Idiotizmi 4. Janševe vlade

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.154
10.857
113
Saj imaš prav, kar se tiče migracij. Samo kaj ko tega država, in represivni organi tega ne izvaja. Če bi izvajala, nebi bilo toliko takega folka v Sloveniji. A smo v šengnu? Smo, in če bi bil interes držav predvsem pa EU bi se ta nadzor izvajal na zunanjih mejah in to so Grčija, Hrvaška, Španija, Slovaška, Poljska, Romunija, Bolgarija, Baltske države in Finska.
Ne pa da zafrkavate domače ljudi. Veš enkrat se bo folku spipalo, tako kot na Severnem Irskem.
Ljudem se je za davno spipalo, samo svoje prispevke tu gor si preberi pa ti bo jasno.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in aljoman

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.764
8.894
113
Daj vsaj za seboj beri. Nabijas o psiholoskem efektu in informacijah ki se med svercerji razsirijo hkrati pa trdis da ni efekta ce policija na meji izvaja kontrolo. Kaj zdej? Je psiholoski efekt smiseln ali ni?
Ja je smiselen, samo ga ne izvajajte nad menoj,.medtem ko se vam nekaj 100 metrov stran šetkajo brez nadzora. Saj smo ti razloži kje je problem.

jello

Guru
22. sep 2008
11.448
4.595
113
Ni vprašanje mejna kontrola da ali ne, ampak v kateri resničnosti je ukinitev mejne kontrole zaostrovanje migrantske politike. To je obljubljal še ob predstavitvi za ministrskega kandidata.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.154
10.857
113
Aja v tem je problem…da je sicer smiselno samo ni ker tudi tebe prizadane… no spomni se na to vsakic ko bos imel idejo:
- o policaju ki vate meri z brzostrelko med nakljucno kontrolo (vsaka patrulja v sloveniji jih ima samo ti jih ne tiscijo v buco)
- o policaju ki bi lahko nevzgojenega mulca skloftal tako kot vcasih
- o policaju ki bi tistega ki se ne zna obnasat sredi pohorja odlozil pa naj sam pes do MB pride

Ker ko se nekaj zacne delat prizadane vse.

Mel bi neprodusno mejo ampak ko se pa ritka iz paga pelje pa rdeca preproga ker se ja ve da dacota pa nimas kaj kontrolirat

• Haha
Reactions: MrDaco

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.764
8.894
113
Daco iz Paga je bil karikiran, saj sem napisal v oklepaju. Podpiram kontrole, samo ne take kot so sedaj. Ti zakleneš vhodna hišna vrata, balkonska pa pustiš na stežaj odprta. Saj me razumeš, ali še vedno ne?

Če se ne motim je JJ že med golobovo vlado predlagal 5 km obmejni kontrolni pas, pa so lewaki vbzrak skakali in iz tega potem ni bilo nič. Kako bo naprej bomo videli, ker to kaj je bilo do swdaj spada med debilizme.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.601
11.162
113
No priznaj, da ti krona z glave direkt na kurje oko pade vsakič ko moraš pokazat osebno na meji.....

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.601
11.162
113
Sem se pa ravno predvčerajšnjim peljal čez Ljubelj v Avstrijo in oni lepo izvajajo mejno kontrolo tam gor. Sem se kar načakal, ko je enega Nemca v kombiju temeljito pregledal, men je samo pomahal. Ko sem se peljal čez pol ure nazaj, jih ni blo več, verjetno so bli na kakem drugem mejnem prehodu, lepo naključno. Mi je krona z glave padla, ne. Ko so mi pred leti gledal v alkoven, če spijo migranti gor mi tud ni bil problem. Tako pač je, če hočeš kontrolo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.601
11.162
113
ravno krona pade ne...
me pa zmoti, da jaz čakam v vrsti, pa imam vse dokumente, plačujem davke, pa vse kar paše zraven....
medtem pa migranti prosto po prešernu čez...
A to un ki izvaja kontrolo voha, da ti plačuješ davke, al mu to dokažeš s tem, da mu pomoliš osebno skozi okno? Kaj praviš?

netko

Guru
25. jul 2007
7.417
2.839
113
Aja v tem je problem…da je sicer smiselno samo ni ker tudi tebe prizadane… no spomni se na to vsakic ko bos imel idejo:
- o policaju ki vate meri z brzostrelko med nakljucno kontrolo (vsaka patrulja v sloveniji jih ima samo ti jih ne tiscijo v buco)
- o policaju ki bi lahko nevzgojenega mulca skloftal tako kot vcasih
- o policaju ki bi tistega ki se ne zna obnasat sredi pohorja odlozil pa naj sam pes do MB pride

Ker ko se nekaj zacne delat prizadane vse.

Mel bi neprodusno mejo ampak ko se pa ritka iz paga pelje pa rdeca preproga ker se ja ve da dacota pa nimas kaj kontrolirat
ponavadi se mi zdiš sicer mnogo bolj razumen tukaj se ne daš...
torej imeli smo kolono pred mejnim prehodom Obrežje, kjer smo kazali osebno izkaznico in nič nam ni bilo težko, medtem, ko si šel v slovenski vas mimo pa ni bilo nobene kontrole... kaj misliš na kateremu je šlo čez več prevoznikov z ljudmi...
seveda sem toliko časa hodil na obrežje dokler enkrat nisem spoznal relanosti, da sem bedak potem sem začel hoditi na Slovensko vas, kjer so občasno na ovinku 200 metrov čez mejo sicer postavili patruljo ampak to me ni tangiralo

• Všeč mi je
Reactions: delavec44

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.154
10.857
113
Daco iz Paga je bil karikiran, saj sem napisal v oklepaju. Podpiram kontrole, samo ne take kot so sedaj. Ti zakleneš vhodna hišna vrata, balkonska pa pustiš na stežaj odprta. Saj me razumeš, ali še vedno ne?

Če se ne motim je JJ že med golobovo vlado predlagal 5 km obmejni kontrolni pas, pa so lewaki vbzrak skakali in iz tega potem ni bilo nič. Kako bo naprej bomo videli, ker to kaj je bilo do swdaj spada med debilizme.
Torej si ti za dopolnitev mejne kontrole z ograjo na meji.

Ker to kar sedaj zagovarjas je da poleg balkonskih pustis odprta se vhodna vrata hise.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.154
10.857
113
ponavadi se mi zdiš sicer mnogo bolj razumen tukaj se ne daš...
torej imeli smo kolono pred mejnim prehodom Obrežje, kjer smo kazali osebno izkaznico in nič nam ni bilo težko, medtem, ko si šel v slovenski vas mimo pa ni bilo nobene kontrole... kaj misliš na kateremu je šlo čez več prevoznikov z ljudmi...
seveda sem toliko časa hodil na obrežje dokler enkrat nisem spoznal relanosti, da sem bedak potem sem začel hoditi na Slovensko vas, kjer so občasno na ovinku 200 metrov čez mejo sicer postavili patruljo ampak to me ni tangiralo
Jaz se ne dam zato, ker ko je bilo treba kritizirat vlado ki nam ni bila po godu je bilo vsem normalno da avstrijci in italijani drzijo kontrolo na meji. In ko jo je pokljukar uvedel se je vsem zdej skrajni cas. Nato je trenutna oblast pred volitvami propagirala zatiranje migracij….in sedaj ukinja kontrolo na meji. In fantje vi to zagovarjate zato ker so se za to odlocili “nasi”. Ce bi se golob bi bil pa veleizdajalec.

Veliko prehajam meje. Tudi avstrijci vec ali manj samo mahajo.

In ce mi bo to nalozeno se bom tudi z idejami kako mejo zapret ukvarjal. Ampak ni pa razumno bobnet z gocornice kako bomo zascitili domovino pred migranti in ukinit vse kontrole. Pol mi pa se en v temo uleti zakaj ni smajserjev in kuzkov na kontrolnih tockah. Ceprav on ne vidi smisla v kontrolnih tockah. Mogoce najboljse da tja pasjo utico postavimo pa flokiju enga ingrama v tacko da bo psiholoski efekt vecji.

• Všeč mi je
Reactions: jello in kalbo

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.764
8.894
113
Torej si ti za dopolnitev mejne kontrole z ograjo na meji.

Ker to kar sedaj zagovarjas je da poleg balkonskih pustis odprta se vhodna vrata hise.
Nisem ploskal odstranitvi ograj. Zaradi mene ostanejo. Saj pravim kontrola skozi vso mejo, če že. Ali pa nič, ker nima smisla. Naključne kontrole, konjenice, 5km varovan pas. Vse to so bile dobre ideje.
Zakaj se potem mučiš in ne greš še sam tam kjer gredo oni (skozi odprta balkonska vrata). Saj ni nobene kontrole, prosto se sprehodiš, zapelješ, plavaš čez.
Pa še Janulla in Niko pokliče, da mu roko podata ko bo čez Kolpo plaval... Ni bilo potrebe po tvojem postu.

erikson

Guru
25. avg 2007
25.669
9.047
113
Tole so številke z mejno kontrolo. V prihodnjih dneh bomo videli, kako in kaj.

12.6.2026: V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 68 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 57 na območju PU Novo mesto, 8 na območju PU Koper, 2 na območju PU Kranj, 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Bangladeša (24), Turčije (9), Sudana (8).
11.6.2026: V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 69 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 64 na območju PU Novo mesto, 3 na območju PU Maribor, 2 na območju PU Koper. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (17), Bangladeša (17), Kitajske (13).
10.6.2026: V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 43 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 28 na območju PU Novo mesto, 8 na območju PU Koper, 7 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (10), Bangladeša (6), Pakistana (5).
9.6.2026: V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 51 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 44 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Ljubljana, 2 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Koper. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (14), Bangladeša (10) in Pakistana (5).
8.6.2026: V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 69 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 51 na območju PU Novo mesto, 9 na območju PU Koper, 9 na območju PU Ljubljana. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Pakistana (20), Egipta (13), Nepala (11).
7.6.2026: V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 67 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 65 na območju PU Novo mesto in 2 na območju PU Koper. Med njimi smo obravnavali največ, 36 državljanov Bangladeša, 12 Egipta in 5 Nepala.