo je, da potem evropskega meseka verjetno ne bo dovolj. Drugo pa so načini uporabe, ker sedanji ni najbolj racionalen in v nekaterih vremenskih razmerah je za rastline tudi toksičen, kar pa si niti kmet ne želi.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
ksz.

spet nekdo iz tistega vica "zaradi mene lahko kmetje pocrkajo, mleko kupujem v trgovini" ?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.101
113
Mislim, da ti tudi, ko izločiš bioplin, ostane še ogromno materiala za na njivo vozit. Ta sicer ne bo tako smrdel.
Po drugi strani pa imaš drugo postransko škodo. Ogromno transporta za material iz katerega dobiš malo energije. Če bi iz cisterne gnojnice dobil toliko energije kot iz cisterne bencina, bi bila stvar bolj smiselna.

B81

22. jul 2007
37.748
11.026
113
Ja, bioplinarne potrebujejo le malo gnojnice, sicer pa bodo mogle potem to same uredit, odvoz mislim in tisto ne bo šlo na njivo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.101
113
Kam bi pa šlo, če ne na njivo? Gotovo je to boljša varianta kot na kup smeti. Na dovolj veliki aktivni zeleni površini bo narava sama poskrbela za snov, ki je sicer naravnega izvora. Na kakem smetišču pa bo iz sranja nastalo večje sranje.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Bo šlo v kurišča, namesto lignita (kakšne večje razlike itak ne bi blo
smile-1.gif
)

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.092
113
v lokalni ostariji
torej: gnojevka je hudičev bogata s hranili... ali bi radi da se zemlja zastruplja samo s umetnimi gnojili?

gnoji se lahko.

najbolje je tik pred dežjem ali kmalu po pričetku. med dolgotrajnim dežjem pa je nemogoče (ker se 1. razrije vse, 2. zbije zemlja)

je pa tako da vse težko dost kmal pognojiš...

mimogrede patrioti: čudni navad od mekanega si se navzel... vse te moti... sem pa včeraj v tvojem koncu pil pivo po 1,3€;)

kkarola

Pripravnik
30. jul 2007
224
0
16
Gospodje mestni priporočam da nam kmetom kupujete sendviče za krave, posledično ne bo potrebno pridelovati krme in gnojiti zemlje. gnoj bo šel v školjko tako kot iz vaših riti pa GLADE osvežilec bo montiran.

PS ali vaš drek pa diši?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.092
113
v lokalni ostariji
gnojevka NI ENAKO gnojnica!!!

gnojnica je tist produkt k ti kakaš ter polno fosfatov od pralnih strojev

gnojevka je pa "stranski" proizvod pri reji govedi, prašičev... in je dovoljeno ter celo PRIPOROČENO stresat po njivah in travnikih... ker v kolikor ne veste je alternativa samo umetno gnojilo...