Industrijska cona Stegne - cona 30

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.150
11.018
113
kod Džej-Zija
Skoraj nihče, sploh pa visoko kvalificiran kader, ni dolgo brez službe. Brezposelni so predvsem tisti starejši, neizobraženi in slabo kvalificirani delavci. Zato niti pod slučajno prezgodnja smrt ni ekonomski plus za državo. Razen morda v primeru teh nezaposljivih brezposelnih starejših delavcev. Pa še ti ljudje lahko doprinesejo k splošni blaginji, če ne drugače, pa z javnimi deli ali čuvanjem vnukov.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
No pa spet državi nekomu ne bo treba izplačevat penzije in zdravnikov za težko bolezen na stara leta.

Izkaži vsaj trohlico spoštovanja umrlemu.... če sploh veš kaj je to.....
stupid-1.gif

LP

guardy

Guru
3. avg 2007
8.519
1.110
113
Obišči stran
Torej, v katerem grmu tiči zajec?

Datum prijave pobude : 22.3.2012 7:20:35
Četrtna skupnost : DRAVLJE
Naslov pobude : Znak cona 30 in prepovedano parkiranje

Vsebina pobude : Pozdrav, na parcelni številki 1713-51 K.O. Dravlje so pred parimi dnevi postavili znak za cono 30 in prepovedano parkiranje. Glede na to, da je vmesna cesta med poslovnimi stavbami v zasebni lasti (ISKRA INVEST) me zanima, na podlagi česa so bili znaki, predvsem za parkiranje spoh postavljeni? Glede na to, da so v poslovni coni stegne vse povezovalne ceste v privatni lasti me zanima tudi za ostale. Hvala za odgovor.

--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

Datum objave pobude : 22.3.2012 8:17:12
Odgovor pripravil : Oddelek za gospodarske dejavnosti in promet
Datum odgovora : 25.3.2012 14:25:01

Odgovor :
Spoštovani,

Mestna občina Ljubljana oziroma naši izvajalci tam niso postavljali znakov, saj ne gre za lastništvo Mestne občine Ljubljana.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Torej MOL tam tudi kante z radarjem ne sme postaviti... niti kasirati, ce parkiras zraven table?
evil.gif

Očitno ne. Vem pa, da so pred časom redarji hodili pa pisali listke...
Pač kasirajo nezakonito. Kaj se pa zamudijo, glavno da pokasirajo. Kaj misliš koliko od teh, ki so dobili listke je plačalo in koliko se jih je pritožilo še na par višjih instanc? (prvo pritožbo ponavadi zavrnejo)

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Torej MOL tam tudi kante z radarjem ne sme postaviti... niti kasirati, ce parkiras zraven table?
evil.gif

Očitno ne. Vem pa, da so pred časom redarji hodili pa pisali listke...

Lastnik lahko ali, da cesto v javno uporabo, kar pomeni, da tam veljajo vsi prometni zakoni, lahko pa tudi pokliče pajka.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
ksz

Slika je nazorna. Cesta široka, dva pasova, desno tovarna?, levo travnik.
1454861-vlcsnap-2012-03-23-17h16m30s111.jpg

Zakaj potem tukaj ni cone 30, pa je že 30 po števcu samomor? Sploh od 20-35s.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Zakaj potem tukaj ni cone 30, pa je že 30 po števcu samomor? Sploh od 20-35s.

Glede na to, da sprašuješ v temi o Stegnah, predvidevam, da tale vasica spada v MOL?

Če ne, naslovi na UE, kamor spada tale cesta, ane.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.130
12
38
No, drugič bodi še pošten in se po Stegnah zapelji naprej in potem še tisto slikaj, iz leve in desne nepregledno, povečini poparkirano itd. Skratka, če se ti lahko tam mirne duše voziš 50, 60, svaka čast, ampak če daješ kaj pozornosti na cesto, ti je jasno, da ne veš kdo bo iz travnika pripeljal ali iz stranskih cest.

So se pa cone 30 razpasle povsod, vsaj po LJ, tudi na odročnih delih. Očitno je nekdo moral na tablah zaslužit, upam pa, da se nekdo nekoč spomni cone označevat kot vse ostalo, na vsakem križišču tabla ali vsaj cestna oznaka.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Uff....sliko sem si sposodil od drugega uporabnika. Kako zgleda naprej, res ne vem. Če je zahrbtno in nepregledno nej potem pa tam dajo tablo 30. Sej ne rabijo sedaj celotne Stegne brez železniške postaje (če sem si pravilno zapomnil) Sej veš, vsaj mal logike in razumevanja, pri metanju znakov po cesti.
wink-1.gif

Trivial, najbrž da bi bil ta naslov kar pravi. Ampak mene ne zanima politika vsake občine, podobčine in razmišljanja v njej. Gledam samo iz strani varnosti. Bi bila cona 30 bolj pametna med hišami, kjer je prostora samo za en avto, kot pa na eni cesti dovolj široki za dva avtomibla pa še preglednost na tisti sliki je meni dobra. Levo je itak travnik. Torej, kot sem že omenil. Malo logike in razumevanja pri postavljanju znakov.
wink-1.gif
Tako pa vsak zavija z očmi, ko zagleda znak. Preglednost pa taka, da pri 50km/h ne predstavlja nobene nevarnosti (slika z znakom cona 30).

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
No, drugič bodi še pošten in se po Stegnah zapelji naprej in potem še tisto slikaj, iz leve in desne nepregledno, povečini poparkirano itd. Skratka, če se ti lahko tam mirne duše voziš 50, 60, svaka čast, ampak če daješ kaj pozornosti na cesto, ti je jasno, da ne veš kdo bo iz travnika pripeljal ali iz stranskih cest..
A imajo tisti iz travnika v Stegnah prednost pred tistimi na cesti, da bi morali slednji paziti še na tiste s travnikov?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.130
12
38
Tist travnik so bila mišljena parkirišča. In ti smartass, ki vse polagaš na varnost in nerepresijo itd., si že slišal kdaj za pojem predvidevanje? Ali si izpit kupil v Bosni? No če nisi, se le pozanimaj, če pa si potem si zrel, da izpit vrneš v kolikor ga sploh imaš.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Ampak mene ne zanima politika vsake občine, podobčine in razmišljanja v njej. Gledam samo iz strani varnosti. Bi bila cona 30 bolj pametna med hišami, kjer je prostora samo za en avto, kot pa na eni cesti dovolj široki za dva avtomibla pa še preglednost na tisti sliki je meni dobra. Levo je itak travnik. Torej, kot sem že omenil. Malo logike in razumevanja pri postavljanju znakov.
wink-1.gif
Meni se pa zdi postavitev znakov v Stegnah povsem logična in razumljiva. seveda z vidika, kako največ pokasirat :)

izgovor se pa vedno najde, če v industrijski coni zmanjka otrok, ki bi skakali direkt pred avto pa prav pridejo tudi tisti vozniki s travnikov, ki ti uletavajo direkt pred avto.

Pač vse za varnost, če se pa ob tem še izdatno polni proračun je pa samo kolateralna škoda

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Tist travnik so bila mišljena parkirišča. In ti smartass, ki vse polagaš na varnost in nerepresijo itd., si že slišal kdaj za pojem predvidevanje? Ali si izpit kupil v Bosni? No če nisi, se le pozanimaj, če pa si potem si zrel, da izpit vrneš v kolikor ga sploh imaš.
Kaj si mislil povedat, a da tisti s travnika ne predvidevajo, da bo kdo pripeljal po cesti al kaj?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Morda pa ne? Se dogaja veš, nihče ni popoln.
Ja vse mogoče se dogaja, tudi to, da oblast v želji po kasiranju postavlja nepotrebne in nelogične omejitve, da potem več pokasira od kazni. izgovore pa išče po travnikih.