Idiotizmi 4. Janševe vlade

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.695
6.880
113
Za Slo pomeni 5% BDP za staro nato železje 22% proračuna.

delter333

Guru
21. maj 2010
2.927
2.692
113
Notranjska
Žal ima prav oziroma glede na leto 25, to pomeni 20.5% proračuna. Itak da bankrotiramo prvi dan.
Kje piše da naj kupujemo nato železje? Obrambne, vojaške preference so se spremenile, način bojevanja se je sedaj najbolj spremenil bi rekel po I SV ko je zalomastil tank.
Vrgli bi lahko milijone v start upe kateri bi delali za vojsko kot civilni sektor.
Vseznalec Y bi to moral vedeti, zato sem napisal da se bruka.

B81

22. jul 2007
40.152
12.747
113
Kje piše da naj kupujemo nato železje? Obrambne, vojaške preference so se spremenile, način bojevanja se je sedaj najbolj spremenil bi rekel po I SV ko je zalomastil tank.
Vrgli bi lahko milijone v start upe kateri bi delali za vojsko kot civilni sektor.
Imas doloceno koliko za obrambo (3.5%) in koliko za infrastrukturo itd..

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

mistique

Guru
16. jun 2009
16.683
3.701
113
Domača proizvodnja ima pogodbe z Ukrajino...sorry, poiščite drugega ponudnika dronov. Vam da kontakt v Teheranu?

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.002
9.062
113
In ne samo to, znotraj NATO-a se forsira, da se večina vojaške opreme kupuje v ZDA, zaradi zagotavljanja medsebojne kompatibilnosti.

Forsira se da se kupuje standardizirano opremo. Če jo proizvaja anglež ali Izraelci je vseeno. Američani so zgolj največji ponudniki na trgu.

Naši so takrat od rusov dobili ladjo in Igla proti letalski sistem. Oborožitev na ladji so že morali zamenjati ker ni bilo nadomestnih delov na voljo. Lanserje pa so Rusi zaplenili ker so ravno med začetkom vojne v Ukrajini bili na vzdrževanju v tovarni.

O Kitajcih pa škoda besed.

delter333

Guru
21. maj 2010
2.927
2.692
113
Notranjska
In ne samo to, znotraj NATO-a se forsira, da se večina vojaške opreme kupuje v ZDA, zaradi zagotavljanja medsebojne kompatibilnosti.
A res? A mogoče si zadnje leto prespal? Še Kanada razmišlja o Gripnih in ne F35, znotraj EU se pospešeno dela na razvoju protidronske zaščite.
Zakaj nebi kupovali nemško orožje kot največje trgovinske partnerice?
Btw Patrije so ameriške? Havbice? Transportna letala?
V državi gre vse v maloro ker se vedno išče nerative, da se stvari prikaže v slabi luči.
Ravno na obrambne področju se kažejo izjemne možnosti tudi za delati posel jasno če se to zastavi pravilno in se ne muti.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.566
5.014
113
A res? A mogoče si zadnje leto prespal? Še Kanada razmišlja o Gripnih in ne F35, znotraj EU se pospešeno dela na razvoju protidronske zaščite.
Zakaj nebi kupovali nemško orožje kot največje trgovinske partnerice?
Btw Patrije so ameriške? Havbice? Transportna letala?
V državi gre vse v maloro ker se vedno išče nerative, da se stvari prikaže v slabi luči.
Ravno na obrambne področju se kažejo izjemne možnosti tudi za delati posel jasno če se to zastavi pravilno in se ne muti.
Kje sva se zaciklala?

Nato/Rute/Trump pričakuje da se glavnina opreme kupi v ZDA.
Jaz zagovarjam nakupe znotraj EU.

delter333

Guru
21. maj 2010
2.927
2.692
113
Notranjska
Nato troll, poišči podatke in preračunaj sam, če misliš, da se motim.

Moj izračun
Govori ruski trol!
Jaz sem ti podal odgovor da ni nujno da kupujemo ameriško železje kot si ti govoril.
Zgoraj sem navedel primere.
Pozdravi putina pa ga vprašaj kako zdravje!