Idiotizmi 4. Janševe vlade

B81

22. jul 2007
40.679
13.210
113
Mislim, da se je našlo ogromno ljudi v tem zapisu. Ne pomnim, kdaj je nazadnje slovenska vlada, oziroma njen vladar, obrnil vodni top in solzilec nad prebivalce. Tega pač nikoli ne pozabiš. Mogoče pa v prihajajočih 4 letih, dobimo stopnjevanje in bodo peli še pendreki, gumijasti patroni. Če bomo imeli srečo, zapoje tudi kakšna mašinca, kaj pa veš.

Če se obregnem ob tvoja gospodarsko težka bremena. To misliš na objavljeno gospodarsko rast v Q1 in Q2/2026? Al katera gospodarsko težka bremena misliš? Mogoče rekordno zaposlenost? Kaj še, aja še ta rekordni dobiček: Zakonca Vesna in Dari Južna (Slovenija): Zaradi odličnega poslovanja svojih družb (skupina Perspektiva) in rasti vrednosti njunih naložb – predvsem v Petrolu, ki je v letu 2025 ustvaril rekordni dobiček – sta se z ocenjenim premoženjem 511 milijonov evrov prvič povzpela na vrh lestvice najbogatejših Slovencev.

To je moral biti res gromozanski zajeb ultra levičarske vlade, da so trdi desni kapitalisti, v tako crkajoči državi ustvarili rekordne dobičke.
Najprej se spomni, katera vlada je kupila novi top in kako je bilo na otvoritvi Roga, kdo je uporabil solzilec nad protestniki????
zelo kratek spomin imate levičarji https://www.delo.si/novice/slovenij...-ustvarjalnosti-v-ljubljani-pospremil-protest
Torej ni bil samo janša, ki je "zaplinil ljudi", kot se radi afnate v novicah.

Vidim da nimaš pojma. Koga brigata zakonca Južna?? kaj ima povprečni podjetnik z njima? So vsi avtoprevozniki ali kaj?
Govorim za ljudi, ki imajo realna podjetja (ne NVO) in ker sem z njimi skoraj dnevno v stiku, lahko govorim o entuziazmu iz prve roke. Vsi so pogrešali dolgoročno stabilnost in ne dnevnih pretresov in bremenitev iz danes na jutri, kot je to bila navada pod robijem.

In ker spet ne veš - podjetja v osnovi niso podražila svojih storitev zaradi dobička - dražiti so najbolj začeli, kot je robi uvedel "sankcije" proti njim.... ne bom jih spet našteval. IN potem se podražitve izkoristijo za profit - sploh trgovci. Po uvedbi nove minimalne plače so čisto vsi dobavitelji povišali svoje storitve. Vsi, brez izjeme. Enako mi, enako trgovci. Pojma nimaš, kakšne posledice je to potegnilo za seboj. In edini, ki je od tega potegnil, je država z višjimi prispevki in še skrivnost - vlada na čelu z Levico je to dobro vedela. Podjetja so dvignila svoje storitve, trgovina enako, končni potrošnik pa nima kaj dvignit, on je moral požret vse te podražitve. Tudi ti, ko greš v trgovino, ampak tebe to ne moti, ker robi...

Dokler tu sanjaš o nekem vodnem topu in petrolu in kažeš da ne veš, o čem govorim, ti nima smisla odgovarjat, tako da zaključujem.

Piton

Guru
11. apr 2022
2.160
76
113
Najprej se spomni, katera vlada je kupila novi top in kako je bilo na otvoritvi Roga, kdo je uporabil solzilec nad protestniki????
zelo kratek spomin imate levičarji https://www.delo.si/novice/slovenij...-ustvarjalnosti-v-ljubljani-pospremil-protest
"proticovidni protesti jeseni 2021- policija je v središču Ljubljane uporabila večje količine plinskih granat in vodni top s primesjo solzilca"

Isto, majke mi.

jello

Guru
22. sep 2008
11.783
4.945
113
Govorim za ljudi, ki imajo realna podjetja (ne NVO) in ker sem z njimi skoraj dnevno v stiku, lahko govorim o entuziazmu iz prve roke. Vsi so pogrešali dolgoročno stabilnost in ne dnevnih pretresov in bremenitev iz danes na jutri, kot je to bila navada pod robijem.
Dolgoročna stabilnost? A to so tista 4 leta na vsakih 20 let ko oziroma če enemu uspe prijahat do konca madata? Kaj je potem kratkoročno? Tvojih 24 ur med enim in drugim resetom?

nima smisla odgovarjat, tako da zaključujem.
Bolje ja. Hvala.

• Všeč mi je
Reactions: TuTuRuTu in aljoman

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.628
7.445
113
Za Shiptarja SLO in njeni problemi ne obstaja več, sedaj je v bromanci s Trumpom in poljskim židom.

Koliko nas bo to dolgoročno stalo ?

erikson

Guru
25. avg 2007
26.475
9.596
113
"proticovidni protesti jeseni 2021- policija je v središču Ljubljane uporabila večje količine plinskih granat in vodni top s primesjo solzilca"
Isto, majke mi.

Kateri dogodek so motili protestniki, blokirali avto delegacije, Zlatko podivjano množico pozval, da gredo v hotel (kjer so bile nastanjene delegacije) obiskat Merklovo:

Kakšna so bila predhodna navodila policije za tisti dan:

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Holobist in Gatto

Gatto

Guru
19. jul 2007
20.573
814
113
tu in tam
Kateri dogodek so motili protestniki, blokirali avto delegacije, Zlatko podivjano množico pozval, da gredo v hotel (kjer so bile nastanjene delegacije) obiskat Merklovo:

Kakšna so bila predhodna navodila policije za tisti dan:
Ej Dragica, to so (sedaj) vaši, ne jih špotat..

mistique

Guru
16. jun 2009
17.301
4.216
113
Se gremo ugani osebnost leta?

Prvi začnem!

Skoraj nikoli pravnomočno obsojeni skoraj doktor s skoraj plačanim doktoratom, ki je skoraj izključil strankarskega kolega, skoraj inženirja, ki skoraj nikoli ni plačeval svojih delavcev, je skoraj prvi človek v državi. Pa naj še kdo reče, da skoraj še nikoli ni zajca ujel.*

* Izposojeno s fb.

TuTuRuTu

Fizikalc
14. avg 2007
194
99
43
Ljubljana

Vidim da nimaš pojma. Koga brigata zakonca Južna?? kaj ima povprečni podjetnik z njima? So vsi avtoprevozniki ali kaj?

In ker spet ne veš - podjetja v osnovi niso podražila svojih storitev zaradi dobička - dražiti so najbolj začeli, kot je robi uvedel "sankcije" proti njim.... ne bom jih spet našteval. IN potem se podražitve izkoristijo za profit - sploh trgovci. Po uvedbi nove minimalne plače so čisto vsi dobavitelji povišali svoje storitve. Vsi, brez izjeme. Enako mi, enako trgovci. Pojma nimaš, kakšne posledice je to potegnilo za seboj. In edini, ki je od tega potegnil, je država z višjimi prispevki in še skrivnost - vlada na čelu z Levico je to dobro vedela. Podjetja so dvignila svoje storitve, trgovina enako, končni potrošnik pa nima kaj dvignit, on je moral požret vse te podražitve. Tudi ti, ko greš v trgovino, ampak tebe to ne moti, ker robi...

Dokler tu sanjaš o nekem vodnem topu in petrolu in kažeš da ne veš, o čem govorim, ti nima smisla odgovarjat, tako da zaključujem.
To, da si šalabajzar se vidi iz aviona. Ob tem, da pojma nimaš, pa verjetno vedo tudi na luni.
Očitno si tudi ti klečal na slami in gledal sliko titeja, ko so te doma po riti tepli.
Ker vas nič ne briga, je potem tako v državi kot je. Ker vas ne briga, da je bilo tik pred volitvami naročeno, da kamioni ne vozijo goriva po svojih ustaljenih poteh, temveč polnijo prodajna mesta tisti, ki so najdlje stran od ustaljene poti. Ker goriva bo zmanjkalo pod Golobom. Fanatiki, vsa čast. Danes, ko je gorivo več kot 2€ na liter ste pa tiho kot riti.
Ker to vas nič ne briga.
V kolikor povprečni podjetnik v tej državi pod strašnimi skrajnimi levimi vladami, kot jih vi fanatiki imenujete nebi mogli delati, potem bi bili druga Tunguzija. Ker pa nismo v Tunguziji, pa si povprečni podjetniki v tej državi danes kupujejo Porše in z njimi vozijo otroke vrtec, kjer ga parkirajo pred vhodom prižganega, ker sej veš Golob. Da ne govorim o tem, da povprečen podjetnik v terj državi izkazuje minimalca, zato sem moral jaz plačevati vrtca 420€ na mesec.
O kakšni dolgoročni stabilnosti ti bluziš človek!!!
Država šteje 2.2 mio ljudi, skoraj popolnoma smo odvisni od izvoza. Naše gospodarsko je praktično "zaklenjeno" na nemško. Kaj dogaja v Nemčiji, spremljamo vsak dan, povprečno gre v marolo na mesec cca. 15.000 podjetij. Nemški velikani, kateri so bili gonilni motor evropske industrije se spopadajo s krizo, katero naša generacija še ni doživela.
In ti zdaj pametuješ o dolgoročni stabilnosti. Dobrih 1000 kilometrov stran imamo vojno, ki traja več kot 4 leta, bližnji vzhod je zakuhal, kot še nikoli prej.
Ker ti očitno ne veš, podjetnik nikoli ne bo posegel v svojo skledo, v kolikor to ni nujno. Če lahko višje stroške prevali na končnega postrošnika, ga bo čisto vsaka jebena industrija.
To je potegnilo samo to, da ste vi grozili s propadom družbe, države, ne vem še o čem.
Vse kar znate fanatiki dobro delati je zganjati vik in krik, ter ljudem, kateri nimajo dobro ograjenega in jasnega mnenja, naganjati strah v kosti.

Še o topu. Kaj ma veze katera vlada je kupila top. Kaj ima veze, kdo je v enem od protestov uporabil solzilec. Tisto, kar se je zgodilo med covidom, je bil jasen napad nad državljani, ki so imeli dovolj teroriziranja vodilnih ljudi z pamfletom: "uživajte dokler lahko, potem ne boste mogli več".
Ne rečem, da ima trenutna politična opcija vse narobe, prav tako ni držalo, da je imela prejšnja politična opcija vse narobe.
Dejstvo pa je, da skrajnost tako v eno ali drugo smer ni prava pot. In žal fanatiki tega ne razumete in ne boste nikoli.
Ker je danes tako popularno ljudi obmetavati z etikatami in etiketa levičar se je vidim odlično prijela, te moram razočarat, ta etiketa ne paše na moj hrbet. Sem sicer že zapisal, na zadnjih volitvah sem volila eno od strank trenutne koalicije. In ne, to ni Resni.ca....
Sem pa mnenja, da imata oba politična pogleda na vodenje države v svoji osnovi nekaj dobrega. Vprašanje je samo ob katerem času izbrati katerega.
Če to bo zanimal sestop stran od fanatizma si lahko pogledaš ta video. Tukaj se jaz precej najdem:

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

TuTuRuTu

Fizikalc
14. avg 2007
194
99
43
Ljubljana

Isto, majke mi.
Definitivno isto.
Sej pravim, verjetno bomo še v našem življenju doživeli državljansko vojno. Ker vidim, da fanatiki drugače znajo.
Potem bodo pa izgovori, da so bili zavedeni, pa upravljani od zunaj itd.

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

TuTuRuTu

Fizikalc
14. avg 2007
194
99
43
Ljubljana
Se gremo ugani osebnost leta?

Prvi začnem!

Skoraj nikoli pravnomočno obsojeni skoraj doktor s skoraj plačanim doktoratom, ki je skoraj izključil strankarskega kolega, skoraj inženirja, ki skoraj nikoli ni plačeval svojih delavcev, je skoraj prvi človek v državi. Pa naj še kdo reče, da skoraj še nikoli ni zajca ujel.*

* Izposojeno s fb.
In še skoraj podjetnik leta...

Daniel

Guru
21. dec 2007
9.023
6.980
113
Slovenija bi bila gospodarski biser, če bi vsi, ki ogromno vedo o podjetnikih v državi uporabili slogan "Put your money where your mouth is" in nato sami vozili otroke v vrtec s porschem. Manjko sposobnosti in višek teorije?

• Všeč mi je
Reactions: erikson

TuTuRuTu

Fizikalc
14. avg 2007
194
99
43
Ljubljana
Slovenija bi bila gospodarski biser, če bi vsi, ki ogromno vedo o podjetnikih v državi uporabili slogan "Put your money where your mouth is* in nato sami vozili otroke v vrtec s porschem. Manjko sposobnosti in višek teorije?
Z podjetništvom sem se ukvarjal od 2008 do 2012. Takrat sem bival v 5 m2 sobi v očetovi hiši, delal od 8h do 16 v podjetju, nato imel popoldanski s.p.. Plačeval vse obveznosti tako do dobaviteljev, kot države v roku ali prej.
Žal pa sem podjetništvo preveč romantiziral in mislil, da tako delujejo tudi ostali. Več kot je bilo izdanih računov, več jih je zapadalo. Ko je številka presegla razumne meje, sem se usedel v avto in tem vrlim podjetnikom šel domov na vrata pozvonit, da bi želel imeti svoj trdo prigarani denar na računu, saj že čakam več, kot 3 mesece nanj. Kaj sem doživel ob tem ne bom pisaril.
Jaz sem živel v 5m2 sobici, podjetniki pa v 300 m2 bajturinah, ob tem seveda dolžni naokoli in počez. Nato sem videl, da ta svet ni zame in s.p. zaprl. Od takrat naprej sem se zavestno odločil, da se tega ne grem in ostal zaposleni v podjetju.