Idiotizmi 4. Janševe vlade

Tako kot vaša Jazbinškova stanovanja, ki smo jih gradili iz samoprispevkov in ste jih skoraj zastonj kupili.
tkole dajmo karte na mizo...ja skoraj zastonj so se pokupila, pa v večini primerov je bilo potrebno še nekajkrat toliko not vložiti. Konkretno moja mami ga je kupila, ker je notri stanovala, ker so ga dodelili njenemu očetu leta, leta nazaj ko je delal za Primorje. Pred nakupom: n ajemnina največja, ker da je luksuz, veliko itd...faking flat, lociran nekaj 100 m stran od središča, v katerega se NI NIČ VLAGALO....okna so razpadala, skoz je pihalo, ko je bil dež je not prišla voda, streha podobno, vsako let majstr na strehi pa korce rihtal. Ogrevanje, šparget na drva v kuhinji, topla voda v kopalnici prav tako na drva, sobe neogrete, mrbit kak kalorifr če je bog dal, elektirčna napeljava obup, kanalizacija pa svinčene cevi, fasada, pa okenske police, kt bi gledal flete po UA, ko jih rakete scepijo....to se je dajalo v najem denar od najemnin ni še za renovacije ampak za neki tretjega. Šele z nakupom so lahko te zadeve sanirali....

Zdaj pa dalje nabijat kolk poceni so se prodajala. ja eni so se znašli in so to izkoristili, nakupili in oddajali dalje, večina pa je z nakupom lahko te 4 stene spravila v bivalno primerne pogoje

Pa ko imaš da JJ udriha po novinarjih, da je Orban No.2 itd, dej mal premisi predno limaš kaj gor...večer smo reševali vsi a ne? RTV tudi pa ma res dobrega programa za nekaj ur tedensk ostalo je ološ, val 202...raje vidim da mi jajca odrežejo kt da bi tiso poslušal..pa si bil faking tiho ko so fehtali za pare. Pa v sosednji temi ti je apolo napisal kako je bilo z Zgago, novinarstvo min službo....

glej vsake neumnosti ti res ni treba gor limat, vsaj premisli predno jo flikneš gor

PS nism volu janeza da te potolažm/razočaram

netko

Guru
25. jul 2007
7.454
2.859
113
Tako kot vaša Jazbinškova stanovanja, ki smo jih gradili iz samoprispevkov in ste jih skoraj zastonj kupili.
Raba slovenščine ti ne gre ravno najboljše... koliko samoprispevka pa si dal za stanovanja???
Kot prvo nic ga nisi, ker so bili socialci opraviceni, ce te se malo podrazim in kot drugo stanovanja se niso gradila s samoprispevkom, ce smo res natancni ...
in ne nazadnje sem skoraj preprican, da v casu samoprispevkov, ce smo na tej temi solidranistnih stanovanj, ki so jih gradila podjetja nisi bil delovno aktiven... lahko, da se motim in si pocasi ze po cipresah, vendar kolikor sklepam iz tvojega pisanja bi rekel, da si se dalec od tam

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe
tkole dajmo karte na mizo...ja skoraj zastonj so se pokupila, pa v večini primerov je bilo potrebno še nekajkrat toliko not vložiti. Konkretno moja mami ga je kupila, ker je notri stanovala, ker so ga dodelili njenemu očetu leta, leta nazaj ko je delal za Primorje. Pred nakupom: n ajemnina največja, ker da je luksuz, veliko itd...faking flat, lociran nekaj 100 m stran od središča, v katerega se NI NIČ VLAGALO....okna so razpadala, skoz je pihalo, ko je bil dež je not prišla voda, streha podobno, vsako let majstr na strehi pa korce rihtal. Ogrevanje, šparget na drva v kuhinji, topla voda v kopalnici prav tako na drva, sobe neogrete, mrbit kak kalorifr če je bog dal, elektirčna napeljava obup, kanalizacija pa svinčene cevi, fasada, pa okenske police, kt bi gledal flete po UA, ko jih rakete scepijo....to se je dajalo v najem denar od najemnin ni še za renovacije ampak za neki tretjega. Šele z nakupom so lahko te zadeve sanirali....

Zdaj pa dalje nabijat kolk poceni so se prodajala. ja eni so se znašli in so to izkoristili, nakupili in oddajali dalje, večina pa je z nakupom lahko te 4 stene spravila v bivalno primerne pogoje

Pa ko imaš da JJ udriha po novinarjih, da je Orban No.2 itd, dej mal premisi predno limaš kaj gor...večer smo reševali vsi a ne? RTV tudi pa ma res dobrega programa za nekaj ur tedensk ostalo je ološ, val 202...raje vidim da mi jajca odrežejo kt da bi tiso poslušal..pa si bil faking tiho ko so fehtali za pare. Pa v sosednji temi ti je apolo napisal kako je bilo z Zgago, novinarstvo min službo....

glej vsake neumnosti ti res ni treba gor limat, vsaj premisli predno jo flikneš gor

PS nism volu janeza da te potolažm/razočaram
fak zakon pa s tabo res neki ne štima...servirali smo ti kaka stanovanja so šla na trg za tiste male pare, ti pa smeškote limaš. ne vem no, mami ni bilo ravno smešno. No važno da je tebi. A toyota je še pri hiši ali si šel kak rang višje?

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
6.092
-509
113
živijo jih koristni. ker smo se kot družba odločili, da nekoristnih ne zavržemo in prepustimo usodi. Kot zakona tudi nismo. Kar je sicer po moje tudi prav, mati narava bi drugače rešila, ampak vsaj samokontrole in samokritike bi lahko imel toliko, da bi tiho bil. Zastop itak ne, zakaj je to higienski minimum.
Po čem se pa meri koristnost in kdo odloča, kaj je in kaj ni oziroma kdo je in kdo ni koristen?
Ker za moje pojme si tudi ti zame povsem nekoristna, mogoče komu si, večini pa ne.

• Haha
Reactions: tomi

jurek1973

Guru
3. sep 2007
5.001
1.995
113
Zdaj ti jurek1973 mislim, da si zadnji, ki se lahko oglaša, ker si še na slabšem kot jaz. Jaz sem vsaj celo življenje zaposlen v zasebnem sektorju, ti pa kolikor vem v javnem.
Edini čas, kar sem jaz v javnem sektorju delal, je bilo, ko sem preko študenta v eni srednji šoli imel računalniški krožek. 35+ let nazaj.
Celotno svojo delovno dobo pa sem v zasebnem sektorju (in nimam nič z zdravstvom).
V JS je delno zaposlena žena, vsako leto manj % delovnega časa.
Do konca desetletja upava na 0%.
In glede na kriterije tu gori živiš na naš račun in ravno tako nimaš pravice bilo kaj komentirati. Tako, pač je to tu gori. Jebi ga.:evil:
Ne živim na tvoj račun. Niti žena. Imava lastna stanovanja in hišo.
In za opravljeno delo dobiva plačo, iz katere plačujeva kredite.
Za razliko od tvoje socialne in družbenega stanovanja.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

jurek1973

Guru
3. sep 2007
5.001
1.995
113
In imam profitno najemnino. Očitno ste premalo poučeni in govorite na pamet. Saj zato, pa smo tam kjer smo.
Profitna najemnina? :valjamse:

Neme hecat!
NEprofirna najemnina v MOL je cca 5,5€ na m2.
PROfitna najemnina v MOL pa se izračuna tako, da se NEprofitna poveča za 25%.

Torej PROfitna najemnina za 2 sobno stanovanje v Lj (recimo 60m2) znaša dobrih 400€. :bonk:

Tistih 250€ do tržne najemnine ti pa še vedno MOL (oz vsi mi) subvencionira.

• Haha
Reactions: zakon

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.352
3.093
113
Npr Jankovič kar velik davkov plača, Snežič pa dvomim da jih. Kdo je bolj koristen? Meni noben.

Tudi nekdo na socialni je lahko koristen, če ne drugega za opomin ostalim, da vedo kje lahko pristanejo.
Ampak še dobro, da se koristnost posameznika v povprečju ne meri v odvisnosti do tebe.

Drugače si pa sam spraševal in sem ti podal le en primer metrike. Seveda lahko koristnost meriš tudi na druge načine. Recimo koliko življenj je posameznik rešil ali jih je po drugi strani vzel.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
6.092
-509
113
Ampak še dobro, da se koristnost posameznika v povprečju ne meri v odvisnosti do tebe.

Drugače si pa sam spraševal in sem ti podal le en primer metrike. Seveda lahko koristnost meriš tudi na druge načine. Recimo koliko življenj je posameznik rešil ali jih je po drugi strani vzel.
Vidiš pa si zadel point, samo namesto mene lahko postaviš kogarkoli na tem forumu in širše.
Vsak gleda iz svojega stališča.

• Haha
Reactions: Matey in tomi

erikson

Guru
25. avg 2007
25.945
9.232
113
Evo se je že začelo. Niste dolgo zdržali. Najprej je potrebno utišati novinarje, ki tolčejo po vladi. Čisto po Orbanovo.
Njihovi bralci / poslušalci / gledalci ne bodo finančno podprli kvalitetnega novinarstva? Zanima.me model. Asta jim na razpisu ni namenila niti centa, ker niso plesali dovolj levo.

erikson

Guru
25. avg 2007
25.945
9.232
113
meme julij 2026.png

zakon

Guru
16. maj 2008
9.944
1.334
113
toti Maribor
Raba slovenščine ti ne gre ravno najboljše... koliko samoprispevka pa si dal za stanovanja???
Kot prvo nic ga nisi, ker so bili socialci opraviceni, ce te se malo podrazim in kot drugo stanovanja se niso gradila s samoprispevkom, ce smo res natancni ...
in ne nazadnje sem skoraj preprican, da v casu samoprispevkov, ce smo na tej temi solidranistnih stanovanj, ki so jih gradila podjetja nisi bil delovno aktiven... lahko, da se motim in si pocasi ze po cipresah, vendar kolikor sklepam iz tvojega pisanja bi rekel, da si se dalec od tam
O ja , pa sem bil delovno aktiven v času samoprispevkov. O najemninah se, pa raje malo informirajte, da ne boste govorili nekaj na pamet. Saj pravim pojma nimate in marsikaj govorite kar tako čez palec. Samo še to preden zaključim. Z Jazbinškovim zakonom so vam bila podarjena stanovanja, grajena z našim denarjem. Zdaj, pa lahko izvajate dalje akrobacije in iščete neke izgovore o vlaganju v njih, pa ne vem kaj še vse. In za tem stojim. Gremo nazaj na temo, je le nov dan in vročinski val pred vrati.;)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.951
9.053
113
O ja , pa sem bil delovno aktiven v času samoprispevkov. O najemninah se, pa raje malo informirajte, da ne boste govorili nekaj na pamet. Saj pravim pojma nimate in marsikaj govorite kar tako čez palec. Samo še to preden zaključim. Z Jazbinškovim zakonom so vam bila podarjena stanovanja, grajena z našim denarjem. Zdaj, pa lahko izvajate dalje akrobacije in iščete neke izgovore o vlaganju v njih, pa ne vem kaj še vse. In za tem stojim. Gremo nazaj na temo, je le nov dan in vročinski val pred vrati.;)
Praviš, da si sedaj v najemniškem stanovanju. Ne vem koliko si star. A v času Jazbinška ste živeli v hiši?