Imam ISO datoteko-kaj sedaj?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Imam ISO datoteko (Windows XP). Kaj naj zdaj naredim z njo oz. kako naj inštaliram te ISO windowse?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
E pa saj to me je zanimalo. Nimam Nerota, imam neki drugega (ne vem točno kaj, ker tega ne počnem pogosto), ker do zdaj sem pekel samo mp3.
Kaj konkretno moram narediti? Moram to s programom za pečenje na nek način konvertirati, ali samo odpreti in potem zapečti? Zapečti kot kaj?

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Uporabiš lahko program Daemon Tools s katerim "odpreš" file in ustvari ti navidezni CD/DVD pogon s katerega lahko potem instaliraš.
Lahko pa tudi spečeš CD/DVD s programom za snemanje kjer spečeš kot "burn image - pri Nerotu"
smile-1.gif

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Se pravi, če sem prav razumel, ne smem tega ISO fajla kar presneti na CD (kot naprimer neko datoteko iz raziskovalca), ampak moram ta ISO fajl zapeč z nekim programom za pečenje? Kaj se b bistvu pri tem zgodi? Kaj naredi ta program z ISO datoteko, da se jo potem da inštalirat?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
ne. sej vsak program ima opcijo burn image.
Če mp3 posnameš, (govorim za nero), daš najprej, Audio-CD (da poveš pc, kaj boš sploh snemal), in pol nosiš mp3-je notr, in to je to.

Image pa posnameš čisto posebej! tm k te vpraša za vrsto cd, daš cancel, in pol maš nekje v srednjem meniju gor, burn image, in tam določiš ta file in to je to!

ne rabiš kakšnega posebnega cd-burnerja! če ne najdeš v tvojem programu burn image, poglej pod help, zihr piše!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Najbolj simpl je to delat z CDSpeed2000 (meni : Run Test / Burn Image file ).