Indukcijsko kuhalo

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.506
7.013
113
simfer prvič slišim. je to čisto "samostojna" firma ali je tako kot naveza beko-bosch-Siemens ali kaj takega, ko je to recimo beko nizkocenovnik neke druge firme in ima v nekem preseku kvalitete enak stroj dve ceni zaradi imena.

Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
simfer prvič slišim. je to čisto "samostojna" firma ali je tako kot naveza beko-bosch-Siemens ali kaj takega, ko je to recimo beko nizkocenovnik neke druge firme in ima v nekem preseku kvalitete enak stroj dve ceni zaradi imena.

jaz sm zanjo mogoče slišal po TV, potem je pa ena na MONu spraševala okrog te firme in sm si jo malo bolj natančno pogledal. Bi rekel da je to nizkocenovnik ala beko, malo se verjento kupuje malo tu, malo tam, malo je verjento lastna proizvodnja, sam pač delajo starejše modele/program in temu primerna je cena. pač rajng taposdnjih bekov, ikee, pa raznih leonardov iz lesnine (ti so menda od e luxa). za razliko od beka, tile ne segajo v višje range

Lucijan

Pripravnik
2. jun 2015
178
2
18
Indukcija je zame zakon, razen:
- ko se plošča pregreje (pečenje takosov, palačink...) se mi zdi da se neka blokada vključi in začne delati z zmanjšano močjo
- zaradi male površine posode ne moreš skuhati kave v đezvici ali kefatieri

Vsaj na naši elektrolux plošči je tako. Verjetno druga omejitev ni povsod enaka, ali?

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Ne ni povsod enako.
Če je dobro prezračeno se nima kaj zmanjšati moč. Ali je kaj narobe pri plošči ali je pač slabša plošča.
Če imaš kakšno "flex" ploščo, imaš lahko tudi ekstra majhno posodico.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
ksz

Ne odkrivajte tople vode. Proizvajalcev indukcijskih polj je zelo malo in je vse "isti drek". Pri indukciji je najbolj pomembno upravljanje.

Toliko let nazaj nisem dal veliko keša, verjetno je to še samo konkreetno ceneje, tako da ne vem kaj blodite o garancijah, tudi to je treba nekje plačat. For f*** sake live a little.... garancije, kasko odpustki, zavarovanje tega onega potrojeno...

Škoda sploh kuhno pedenat, če je problem crknena 300€ indukcija po 3 letih.
smirk-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
KSZ
Meni se je pri 5 letni garanciji naredil zanimiv problem... račun je bil natisnjen na termopapirju in se sčasoma sam izbrisal
crazy1.gif
dobro da sem slučajno opazil in sem zaprosil za kopijo računa. Drugače ne vem kaj bi bilo ob morebitnem uveljavljanju garancije ker piše "garancija velja z računom"

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Citat:
Uporabnik Lucijan pravi:
Indukcija je zame zakon, razen:
- ko se plošča pregreje (pečenje takosov, palačink...) se mi zdi da se neka blokada vključi in začne delati z zmanjšano močjo
- zaradi male površine posode ne moreš skuhati kave v đezvici ali kefatieri

Vsaj na naši elektrolux plošči je tako. Verjetno druga omejitev ni povsod enaka, ali?

Tole z dzezvico je res na največji plošči, mislim da je 30 premer ali pa 28? Tam se izklaplja ja, če pa dam na manjši pa dela b.p.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.136
6.953
113
pri taščici
Tole lucijanovo kuhanje dzezve se je pri meni dogajalo na Electroluxu (2 ind, 2 SK)tudi če sem dal gor večji lonec. Servis tega 2x ni odpravil, niti menjava aparata, zato sem uveljavljal stvarno napako.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.136
6.953
113
pri taščici
Nimam pojma, sitnosti in stroškov s to plato sem (smo) imel za dve novi..... Na koncu mi je pa še gaa nekaj utrujal z vrnitvijo kupnino (da bi raje pri njih kupil drug aparat). Sem ga raje potem na alterju kupil.

Lucijan

Pripravnik
2. jun 2015
178
2
18
Ko si res zaželim kavo iz kafetijere, dam na ploščo njo in še dve manjši posodici z vodo. Nema smisla ali ima načina, bi rekli malo niže...

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik peters pravi:
Pozdravljeni,

po osmih letih, dveh okvarah in dokončni fizični poškodbi se od nas poslavlja electroluxova 2+2 indukcijska plošča. Gledam kaj naj jo nadomesti in bolj gledam, bolj mi ni jasno. Rad bi šel s časom naprej, saj se zdaj dobijo čuda. Med novotarijami mi je všeč drsno oz. krožno upravljanje, so pa na voljo tudi razne razširitve kuhališč, pa "bridge" funkcije, vendar neke hude praktične vrednosti temu ne vidim. Pač, če kaj kuhamo, damo na plato, vklopimo, pazimo, da ne kipi, kakšen časovnik in to je to...

Tukaj torej sprašujem po izkušnjah tistih, ki imate plošče z naprednejšimi funkcijami, da me razsvetlite, če so te funkcije res vredne doplačil ali so samo šminka.
Zaradi že vrezane luknje sem omejen z dimenzijami, zato spet gledam electroluxa, npr EHI6740FOK
https://www.bigbang.si/plosce/ehi6740fok-electrolux-564717 Malo mi je škoda, da ni 5 let garancije...

Še kakšen predlog? Je tukaj kdo, ki lahko tudi poda kakšno ponudbo?

mamo 2 leti skoraj isto (samo bele barve je)
Odlicna je, upravljanje z drsniki je ok, ima timer, zaklep tipkovnice, zdruzljiva kuhalisca. Voda za 3 velike kave zavre v 50 sekundah.
Najpomembneje mi je pa da razen na Power funkciji ni glasna.

peters

Pripravnik
30. jul 2007
196
0
16
Sem na koncu le kupil tocno tisto iz mojega linka. V staro luknjo je pasala ko jaz na zeno, funkcionira pa zaenkrat tudi v redu. Upravljanje z drsniki v primerjavi s + - je tudi napredek, ostalo pa je isto kot pri stari.
Btw, ostala mi je plosca 2+2 electrolux s pocenim steklom, bi rabil kdo elektroniko za drobiz, ali pa ce kdo proda kaksno z okvarjeno elektroniko?