Imeli bomo Windows 8

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Kako organizirati uporabnike, če sploh?
Doma imamo skupen mail od Siola, po tem pa imamo z ženo in sinom vsak svoj gmail.
1.Ali naj imamo samo en račun (skrbniški ali standardni) z to siolovo pošto, gmail pa pač vsak v brskalniku pregleduje
2.Ali naj naredim en skrbniški in tri standardne račune? Ali bi vsi lahko gledali skupen mail plus povezali v Windows mail vsak svoj gmail
3.Ali se Microsoftov račun sploh potrebuje?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Vsak naj ima svoj račun, po možnosti ne-administratorski. Microsoftovega računa za to ne potrebuješ (lahko spodaj nekje klikneš da želiš ustvariti lokalni račun).

Glede skupnega siol maila... kako sploh to funkcionira, če ima itak vsak svoj gmail? Če imate nameščen lokalni odjemalec (Outlook, Thunderbird ipd.) bodo imeli vsi ločene nastavitve in bo potrebno potrojevati vso konfiguracijo.

Druga varianta pa je, da na vseh gmailih skonfiguriraš da ti pobira dol siol pošto. Tako bo vsak uporabljal le lasten gmail, hkrati pa bo imel tudi dostop do siol pošte. Pa še namiznega poštnega odjemalca ne boste potrebovali.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Za Siol imamo outlook 2003, sedaj pa bo Widow 8 poštni odjemalec, ker v cenovno dostopnih officih Home & Student 2013 Outlooka pač ni.
Siol mail imamo nekako družinski, kamor prihajajo razna obvestila iz šole, iz klubov, kjer se udejstvujemo, pa kompas pa pač reklame, ki jih hočemo (digifoot ipd) Svoje gmaile pa imamo več ali manj zaradi androidov pa vsak ima pač še svojo pošto.

Nazadnje urejeno:

tejc007

Pripravnik
6. jun 2008
451
2
18
Tudi jaz tako kot philips predlagam, da vsak potem siol pošto spelje v gmail v svojo mapo. Najlažje.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Ali se lahko Gmail račune ustvarjene v programu pošta za Windows 8 zaščiti z geslom...
Torej, da odpreš pošto v W8 in imaš tam več gmail računov, do katerih vsak dostopa s svojim geslom?

Nazadnje urejeno:

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Ali se lahko Gmail račune ustvarjene v programu pošta za Windows 8 zaščiti z geslom...
Torej, da odpreš pošto v W8 in imaš tam več gmail računov, do katerih vsak dostopa s svojim geslom?
Da nebi računov v Windowsih delal, ker je verjetno zoprno preklapljati vsakič na sebe ipd...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Ne vem kaj je tu zoprnega. Itak je priporočljivo da ko greš od računalnika da ga zakleneš oz. logoutaš. Nato pa ko se nekdo drug za njega vsede pač klikne na svojo ikono.

Prednosti več uporabnikov:
- personalizacija OSa (ozadje, barvna shema ipd.)
- lastni in ločeni podatki (seje v brskalnikih, ločeni chat programi, ločeni podatki tudi v drugih programih)
- zasebnost
- omejitev uporabe računalnika (in starševski nadzor)

Slabosti več uporabnikov:
- 2 dodatna klika in par sekund čakanja

Če prednosti ne odtehtajo slabosti, potem pa tudi
bonk.gif

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Ok
1. Po tem je najbolje, da naredim en skrbniški račun ter tri standardne (jaz, žena in sin), ali pa naj bo moj kar skrbniški?
2. Ali bomo lahko vsi trije pregledovali Siolov poštni račun?
Hvala za pomoč..

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Lahko, ampak ker imate ločene podatke v Outlookih, bo treba za vsakega userja posebej konfigurirat odjemanje SiOL pošte. Pa ne pozabit da pri odjemanju ne izbriše emaila iz strežnika.

Zakaj pa ne bi naredil forwarding maila vsem trem na Gmail? To je daleč najbolj enostavna opcija, pa še na Android telefonih boš videl maile.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Sej za to me moti to z tremi računi... (ajd, Siolova pošta bo šla meni in ženi). Pa za enkrat bi uporabljal Windows pošto-ne Outlook.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Niti Windows pošte ne rabiš uporabljati, če boš pošto forwardal na gmail obema. Če pa gmail bereš v Windows pošti pa boš itak moral za vsakega posebej nastaviti dostop (zdaj pač v ločenih accountih).

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
A če bo v ločenih accountih iz Siol prejete pošte nekdo na nek mail odgovoril npr., bo drugi v mapi poslano to videl ali ne? (govorim o W8 mail ali pa Outlook mail)

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Če se uporablja IMAP, potem ni problema. Pri POP3 pa se poslana pošta ne "sinhronizira" med različnimi odjemalci.
Ena varianta je, da v vsakem poslanem mailu BCCjaš sam sebe. Ampak potem ta pošta prihaja v prejeto in jo moreš ročno premikati v poslano (in brisati iz tistega klienta, iz katerega je bilo poslano - sicer imaš podvojena sporočila). Malo nepraktično, ampak deluje.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Varijanta je tudi en Siol račun ter trije domači uporabniki. Bi se ohranile prednosti ločenih računov, za prijavo v svoj račun ba bi vpisal geslo, tako kot ga moraš pač vpisati v brskalniku. Na svojem računu pa bi imel vsak pač svoj gmail acount v pošti...
Verjetno bi naša doma malo pojamrala, saj imamo sedaj v XP-jih pač en račun in vse špila...

Nazadnje urejeno:

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Ne kompliciraj s temi e-mail računi.
V Windowsih ali Outlooku si ustvari en skupni račun, ki ga boste vsi trije lahko pregledovali - kanaliziraj na ta račun pošto, ki ima skupni interes.
Na Gmailu pa si vsak ustvari svoj e-mail račun za svojo ''zasebnost''. Drugo pa je, če ti želiš popolen nadzor nad vsemi računi.
Pusti drugim članom familije nekaj zasebnosti in mislim, da si jo boš enkrat zaželel tudi ti.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Citat:
Uporabnik Frenckie pravi:
Ne kompliciraj s temi e-mail računi.
V Windowsih ali Outlooku si ustvari en skupni račun, ki ga boste vsi trije lahko pregledovali - kanaliziraj na ta račun pošto, ki ima skupni interes.
Na Gmailu pa si vsak ustvari svoj e-mail račun za svojo ''zasebnost''. Drugo pa je, če ti želiš popolen nadzor nad vsemi računi.
Pusti drugim članom familije nekaj zasebnosti in mislim, da si jo boš enkrat zaželel tudi ti.
Saj gmail imamo že vsak svoj in ga bomo očitno še naprej pregledovali preko browserja. Sem mislil, da se v skupnem računu da narediti, da bi bil v Windows pošti en račun za skupni interes, trije (gmail poimenivan npr. po imenih) pa v tem stilu, da ko bo vsak kliknil na svojega, bi moral vpisati pasword (zasebnost kot praviš)
Vse to pa pišem tudi za to, ker ne vem kako mi je pri namestitvi XP-jev uspelo, da sem imel dvojno: Moji dokumenti pa My documents.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
A prav razumem:
Metro desktop in njegove programe se uporablja na tablicah ipd, na namiznem računalniku z miško in tipkovnico pa se uporablja običajen desktop?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Metro desktop je "start meni", ki ga boš uporabljal tudi na desktopu. Metro aplikacije pa so na navadnem desktopu neuporabne in jih lahko vse po vrsti odstraniš.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Ja, samo računalnik pa se ti lahko zažene diirektno v desktop, mimo metro-ja.