"Inflacija", podražitve in izkoriščanje situacije za dvig marž

erikson

Guru
25. avg 2007
22.339
6.144
113
čist btw:
a to youtube sam sestavi design videa, al zakaj imajo vsi isti design? Tiste face neki na hitro izrezane, neka slika in napis... tam v ukrajini temi, pa vsi videi imajo skor isto naslovnico.
MrBeast že nekaj časa daje svoj zaskrbljen obraz in videi imajo po desetine / stotine milijonov ogledov. Naslovne slike tudi spreminjajo in spremljajo, kakšen je odziv uporabnikov. Govora je bilo tudi o tem, ali bolje deluje slika, kjer se vidijo zobje.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.816
5.927
113
Kaj ce bi naredili primerjalni alter test.
Danes zvecer, pri meni doma..jaz prinesem bosansko radensko pa makaronarski union, vi pa "originale" al pa kak kozarec lanskega vina, da bo Martin lahko kam letosnjega pospravil.
Pri meni na terasi, po 17 uri..
Mora biti dvojni slepi test (double blind test)
oz trojni slepi test.

B81

22. jul 2007
36.924
10.498
113
Se ti zdi vlada uspešna pri obvladovanju inflacije?

PS: Nikoli ne dogovoriš na moja vprašanja.
Nikoli ne bo, ker itak nima odgovora, saj kaj ti pa naj tudi reče, če se je njegov golob izkazal za čistega amaterja in nepoznavalca razmer v gospodarstvu, politiki in še osebnih odnosih, kolikor vidimo.

Država je kar uspešna pri obvladovanju inflacije, saj dobi z višjimi cenami več davka. To, da nekateri ljudje gagajo in se odločajo, katere položnice ta mesec ne bodo plačali, države ne zanima, ker imamo še preveč denarja. Delamo na tem, da ga bomo imeli manj. Ker ga po premierjevi ađendi itak ne rabimo :bonk:

In še zanimivost, če kdo ne ve, ti stari golobji upokojenci s penzijami, ki jim omogočajo normalno življenje, so za vse, kar reče golob.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com

Davki gor, trošarine gor. Le zakaj gredo cene gor. Potem bodo pa spet višali minimalca, podrli plačne sisteme v podjetjih in zaradi pritiska na place onemogočili ostalim dvig le teh.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe
2. jul 2020
5.060
6.607
113

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Minister za solidarno prihodnost je solidarno napovedal povišanje cen v domovih za starejše.

Domovi za starejše pri nas so največji nateg stoletja. Stavbe stare, že zdavnaj amortizirane. Delajo študenti ali slabo plačani delavci notri. Stanovalci so po 2 ali 3 v sobah. Kljub temu pa plačujejo 1000 ali več evrov na mesec. To morajo biti taki profiti da je noro, po moje 50% ali pa še dosti več.

B81

22. jul 2007
36.924
10.498
113

Davki gor, trošarine gor. Le zakaj gredo cene gor. Potem bodo pa spet višali minimalca, podrli plačne sisteme v podjetjih in zaradi pritiska na place onemogočili ostalim dvig le teh.
Cene gredo gor, ker morajo proizvajalci in trgovci placevat visje davke.

Nekateri se tolazijo, da drzava NI kriva za vecji del inflacije.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.221
1.365
113
Domovi za starejše pri nas so največji nateg stoletja. Stavbe stare, že zdavnaj amortizirane. Delajo študenti ali slabo plačani delavci notri. Stanovalci so po 2 ali 3 v sobah. Kljub temu pa plačujejo 1000 ali več evrov na mesec. To morajo biti taki profiti da je noro, po moje 50% ali pa še dosti več.

Sanjaj. Tu stane nepokredna oseba 1300€. V Avstriji pa 6k. Zdaj pa racunaj.