"Inflacija", podražitve in izkoriščanje situacije za dvig marž

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Lahko bi bil tudi ti realen, zaposleni niso dobrodelneži, ki bi tebe za drobiž podpirali pri ustvarjanju, če delavec nekje dobi višjo plačo ga res prav malo briga da ti nimaš višje dodane vrednosti. V bistvu ga sploh ne briga oz. mu je res vseeno - tako nekako kot je tebi vseeno če nekdo v bangladešu za šivanje majic plačuje samo 50 centov na uro, ker z višjo plačo ne bi bil konkurenčen.

Ponudba povpraševanje. Če ne moreš ustvarit in plačat ni naša stvar ali boš zaprl ali ne boš, ampak dokler je izbira ljudje pač pri tebi delali ne bodo, ker nimajo razloga da bi - razen, če so samaritani ali mazohisti. -

"Delam skoraj zastonj, da podpiram šefa, ker ne more ustvarit višje dodane vrednosti... saj bi šel delat drugam... ampak bodimo realni... konkurenca mi ponuja odločno previsoko plačo, ne zaslužim si tega".

Imaš popolnoma prav in to je ta začaran krog o katerem govorim in ki nikamor ne vodi. Logično da ne boš delal zastonj in podpiral šefa če le imaš možnost iti na bolje. Se pa verjetno strinjaš z menoj da čistilka ki dela 6 ur na dan ne more pikirat na 1500€ plače? Ali si jo tudi ona zasluži? :)

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.873
6.530
113
Na ta kolega tudi malo sadi rozic. Placa je minimalna, ce ni preko študenta, nekaj je na roke, nekaj je napitnin, ki seveda vecje ob dolocenih urah, ki odgovarjajo lustnim pupam brez otrok, potem niti me vec tolk. In seveda to delodajalec kar uppsteva k "placi". Svakinja je dolgo casa takole delala in imela obcutek jurja in pol place in vec... Cim zanosila, sem ji razlagla, kaka bo bolniska in potem porodniska, ce bo prezgodaj rinila, ampak kaj pa jaz vem o gostinjstvu. Ker to je domena gostinjstva, ne cesa drugega. Danes z dvemi otroci, ko bi rada normalen delavnik in minimalno socialno varstvo, se je gostincem zahvalila za sodelovanje in temi njihovimi kao bajnimi plačami in sprotnimi zmisljevanji, pa dela za minimalca v normalni sluzbi.

Oziroma, naj ti pokaze eno placilko od ene svoje kelnarce (pobrise ime), pa bos takoj videl, pri cem si...

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113
Imaš popolnoma prav in to je ta začaran krog o katerem govorim in ki nikamor ne vodi. Logično da ne boš delal zastonj in podpiral šefa če le imaš možnost iti na bolje. Se pa verjetno strinjaš z menoj da čistilka ki dela 6 ur na dan ne more pikirat na 1500€ plače? Ali si jo tudi ona zasluži? :)
Ne pretiravaj. Ta zapis izžareva užaljenost.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Na ta kolega tudi malo sadi rozic. Placa je minimalna, ce ni preko študenta, nekaj je na roke, nekaj je napitnin, ki seveda vecje ob dolocenih urah, ki odgovarjajo lustnim pupam brez otrok, potem niti me vec tolk. In seveda to delodajalec kar uppsteva k "placi". Svakinja je dolgo casa takole delala in imela obcutek jurja in pol place in vec... Cim zanosila, sem ji razlagla, kaka bo bolniska in potem porodniska, ce bo prezgodaj rinila, ampak kaj pa jaz vem o gostinjstvu. Ker to je domena gostinjstva, ne cesa drugega. Danes z dvemi otroci, ko bi rada normalen delavnik in minimalno socialno varstvo, se je gostincem zahvalila za sodelovanje in temi njihovimi kao bajnimi plačami in sprotnimi zmisljevanji, pa dela za minimalca v normalni sluzbi.

Oziroma, naj ti pokaze eno placilko od ene svoje kelnarce (pobrise ime), pa bos takoj videl, pri cem si...

Popolnoma prav imaš. Next :)

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Greš iz a v b. Samo zakaj za isti denar? Pač greš tja kjer dajo nekaj več, al je to v denarju al pa v pogojih.
Pa da ti nekaj povem iz izkušenj, v firmi ima skor vsak nov zaposleni višjo plačo kot stari delavec na enakem delovnem mestu.

Razmišljanje, ja ni vsak za razmišljat.
Ker vsak kaj ima nebroj stacun in gostiln kjer isčejo kadr za 15e na uro. Oni sam vidjo bazen in tam bar mangupov.ki jim bodo delal profit. To je za minimalca.

Ali drugače ene firme vedno isčejo delavce ker a slabomplacajo b ker jih vzamejo z zavoda za določen čas in pokoristijo kar se da zvečt subvencij in tako v krogu...

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113
Aja točno, ni mi bilo jasno kaj tukaj ne štima, točno, ti si zagrižen levak, komunajzer z idejami našega Lukca. Jasno... Tudi ti imaš prav :)
Ti si pa ....
Ne bom napisal, da ne ne blokirajo.

Me pa zanima po čem si me tako okategoriziral?
A samo po tem , ker sem rekel da z ciframi pretiravaš? Da ti kolega rožice sadi ko pravi da za 2.500€ neto ne dobi kelnarce?

Če sem jaz po tem kar sem ti repliciral zagrižen levak, si potemtakem ti ?!? fevdalc? Desni kapitalist nisi, ker potemtakem bi vedel, da tudi delovna sila je na trgu.

• Haha
Reactions: AvtoFun

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113
Ker vsak kaj ima nebroj stacun in gostiln kjer isčejo kadr za 15e na uro. Oni sam vidjo bazen in tam bar mangupov.ki jim bodo delal profit. To je za minimalca.

Ali drugače ene firme vedno isčejo delavce ker a slabomplacajo b ker jih vzamejo z zavoda za določen čas in pokoristijo kar se da zvečt subvencij in tako v krogu...
Kaj si zdaj hotela povedat? Mal preber, kaj si prej pisala, o čem je debata tekla in kako, pol pa razmisl.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.793
113
Ti si pa ....
Ne bom napisal, da ne ne blokirajo.

A samo po tem , ker sem rekel da z ciframi pretiravaš? Da ti kolega rožice sadi ko pravi da za 2.500€ neto ne dobi kelnarce?

Če sem jaz po tem kar sem ti repliciral zagrižen levak, si potemtakem ti ?!? fevdalc? Desni kapitalist nisi, ker potemtakem bi vedel, da tudi delovna sila je na trgu.
Ne pretiravaj. Ta zapis izžareva užaljenost.

Ja sam res, le po čem. Po tvojih dosedanjih (nevtralnih) postih tako okategoriziranje povsem nemogoče izvesti.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113
Govorimo o debati ki poteka, če si se pa samo zato v to vmešal da zajebavaš, ti pa lahko samo rečem da si ....

Pa ti povej, kaj od tega kar piše je res. Kaj od tega kar sem pisal je levičarskega. Aja vi se mate za desničarje, ki nimajo veze z desnico, ste samo SDS trobila, ki trobijo tisto kar vam v danem trenutku paše, pa naj bo to levo al pa desno. Sumasumarum pa je vaša ljuba vlada delovala zelo komunistično glede financ. Dobr samo da topčiderja nimate.

Jaz žal nobene kelnerce ne poznam, ki bi imela 2.500€ neto na mesec, poznam pa pravnike v večjih podjetjih, pa tudi firektorje, ki imajo okol 3.000.

• Haha
Reactions: Matey
I

Izbrisan uporabnik #9334

Govorimo o debati ki poteka, če si se pa samo zato v to vmešal da zajebavaš, ti pa lahko samo rečem da si ....

Pa ti povej, kaj od tega kar piše je res. Kaj od tega kar sem pisal je levičarskega. Aja vi se mate za desničarje, ki nimajo veze z desnico, ste samo SDS trobila, ki trobijo tisto kar vam v danem trenutku paše, pa naj bo to levo al pa desno. Sumasumarum pa je vaša ljuba vlada delovala zelo komunistično glede financ. Dobr samo da topčiderja nimate.

Jaz žal nobene kelnerce ne poznam, ki bi imela 2.500€ neto na mesec, poznam pa pravnike v večjih podjetjih, pa tudi firektorje, ki imajo okol 3.000.

Lej, zataknu si se ob prezentacijo, če bi mela kelnarca plačo 15 ... 20 Ejev in več, npr.

To je bila prezentacija. Prikaz. Razumeš? Nehaj šponat.

Delavec ima plačo v skladu z njegovo vrednostjo dela in to najbolj ve točno delodajalec in nihče drugi na svetu. Problem tukaj je pač poštenost delodajalca, yebiga. :zavijazocmi:

In, sandra , zelo težko se menjuje delo ali šiht. Govorim iz luči delavca. Ko greš menjat šiht, je to domala "življanjska odločitev", ker noben resen delavec tega ne dela za šport. Prestop in prilagoditev na novo ... vedno padeš znova na dno, to so resne zadeve. Zato toliko delavcev trpi v poraznih razmerjih, tako tko je. :zavijazocmi:

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Delavec ima plačo v skladu z njegovo vrednostjo dela in to najbolj ve točno delodajalec in nihče drugi na svetu. Problem tukaj je pač poštenost delodajalca, yebiga. :zavijazocmi:
In potem se končno odseli iz Slovenije in njegova vrednost skokoma naraste. Torej je težava v tem, da je v Sloveniji preveč dobre delovne sile in se zato ne ceni tako, kot na primer v DACH ali celo v Imperiju.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in 8888
I

Izbrisan uporabnik #9334

Mar da ne? Ali vsi živite zgolj v Ljubljani in se vozite samo pol ure do šihta?

Kar se mene tiče, je tudi tiste pol ure preveč. V nadaljevanju prilagojevanje na nov delovni režim, sodelavce, funkcijo ... vsak človek ima vgrajeno neko funkcijo delovanja in je primeren samo za takšno okolje, yebiga. Eden je za dohtarja (ima delovni radius 200 km, ali pa 25.000 ), drugi za čistilko. Njen delovni radius od parkirplaca do tazadnjega wc-ja v bajti, torej 300 metrov.

GRE za dodano vrednost! Samo za to se gre. In če ti delovno okolje ne ustreza - ga je čim prej zamenjati. Tu nastane problem in o tem sem govoril.

I

Izbrisan uporabnik #9334

In potem se končno odseli iz Slovenije in njegova vrednost skokoma naraste. Torej je težava v tem, da je v Sloveniji preveč dobre delovne sile in se zato ne ceni tako, kot na primer v DACH ali celo v Imperiju.

Tako kot Bangladeš in potem vsi pizdimo čez migrante :obesise: .

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Mar da ne? Ali vsi živite zgolj v Ljubljani in se vozite samo pol ure do šihta?

Kar se mene tiče, je tudi tiste pol ure preveč. V nadaljevanju prilagojevanje na nov delovni režim, sodelavce, funkcijo ... vsak človek ima vgrajeno neko funkcijo delovanja in je primeren samo za takšno okolje, yebiga. Eden je za dohtarja (ima delovni radius 200 km, ali pa 25.000 ), drugi za čistilko. Njen delovni radius od parkirplaca do tazadnjega wc-ja v bajti, torej 300 metrov.

GRE za dodano vrednost! Samo za to se gre. In če ti delovno okolje ne ustreza - ga je čim prej zamenjati. Tu nastane problem in o tem sem govoril.
Tudi tisti, ki so doma v Ljubljani, imajo hitro pol ure ali se vec do sluzbe. In vedno pac ne mores biti blizu sluzbe. Ce pa zelis biti "komot", potem si pac zadovoljen z minimalno placo in tam ostanes...

Kaj pa ti predlagas? Da de selis k vsaki novi sluzbi ali da sploh ne menjas?

Poleg tega si ti precej blizu tistih casov, ko je bila sluzba za 40 let... Tega ze dolgo ni vec.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.873
6.530
113
Ne gre za zvestobo podjetju, gre za poznano zlo in ujetost v neko mentalno stanje, ko je najbolj komoditetno pizditi cez to in nic ukreniti, da bo kaj drugace. Igranje zrtve iz sosednje teme. V zacaranem krogu nezadovoljstva in frustracij.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Tudi tisti, ki so doma v Ljubljani, imajo hitro pol ure ali se vec do sluzbe. In vedno pac ne mores biti blizu sluzbe. Ce pa zelis biti "komot", potem si pac zadovoljen z minimalno placo in tam ostanes...

Kaj pa ti predlagas? Da de selis k vsaki novi sluzbi ali da sploh ne menjas?

Poleg tega si ti precej blizu tistih casov, ko je bila sluzba za 40 let... Tega ze dolgo ni vec.

Da se seliš v novo službo čimprej, ko si začutil da je to treba.
Problem je, ker je to vedno težek podvig. In vedno znova si na dnu.