Zdaj si me spomnil na neko vrsto ptice, ki sem jo danes prvič v življenju videl ... neka ptica, podobna štorklji ali čaplji - ampak ni bila štorklja in ne čaplja - po debelini tac in kljuna in imela je takšno ... čudno perje ... nekaj podobnega kot sova, le da je perje bilo svetlo sivo in one pege take temno rjave črticami med zmes ... se je danes "pasla" na njivi ob cesti med Ptujem in Dornavo ... mislim, da je bila ura okrog pol 2h ... če je kdo videl oz če približno kdo ve za kakšno vrsto ptiča to gre ...
Ko sem glih na ovinek prišel sem skoraj s ceste zletel, ker sem ptiča gledal ... ker za mano ni bilo avta, sem malo rikverc zapeljal ... ko sem jo mislil slikati s telefonom, pa kot naročeno škifi za mano pripeljejo ... ampak me niso stavli, so me prehiteli in nadaljevali pot .. jas pa malo s polnimi hlačami hitro za njimi ...
V glavnem ... ptič je bil tak lep ... vem da imajo v gradu v Dornavi na dimniku edino štorklino gnezdo ... tam čapelj še nisem videl v življenju .. enostavno nimam pojma za kakšno vrsto ptiča gre.