indukcija test pomoč

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
rabim eno pomoč in sicer kako deluje indukcija pri vas, ki imate 1 fazni štrom in 16a varovalko.

sam imam indukcijo na dveh fazah. levi polji ena, desni druga. varovalke 16A
ko dam levo zadaj na P se sprednja začne ugašat in skače številke od 5 do 7. to se dogaja, če je moč na sprednji 5+.
če dam obe desni na 9 se sliši ugašanje polja, a številke stojijo. kot da dela z 9 na obeh.
če dam gor vodo, 1l vode na vsako in istočasno še en liter na desno stran, ki je druga varovalka, bo desna občutno prej segrela, kar mi kaže na to, da plošča sicer kaže 9, a v resnici dela z manj. umiri se nekje pri 7 7, ko dela enakomerno brez ugašanja.

iz tega ven sklepam, da če bi imel eno fazo mi ne bi delal vsa 4 kuhališča na 7. kvečjemu na 3 recimo. da bi sicer lahko kazalo 7, a bi se ugašala.

ali lahko kdo naredi ta osnovni test in sporoči?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Jaz sem prisel do zakljucka, a me prodajslci prepricijejo, da je napacen.

Zato test. Plosca ze kaze 4 krat 9, a dela na manj. Pri men recimo 2 krat 9 dela v resnici na 2 krat 7.

softy, kolega ma steklokeramiko tko kt ti... če upali vse 4 naenkrat gre varovlak ven. ..če delata 1,2 kuhališči pa nekak sfolga .Mimogrede kako močna pe ja tale tvoja indukcija? ker povrečn aindukcij aima tam 7,5-8 kW in to terja majčn več kt 16 A. razn seveda če ne dela max 2 kuhališči na 3/4 moči...

Gorenje je svoj cajt melo steklokermiako v ponudbi, kjer si mel opcijo znižat moč in jo tako prepričat, da je delala na 1 16 a varovalki. Mislim pa d aj enimaoj več.Mogoče po naročilu

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz

dobil smo občutek, da je indukcija začela delat švohneje kot včasih. Pač na isti stopnji potrebuje dlje časa...

Pa sem danes naredil test;
0.5 litra hladne vode iz pipe je zavrela v 2.35min na največji moči P (0-9+P)
Potem sem še enkrat testiral (isti hladen lonc, hladna voda, hladna plošča) na moči 7 in bi zavrela v skoraj enakem času, če ne bi tik pred vrenjem začela izklapljat.

Torej je bil moj zaključek, da na stopnji 7 in P dela za enako močjo, samo pri 7 začne izklpalajt, pri P pa drži konstantno.

Še kaka ideja kako testirat ali se nam samo blede:)?
Če je res kaj narobe, kaj bi bilo?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
Imaš takšno indukcijo, ki dela vedno z enako jakostjo. Le učinek uravnava tako, da se na posameznih stopnjah ustrezno hitro vklaplja in izklaplja.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Kaj pa če bi začeli pri znamki indukcije. Jaz imam Bosch in mi nič ne meče varovalke ven. Edino, če dam obe v isti vrsti na P, mi eno zmanjša na 9.
nahrung002.gif