Idiotizmi 4. Janševe vlade

mistique

Guru
16. jun 2009
17.320
4.247
113
Izprijeno.

Si pa za las prehitel erikson , ki je ravno lepil povezavo...v NoraTV fact checker.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
6.166
1.090
113
Povej mi, s kom se družiš in povem ti, kdo si.

Predsednik vlade Janez Janša je v sklopu odgovora na poslansko vprašanje predsednika Svobode Roberta Goloba, ki je opozoril na to, da je bilo v Gazi doslej ubitih več kot 30.000 otrok, in premierja med drugim vprašal, kako označuje ravnanje izraelske vojske, dejal, da v Gazi po mednarodnem pravu ni genocida. Ob tem je Janša dejal, da je žrtev v Sudanu in Nigeriji bistveno več kot v Gazi, a da o njih nihče ne govori, svoje navedbe pa je podkrepil s fotografijo. "To je Sudan. Množica trupel, bistveno večja, kot ste jih kdaj videli iz Gaze, pobitih kristjanov," je s fotografijo v roki dejal Janša.
A kot je za Televizijo Slovenija poročal novinar Vid Babič, fotografija, ki jo je pred poslankami in poslanci kazal Janša, ni nastala v Sudanu, temveč – kot kaže – prav v Gazi. To fotografijo je namreč marca letos na svojem profilu na Instagramu objavil žvižgač David McIntosh, nekdanji britanski marinec, ki je med avgustom in oktobrom leta 2025 v Gazi deloval kot plačanec za zaščito ene izmed štirih točk za razdelitev pomoči v okviru Humanitarne fundacije za Gazo.
Fotografija in zapis, ki ga je na omrežju Instagram David McIntosh objavil 7. marca letos (prevod celotnega zapisa v slovenščino je v novici). Foto: Omrežje X/zajem zaslona
Fotografija in zapis, ki ga je na omrežju Instagram David McIntosh objavil 7. marca letos (prevod celotnega zapisa v slovenščino je v novici). Foto: Omrežje X/zajem zaslona
Ob tem je zapisal: "Bil sem blagoslovljen, da sem pomagal v Gazi in delal z nekaterimi najboljšimi ameriškimi vojaki ... svojim ameriškim soborcem pri delu, ki smo ga tam opravili, ne morem nič očitati; bili so zelo usposobljeni, vrhunski operativci ... čeprav je IDF, ki je obkrožal naše lokacije, na povsem drugi ravni zlobe. Očitno streljajo na civiliste za zabavo in celo na nas (standardni postopek)! Ne bom šel v podrobnosti ... vendar verjemite, da so pravi bojevniki še vedno tam zunaj ... Ti posnetki so z zloglasnih točk za pomoč v Gazi in prikazujejo močne in odločne Palestince, ki se nočejo ukloniti strahu in dovoliti, da bi njihove družine stradale. Na lokacijah, ki sem jih vodil, moški in ženske niso počeli nič drugega kot po svojih najboljših močeh pomagali prebivalcem Gaze. Na žalost je imel IDF zlovešče namene in je poskušal sabotirati delo, ki smo ga opravljali ... Vojne zločine izvajajo brez zadržkov. Resnično še nikoli nisem prišel v stik s tako sprevrženimi in priliznjeno podrejenimi ljudmi!"
Z razmerami, ki jih prikazuje fotografija, se ujemajo tudi njegova druga pričevanja. "Pogosto so se Palestinci, v večini moški in fantje, okoli 22. ure zbrali pod mostom v bližini 4. razdelilnice in čakali v izsušeni rečni strugi do jutra, ko se je razdelilnica odprla," je dejal za ameriški nepridobitni preiskovalni portal Drop Site News. O incidentu septembra 2025 je McIntosh povedal, da je pri 4. razdelilnici videl vod izraelskih vojakov, ki so streljali na tri Palestince. Ti so se poskušali skriti za nasipom, približno 10 metrov za mostom, kjer so se redno zbirali prosilci za pomoč, izraelski vojaki pa so po njegovih navedbah z mitraljezom streljali naravnost nanje.

Drži pa, da so med aprilom in novembrom leta 2023 Sile za hitro posredovanje in zavezniške arabske milice v mestu Džunajna na jugozahodu Sudana izvedle sistematičen poboj in etnično čiščenje nearabskih ljudstev in drugih manjšinskih skupnosti, ne le kristjanov. Nevladna organizacija Human rights watch ocenjuje, da je bilo pobitih od 10.000 do 15.000 ljudi.

Vsak normalen obsodi obojne. Ne pa debatira, kateri drek bolj smrdi.

Gatto

Guru
19. jul 2007
20.594
797
113
tu in tam
Tovariš Twito:
1790706802703.png

• Haha
Reactions: MrDaco in Matey

mistique

Guru
16. jun 2009
17.320
4.247
113
Vsak normalen obsodi obojne. Ne pa debatira, kateri drek bolj smrdi.
Vem, da je po objavah težko razbrati ali je téma o Janševi vladi ali morda Golobovi, ampak vseeno gre za nekaj drugega in ne debato o tem, kater drek bolj smrdi.

Podobno, kot si je tovariš Janša izposodil del govora Tony Blaira, si je zdaj izposodil fotko (njemu je vseeno katera je), zato da pošlje sporočilo. V tem primeru, da so na fotki pobiti kristjani v Sudanu (kdo jih je pobil pa bodo sklenili njegovi zvesti sledilci sami). S tega vidika je popolnoma nepomembno, da gre morda za Palestince, ki sploh niso mrtvi, ampak vedrijo pod dekami in čakajo na humanitarno pomoč...

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

frodoo

Fizikalc
16. maj 2026
463
123
43
Vem, da je po objavah težko razbrati ali je téma o Janševi vladi ali morda Golobovi, ampak vseeno gre za nekaj drugega in ne debato o tem, kater drek bolj smrdi.

Podobno, kot si je tovariš Janša izposodil del govora Tony Blaira, si je zdaj izposodil fotko (njemu je vseeno katera je), zato da pošlje sporočilo. V tem primeru, da so na fotki pobiti kristjani v Sudanu (kdo jih je pobil pa bodo sklenili njegovi zvesti sledilci sami). S tega vidika je popolnoma nepomembno, da gre morda za Palestince, ki sploh niso mrtvi, ampak vedrijo pod dekami in čakajo na humanitarno pomoč...
Daj beri prosim preden pišeš o dekah. Če že komentiraš.

1790708402500.png

frodoo

Fizikalc
16. maj 2026
463
123
43

mistique

Guru
16. jun 2009
17.320
4.247
113
Ja, res je veliki nacionalizem, če človek uporabi grb države, katere premier je. :bonk:Sukić ni ravno fenica slovenske državnosti, že videno.
A prej poslanci oz. predsedniki vlade niso imeli grba nad imenom? Res ne rabimo Sukićke, da nam razloži simboliko Janša = Ablast. Precjednik parlamenta je za to novost (prosto po Sukić) investiral iz svojega žepa...
Tako je. Ne gre za debato o tem kateri drek bolj smrdi temveč gre za primerjavo, whataboutizem even, glede drugega, domnevno primerljivega dreka. :p
Za šarenje po dreku si odprite ločeno témo :evil: v tej že tako zaudarja...
V mojem zapisu ni WABov, ker ničesar ne primerjam, razen metodologije. Tovariš Janša se bo premierno opravičil za lapsus in zavajanje...podobno, kot se ni imel časa pokesati za izposojen citat.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

mistique

Guru
16. jun 2009
17.320
4.247
113
Daj beri prosim preden pišeš o dekah. Če že komentiraš.

Poglej priponko 108772
Jaz sem prebral in razumel, da so na fotografiji domnevno živi (kot da je to v Gazi nekaj zavidanja vrednega) Palestinci, ki spijo blizu delilnice pomoči...
V vsakem primeru je Janez lapal, da je na fotki Sudan...nič takega, se je pač zmotil, da gre za Sudan, da so na fotki kristjani,...Bog mu bo oprostil, domovina ni niti porajtala...

mistique

Guru
16. jun 2009
17.320
4.247
113
Žensko zgleda moti tudi himna, pa tudi država Slovenija ji je malo odveč. Verjetno bi jo raje pripojila kakšni bolj jugovzhodni entiteti.
Ne razumem, kako lahko kogarkoli naša himna. Po mojem edina himna, ki ne slavi vojne, bitk, ampak druge...To bi morala biti himna združenih narodov.

Živé naj vsi naródi,
ki hrepené dočakat' dan,
da koder sonce hodi,
prepir iz svéta bo pregnan,
da rojak
prost bo vsak,
ne vrag, le sosed bo mejak!

• Všeč mi je
Reactions: erikson

mistique

Guru
16. jun 2009
17.320
4.247
113
Danes se je Janša vodji poslanske skupine Gibanja Svoboda Sajovicu opravičil, ker vlada zamuja pri pripravi odgovorov poslancem. V bodoče naj bi bili odgovori najkasneje v 30 dneh.

Golob se v svojem mandatu tega ni držal.
Torej, če sem prav razumel se Janša v svojem mandatu ne drži tega, česar se tudi Golob v svojem ni.
Opravičila so krasna stvar. Opravičiš se in nadaljuješ enako...

• Všeč mi je
Reactions: aljoman in frodoo

mistique

Guru
16. jun 2009
17.320
4.247
113
Tako je. Ne gre za debato o tem kateri drek bolj smrdi temveč gre za primerjavo, whataboutizem even, glede drugega, domnevno primerljivega dreka. :p
Ah! Zdaj mi je kliknilo, ko mi je ura sporočila, da je bil Easy day...Whataboutizem je po tvojem celotno sporočilo, ki ga je Janez želel deliti z 90 poslanci oz. stoli.

frodoo

Fizikalc
16. maj 2026
463
123
43
Jaz sem prebral in razumel, da so na fotografiji domnevno živi (kot da je to v Gazi nekaj zavidanja vrednega) Palestinci, ki spijo blizu delilnice pomoči...
V vsakem primeru je Janez lapal, da je na fotki Sudan...nič takega, se je pač zmotil, da gre za Sudan, da so na fotki kristjani,...Bog mu bo oprostil, domovina ni niti porajtala...
Zemeljski zastopniki Boga so zadnje čase vsi po vrsti na pravi strani, torej na strani žrtev ne glede kdo in od kje so. Ampak lej, desni se ne sekirajo kaj dosti. Se pa politiki radi kažejo v cerkvah, in tudi Boga so jih polna usta, Bog se jih usmili.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman