Ime .si domene?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Kolega zeli registrirati.si domeno, ima dve varianti v finalu, problem pa je naslednji:
- pri prvi varianti obstaja ista domena (sicer neuporabljena) s koncnico .com. Je potem lahko problem z registracijo.si domene?
- pri drugi varianti pa pri nas obstaja neko drustvo s tem imenom, domena pa je frej. Je to problem?

Hvala!

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
1.) Ne.
2.) Lahko je samo problem, če bi se na tej strani želeli predstavljati kot to društvo ali pa bi vsebina strani lahko bila zavajajoča v smislu, da bi obiskovalci mislili, da so na strani tistega društva.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.134
1.912
113
Emona / Carnium
Prvi primer bi lahko bil problematičen, če gre za brand name (znamka, zaščiten izraz) .com domeno. Primer: pepsi.com vs. pepsi.si (pep.si). Če gre za generično besedo, potem problemov ni.

Osebno bi se vprašal ali je sploh pametno izbrati enako ime. Če je razlika v imeni domene le v njeni končnici, bo uveljavljanje domene (storitve, produkta,...) zahtevalo več dela. Ljudje pa bodo lahko strani ves čas zamenjevali ipd...No, tu sem že rahlo offtopic...

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Se strinjam z mistique zna bit problem če je to kkšen brand. Potem se zgodi da p.... kapitalistične tvojo domeno iztožijo, tebi vržejo drobiž in to je to. Seveda obstaja izjema, da ti dejanjsko v tem času narediš veliko na tej domeni (oglaševanje, velik promet, ....) potem ti tudi po sodno poti tega ne morejo vzeti.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Na eno zadevo sem kliknil iz radovednosti. Po hitrem preletu sem naletel na tipkarske in vsebinske napake (besede v stavku mankajo, da bi sploh imel smisel). Nisem pravnik, zato lahko le ugibam, da so tudi v tem pogledu popolni zmazki.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Na podlagi ene odločbe si postavil diagnozo za vse ostale odločbe? Super... tolko je vredno tudi tvoje mnenje.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Natanko tako, na podlagi ene odlocbe sem ugotovil, da je ta odlocba prvovrsten tipkarski zmazek, obenem pa sem dodal se spekulacijo, da nemara ni pravno niti za pikico boljsa. Ti za to najbrz moras pregledati se pet drugih ?
stupid-1.gif