Prodaja končnem kupcu, maloprodajno, bi se morda izšla pozitivno. Drugače na grosisticnem nivoju je pri prodaji piva tako ali tako izguba, ki pa se pokriva z ostalimi izdelki. Je pa strošek prevoza razmeroma visok (teža).Prides in kupis paleto. Al pa odpres skladisce in direktno kupis od dobavitelja sleper. Ga uvozis, placas dajatve in odprodas. Seveda je vprasanje kje prodati tako kolicino ampak omejitve s strani dobavitelja ne more biti.
Koliko zob pa imajo Belgijci, da porabijo toliko zobne paste?recimo za kolk se pr nas dobi Sensodyne, ena tuba v akciji je dobra 2€ (redna cena dobrih 5€), medtem ko je redna cena v Mercatorju dobrih 7€
Sem gledal zadnjič letno poročilo PepsiCo in jim pijača predstavlja dodatek hrani. Najbolj se jim izplača čips.Prodaja končnem kupcu, maloprodajno, bi se morda izšla pozitivno. Drugače na grosisticnem nivoju je pri prodaji piva tako ali tako izguba, ki pa se pokriva z ostalimi izdelki. Je pa strošek prevoza razmeroma visok (teža).
Bolj kot pivo se izplača hrana
Preveč sladoleda poližejo/mo.Koliko zob pa imajo Belgijci, da porabijo toliko zobne paste?
Nisem v tem poslu in preden bi se zares lahko cesarkoli lotil bi se moral se marsikaj naucit in verjetno bi dozivel prenekateri sok ali spoznanje… mislim pa da bi laufala samo nekaksna oblika e-trgovine
Nisem v tem poslu in preden bi se zares lahko cesarkoli lotil bi se moral se marsikaj naucit in verjetno bi dozivel prenekateri sok ali spoznanje… mislim pa da bi laufala samo nekaksna oblika e-trgovine
za hrano sem mu že prej napisal da bi zadel terno če mu uspe spraviti tak biznis v pogon..samo to pa ni več tako enostavno, terja kar organizacijoProdaja končnem kupcu, maloprodajno, bi se morda izšla pozitivno. Drugače na grosisticnem nivoju je pri prodaji piva tako ali tako izguba, ki pa se pokriva z ostalimi izdelki. Je pa strošek prevoza razmeroma visok (teža).
Bolj kot pivo se izplača hrana
več kot očitno pa ne veš kolko krat je treba tisto fanto prestavit, pa kolk ljudi more vložit svoje delo pa čas da se ustvari ta "profit"pa daj tomi če jaz točno vem koliko imajo profita pri eni "Fanti ali olivnem" itd...kako pa naj Tuš naredi imperij iz ene male trgovinice v Konjicah ali kje je že začel...drugače kot s super rvcjem...saj to je naša pravica, se razume, samo ne govorit v smislu, da trgovci "komaj shajajo"
Seveda vem, ampak artiklov je na tisoče in ene roke z nizko plačo jih prestavljajo, ne direktorji v upravah. Bilance so javne.več kot očitno pa ne veš kolko krat je treba tisto fanto prestavit, pa kolk ljudi more vložit svoje delo pa čas da se ustvari ta "profit"
jaz ne trdim da komaj shajajo, pač biznis ko biznis. eni pa res zgleda živite v oblakih.
Konkurenca je dejansko ogromna. Potem imaš pa še vso organizacijo in logistiko...za hrano sem mu že prej napisal da bi zadel terno če mu uspe spraviti tak biznis v pogon..samo to pa ni več tako enostavno, terja kar organizacijo
Trgovine se zapirajo in odpirajo. Rvcji so slabi. Se pa dela na volumnu. Tuš je v pravem trenutku začel, sedaj se je trg zasicil in tak preboj ne bi več uspel.Seveda vem, ampak artiklov je na tisoče in ene roke z nizko plačo jih prestavljajo, ne direktorji v upravah. Bilance so javne.
V oblakih bi živeli, če bi se trgovine zaradi slabega poslovanja zapirale kot ostale dejavnosti, pa se seveda ne. Zdaj bomo spet končali pri tistih 2% marže
Me pa zanima, s čim podpiraš svoje mnenje oz. kje se lahko to "veliko dela za profit" vidi?
To enostavno ni res, glih zaradi tega ker razprsijo zadeve gre tujim trgovcem boljse.Najbolj zanimivo je, ko gledaš vse to od blizu, da bi te naši radi slekli in si kar zmišljujejo neke nove fore, da "daš malo več kot lani", a tujci pa delajo konstantno dobro, odpirajo trgovine, nič novega - ampak seveda tudi ne podpirajo drugih investicij.
Prvo moremo locit marzo pa profitSeveda vem, ampak artiklov je na tisoče in ene roke z nizko plačo jih prestavljajo, ne direktorji v upravah. Bilance so javne.
V oblakih bi živeli, če bi se trgovine zaradi slabega poslovanja zapirale kot ostale dejavnosti, pa se seveda ne. Zdaj bomo spet končali pri tistih 2% marže
Me pa zanima, s čim podpiraš svoje mnenje oz. kje se lahko to "veliko dela za profit" vidi?
Cela Slovenija je 2mio trg. V tujini imaš pa mesta večja.Najbolj zanimivo je, ko gledaš vse to od blizu, da bi te naši radi slekli in si kar zmišljujejo neke nove fore, da "daš malo več kot lani", a tujci pa delajo konstantno dobro, odpirajo trgovine, nič novega - ampak seveda tudi ne podpirajo drugih investicij.
Kje točno je to?Šel po pivo v diskont bi Moši, cca. 10 min od MMP Vrtojba.
Slikce, upam da bo videti cene.
bi se pa jaz na tvojem mestu ustavil še v diskontu MAXI, le ta je na lev strani ko greš proti krožišču (ulica je Via Trieste, na nasprotni strani ceste imaš trgovino HAPPY STORE), tam so baje pive tud zlo poceniKje točno je to?