Ti si edini ki levake omenja.
In verjami da ce resni.ca dobi 25 sedezev v parlamentu da bos spoznal ustavnega sodnika ki morda tudi pravnega faksa ni koncal. To da so to do sedaj bili karierni pravniki se ne pomeni da je to pogoj. Sam dost nora politicna opcija mora priti na oblast in ti bodo to dokazali.
Omemba "levakov" je bila podana, ker je dan danes to zelo popularna beseda in je postalo stičišče vsega, s čimer se nekdo ne strinja.
Priznam pa, da se z drugim delom tvojega zapisa strinjam in ne dvomim v njegovo preroštvo. V kolikor se na oblasti najdejo "ta pravi" in od naroda ter boga poslani, se nam zna zgoditi še kaj hujšega kot to, da bo ustavni sodnik postal nekdo z nedokončano osnovno šolo.
V bližnji in daljni zgodovini so ljudje dokazali, da so sposobni marsičesa. Od požiganja mest za vzpodbudo pesniškega navdiha, do metanja jedrskih bomb na civiliste.
Vedno me je fasciniralo, kako hudiča je slikarju iz Avstrije uspelo priti na najvišje mesto v izredno razviti a totalno obubožani državi v 20 letih prejšnjega stoletja.
Še večja neznanka se mi je zdela, da je za seboj potegnil celotni politični in industrijalski vrh, ki je nato zakuhal največjo vojno v zgodovini človeštva.
Danes, ko prebiram svetovne novice in gledam domači politični parket, se mi utrne kakšna "pika", kot je rekel pokojni Steve Jobs.
Do resnega razumevanja tako kompleksnih stvari, kot je zunanja in notranja politika, pa je vsaj zame, verjetno še daleč.
Vsekakor pa z veseljem prisluhnem bolj pametnemu/podučenemu od sebe..