INDUKCIJE

Torej fantje in punce, spet vas rabm. Soforumaš onkraj zahodne meje nabavlja indukcijo. Ker vem da je to top šit izbira po alter normah in da ima 3/4 alterja doma to igračko bi vas prosil, če lahko preverite ali imate navedene modele indukcijskih kuhališč doma in kako ste z njimi zadovoljni. Oz če modela ni na listi, lahko prosim, napištete katero imate, ter kako ste z njo zadovoljni.

Uglavnm hvala vam

AEG IAE84433XB

BOSH PXV851FC1E

BOSH PVS851FB5E

Neff T58BT20N0

Siemens EX875LVC1E

Electrolux EIS82449C

Smeg SI5741D
 

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.571
1.155
113
AEG-jevega bratranca imam. Kuham. Vse ok, razen premočno je. Stopnji P (power) in 14 (najvišja brzina pod P) sta premočni. 3,2kW na kuhališče. Stojiš zraven, napaka 1s, bum in vse prekineš in pričneš pucat. To se mi vse redkeje dogaja, 10x se mi pa že je in sem vse preklel.

P je cool le za juho v ekonom loncu, po 15 minutah se preklopi na 14, po 20 minutah vre v loncu, zmanjšaš na 3, daš na 45 minut timer in zapustiš hišo, juha kuhana. Za vse ostalo nižje brzine ali neprekinjeno gledat v lonec.

Drugih ne poznam, prihajajo pa baje trojček, AEG, Bosch, Siemens iz istih fabrk.
 
  • Wow
Reactions: MieleFan

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
AEG-jevega bratranca imam. Kuham. Vse ok, razen premočno je. Stopnji P (power) in 14 (najvišja brzina pod P) sta premočni. 3,2kW na kuhališče. Stojiš zraven, napaka 1s, bum in vse prekineš in pričneš pucat. To se mi vse redkeje dogaja, 10x se mi pa že je in sem vse preklel.

P je cool le za juho v ekonom loncu, po 15 minutah se preklopi na 14, po 20 minutah vre v loncu, zmanjšaš na 3, daš na 45 minut timer in zapustiš hišo, juha kuhana. Za vse ostalo nižje brzine ali neprekinjeno gledat v lonec.

Drugih ne poznam, prihajajo pa baje trojček, AEG, Bosch, Siemens iz istih fabrk.
Imam tretje leto AEG indukcijo širine 90cm.Brez napak.Nikol ni nč zatajila.Če dam na P,sem poleg.Ker je res fuuul fuul hitro.Že dosti je na 14.Tako da P skor nikol ne uporabljam ker ni potrebe.Že na 14 raztura na polno.Tako da lahko rečem...da sem Zelo zadovoljen z njo:zmaga::zmaga::zmaga:
 

backo123

Pripravnik
18. dec 2012
49
11
8
mamo bosch pxy lepo se da regulirat; prej smo imeli 15 let samo plin in s prehodom na indukcijo ni bilo nobenih problemov. Ma poseben program za praženje in ga vedno uporabimo ko pražimo, kaj imajo ostali nevem.

Dodatno imamo še eno dvojno namizno indukcijo iz Hofra; ampak se ne da tako regulirat sploh recimo da malo vre al pa se malo peče . Na uno bosch 80 vseeno nemores spravit tri velke posode, je bolje ločeno met pol eno ločeno indukcijo pol pa ni nobene panike.
 
  • Všeč mi je
Reactions: MieleFan

jezek

Guru
24. jul 2008
3.470
1.467
113
5 let AEG 90cm. Lahko bi bila večja! Tezko pozicioniraš 3 velike lonce. Občasno (2x letno) javi error ventilatorja, ugasnes in prizges nazaj in dela. Upravljanje in moč odlična. Ko bom velik bom kupil Siemens s sredinskim velikim krogom in dvemi pravokotniki levo desno
 

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
mamo bosch pxy lepo se da regulirat; prej smo imeli 15 let samo plin in s prehodom na indukcijo ni bilo nobenih problemov. Ma poseben program za praženje in ga vedno uporabimo ko pražimo, kaj imajo ostali nevem.

Dodatno imamo še eno dvojno namizno indukcijo iz Hofra; ampak se ne da tako regulirat sploh recimo da malo vre al pa se malo peče . Na uno bosch 80 vseeno nemores spravit tri velke posode, je bolje ločeno met pol eno ločeno indukcijo pol pa ni nobene panike.
Kako se obnese ta funkcija praženja?Povej bolj podrobno?Recimo meso,krompir,zelenjava...
 

backo123

Pripravnik
18. dec 2012
49
11
8
Praženje ima recimo 5 stopenj, standardno kuhanje pa 18. Praženje zelo dobro simulira plin, treba se je malo navaditi koliko nastaviti glede na jed in količino in lepo zvezno dozira moč in ne kot hoferjeva, ki dela v sunkih. Nevem točno tehnično okoli praženja, a sumim, da ima nek senzor vgrajen dodatno.

Imamo 80 cm in ma povezljiva polja tako v globino kot tudi v širino. Lahko damo gor tudi ponvico 32 recimo, ki jo zvezna polja lepo pokrijejo, da se peče po celi površini enakomerno. Tako imamo na voljo večjo površino za praženje; saj namen praženja je, da imaš hrano npr zrezke v stiku s ploščo ne pa ena na drugem.

Moči ima dovolj še preveč.