Idiotizmi 4. Janševe vlade

Piton

Guru
11. apr 2022
2.062
105
113
Jp, velikokrat me fehta za kakšno pomoč pri bajti, ker ne zna nič in me rabi, jaz sem pa v osnovi spoštljiv človek.
Bajto pa ima v tri štuke, vse je sam naredil v času socializma pravi..no, pokojna žena je bila na občini vsa leta, pozabi povedati..
tko ja, levake u drevake, im ebam majkata

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.967
-490
113
Pa ti misliš da si upajo dati višji DDV ali je to samo kost za glodanje trdim levičarjem? Ker če bodo zvišali DDV ne pridejo nikoli več na oblast.
Kaj si upajo ali ne ne bom ugibal. Dejstvo je da eno govorijo (s figo v žepu) počnejo drugo in če so že vrgli kost za glodat, dvomim da bi tako vrgli da bi sami sebe j... . Janša pa se zaveda da je to skor 100% njegov zadnji mandat.

• Všeč mi je
Reactions: corsol

corsol

Guru
11. mar 2010
4.035
1.500
113
Počasi spoznavamo posadko.

Pa ti misliš da si upajo dati višji DDV ali je to samo kost za glodanje trdim levičarjem? Ker če bodo zvišali DDV ne pridejo nikoli več na oblast.
Ni pomembno kaj mislimo , v naslednjih mesecih / letih bomo videl kaj vse si upajo.
Sem pa prepičan , da bodo tudi take odločitve , ko bodo sedaj glasni navijači škripal z zobmi .

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.739
8.877
113
Sem govoril z enim volilcem SDS prejle, pa pravi, a veš, da bo baje šel DDV gor, zdaj bodo pa levaki najebali...sem mu rekel, da ne bo ravno tako, najebali boste tisti, ki imate slabe penzije (ded je brez šol šljako cel lajf v fabrki), pa tisti mulci, ki nimajo šol in zato razvažajo pice ipd..je samo gledal pa pravi, a pol ni to slabo za levake? drgač pa nisem spremljal pravi, važno, da sem bil proti golobnjaku.. sem samo šel, nima smisla..
O kakem DDVju govorimo?

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.570
11.132
113
Oni lahko nardijo kar hočejo, pa bodo zvesti nabijalkoti to vedno znal zagovarjat. Že 28 strani te teme je dokaz za to.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.007
9.220
113
Kakonje zdaj stalisce alterja. DDV gre gor. Se strinjamo, ker je pravi to naredil ali se ne strinjamo, ceprav je pravi to naredil, ker vusajje davkov je v domeni nepravih.

Je pa sicer zadeva povsem v duhu, kar smo zadnja 4 keta poskušali. Solidarnost! Vsi prispevamo... kolikor lahko...

erikson

Guru
25. avg 2007
25.639
9.018
113
Tisti bolj insajderski (erikson) prosim za info ali ima SLS vsaj v "drugi ligi", torej med državnimi sekretarji in direktorji/vodji kakšnega svojega človeka?

Tina Bregant je za STA dejala, da si morajo v dobro celotne Slovenije želeti, da bo vlada uspešna. "Prepričana sem, da si moramo v dobro celotne Slovenije želeti, da bo vlada delala dobro," je poudarila. Po njenih besedah bodo v SLS vladi pomagali tam, kjer lahko prispevajo svoje strokovno znanje in izkušnje. "Nekateri naši ljudje bodo pomagali na tistih področjih, s katerimi se že zdaj ukvarjajo," je pojasnila.

Med kadri, povezanimi s SLS, je posebej izpostavila državnega sekretarja na ministrstvu za kmetijstvo Velislava Žviplja in vršilko dolžnosti direktorice direktorata za hrano in ribištvo ter podpredsednico SLS Suzano Laro Krause.

• Haha
Reactions: aljoman

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.903
4.232
113
Ljubljana
hmpg.net
Gemini je Avbljeve scenarije ocenil takole

1. Realistični scenarij: 65 %

Ta scenarij je daleč najverjetnejši. Slovenski politični prostor ima močno vztrajnostno silo (t. i. status quo).

• Zakaj je verjetnost največja? Politični akterji v Sloveniji pogosto uporabljajo kulturni boj kot poceni gorivo za mobilizacijo svojih volivcev, ko zmanjka konkretnih reformnih rezultatov. Hkrati pa je slovensko gospodarstvo precej vpeto v evropske tokove in institucije (kot so sodišča in civilna družba) imajo kljub pritiskom določeno stopnjo avtonomije, ki preprečuje popoln zdrs v kaos.
  • Kaj bomo videli? Nekaj delnih reform (npr. na področju davkov ali infrastrukture), stalno politično trenje, občasne afere, ki bodo polnile medije, in prelivanje krivde znotraj koalicije. Država bo delovala naprej, a brez tistega pravega razvojnega preboja.

2. Črni scenarij: 25 %

Čeprav se sliši grozljivo, verjetnost za ta scenarij ni zanemarljiva, predvsem zaradi vse večje polarizacije družbe in utrujenosti volivcev od nenehnih "novih obrazov".

• Zakaj je verjetnost zmerna? Če se gospodarske razmere v Evropi poslabšajo in če naslednji politični cikli prinesejo popolno prevlado ene radikalne opcije brez močnih koalicijskih zavor, se lahko institucionalno čiščenje res zaostri. Retorika "mi proti njim" in maščevalnost sta v slovenski politiki žal globoko ukoreninjeni.
  • Kaj ga zavira? Članstvo v EU, vpetost v mednarodne standarde in dejstvo, da so slovenski volivci zgodovinsko gledano precej nihajni – ko ena stran močno pretirava, jo na naslednjih volitvah običajno kaznujejo.

3. Optimistični scenarij: 10 %

Ta scenarij predstavlja ideal, ki pa je v trenutni politični in medijski kulturi v Sloveniji zelo težko dosegljiv.

• Zakaj je verjetnost tako nizka? Za uresničitev tega scenarija bi potrebovali globoko transformacijo politične kulture. To pomeni, da bi morali politiki osebni ego in strankarske interese podrediti dolgoročni viziji države, opozicija pa bi morala delovati državotvorno namesto destruktivno. Trenutno ni videti resnih premikov v smeri takšnega konsenza.
  • Kaj bi bilo potrebno? Pojav izjemno močne civilne družbe, ki bi bila dejansko neodvisna, ter zrelost političnih voditeljev, da se odrečejo populizmu (in omrežju X) v korist strokovnega in dolgočasnega dela.
Sklep: Slovenija bo v naslednjih štirih letih najverjetneje vozila "po sredini" – z mešanico zamujenih priložnosti, političnega preigravanja in preživetvenega pragmatizma, pri čemer bosta stabilno gospodarstvo in vpetost v EU delovala kot varnostna mreža pred najhujšim.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Yogi

Guru
1. sep 2007
5.079
1.504
113
Se pravi, kar bo Janša "zdrsnil", bo v bistvu "levo" dejanje in bo Golob zadovoljen... :evil: