IMAX 4DX v Zagrebu

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Ali se film kot je The Martian splača gledat v IMAX 4DX?

Rad bi šel na izlet pogledat en dober film v Imax pa sem vse dobre vedno zamudil (Interstellar, Hubble 3D, ...). Želja je taka, da bodo efekti v filmu dejansko prišli do izraza, če ga že grem gledat v Zagreb.

Obstaja kje kakšna stran kjer ocenjujejo filme in učinkovitost efektov v takih filmih kot je film Marsovec?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Za 3D obstaja, za 4DX pa (po moje) ne: http://www.cinemablend.com/3d/

Za Interstellar in Moon ti je pa lahko žal, bilo svetovno
zmaga.gif
Marsovca bom mogoče šel v IMAX, ali pa Everest, ne vem še. Za 4DX bi po moje Hunger Games bil dober.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.833
2.107
113
Za Zagreb je iz izkušenj najboljše, da kupiš preko interneta in si jih nato tam natisneš na kartomatu. Preprosto in hitro.
Vse skupaj je del velikega nakupovalnega središča, kjer je parkirnih mest več kot dovolj, tako da imaš od avta do dvorane največ pet minut. Kultura in čistoča sta se mi zdeli boljši kot pri nas.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
A je boljše da se za ogled v ZG kar rezervira preko interneta?

Definitivno, še posebej če greš ob sredah, ko so akcije (za IMAX sicer sredina akcija ne velja). Dobra mesta gredo že par dni prej.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Ok kakšna je pa sploh razlika v navadnem Imax 3D in pa 4DX ogledom filma?

Vem da ima 4dx dodatne efekte (pihanjem, špricanje, premikanje...), ampak kakšna je pa razlika v sami sliki? In v čem je glavna razlika med recimo Ljubljanskim xpandom in pa IMAXom?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
4DX ima normalno veliko platno (oz. kot recimo največja dvorana v LJ), IMAX pa ima dosti večje platno (vsaj 2x večje) in sedeži so postavljeni dosti bolj strmo, da si bližje platnu (kar je moteče - priporočam sedeže v zadnjih treh vrstah). Zvok ne vem kakšen je v 4DX, je pa v IMAXU bolj glasen, več basa, bobni kot da ima vsak sedež spodaj subwoofer, pri Interstellarju in Moon je bil občutek kot da si sam v raketi
grin1.gif
IMAX ima tudi 2x višjo resolucijo oz. če je film sneman za IMAX celo 4x višjo.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
uf hvala za izčrpno poročilo, takih postov manjka na tem forumu!

Za nekoga, ki še ni bil v Imaxu in ne ve točno o čem se gre je to v veliko pomoč. Thumbs up!

Res je škoda, da nekaterih filmov ne ponavljajo, ker kakšen Avatar in Interstellar bi si z veseljem še enkrat pogledal, Hubbla sem pa itak zamudil.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pri kinu ni problema, redek je teden, ko s kolegi ne gremo v kino (danes Sicario, naslednji teden Solace, potem Martian, Everest...)
wink-1.gif

Glede ponavljanja se strinjam, Moon bi recimo z velikim veseljem še enkrat šel gledat.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.935
6.977
113
Sicer bi skoraj rajši Solace pogledal doma, ker neki resni filmi v kinu so vedno izpadli kot velik fail, edino če je kino prazen
smile-1.gif

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Se splača gledat v 4dx če je zanimivi film, mi smo sli v areno center gledat hunger games pa ni prislo do izraza..

Drugace pa je kar zanimivo gledanje filma ko te trosi celi cajt pa sprica v tebe :p

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.506
10.735
113
a pol če je erotična scena noter,špricne v tebe? to mi nekak ni za gledat potem
evil.gif

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
To pa nwm ker ni blo nobene love scene v filmu :p
Je pa kar finta, polek se mas reflektore, ventilatorje, ce kdo prdne v filmu še zavohaš :D

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
Se splača gledat v 4dx če je zanimivi film, mi smo sli v areno center gledat hunger games pa ni prislo do izraza..

ja kako naj človek ve a se Marsovca splača gledat v 4dx?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.935
6.977
113
Prej bi rekel, da se splača Everest, tam verjetno kak "sneg" po tebi škropi, etc..marsovec pa kaj te vem, če ima takšno okolje, da bi bilo kaj pametnega za zavohat, občutit...mogoče prah
wink-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.583
9.807
113
40
MB
pri everestu se pol kina joče po tebi (v navadnem kinu), mater ... že dolgo nisem videl tolk zamorjenega filma
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.935
6.977
113
Zato pa se vedno gre gledat film, katerikoli je, ko že gre h koncu predvajanje, da je ja čimmanj folka, ker drugače ni vzdržno...