Citat:
Uporabnik Tku pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Kaj pa bi še rad? Da bi ta papir na koncu stal več kot nepremičnina?Citat:
Uporabnik Matko pravi:osnovna napaka izkaznice je v tam, da so dovolj podatki naročnika, brez ogleda stanja
Kako pa določijo normno porabo vozila? Kolikor vem, jo tam meri kar sam proizvajalec vozila in si pri tem pomaga še s kakim trikom, ki v realnem prometu sploh ne pride v poštev. Kdove kako zmerijo porabo gospodinjskih aparatov? Verjetno spet to izmeri kar proizvajalec...
Že en primerek vozila letno pri neki povprečni uporabi letno porabi več energije kot eno stanovanje za ogrevanje. Sedaj bomo do onemoglosti komplicirali določitev porabe ene enote stanovanja
Radi bi, da tisti ki pripravlja izkaznico in je dobro plačan za to, odgovarja za navedeno, na pa da birokracija dobro zaračuna, odgovarja pa nekdo drug. To je nateg. Tako izkaznico bi si lahko marsikdo pripravil sam, če bi postavili ustrezno spletno stran in to s 100x manjšimi stroški.
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Kok perila si pral? Kok usran? Kok mrzla voda?
Mar misliš, da npr. Bosh ne kontrolira Gorenja ali Gorenje ne Candy ali... kaj je na energetski izkaznici in bi v primeru zavajanja to takoj dali na veliki zvonCitat:
Uporabnik softi pravi:
Kok perila si pral? Kok usran? Kok mrzla voda?
Razlika je, če imaš stroj doma ali greš v trgovino in ga kupuješ. Če imaš stroj doma ti mora oprati usrane gate, pa če porabi 1 ali 100 kWh. Če pa greš v trgovino in za praktično enako ceno kupiš stroj, kateri ti bo usrane gate pral s 100 kWh namesto 1 kWh si pa i.d.i.o_tCitat:
Uporabnik softi pravi:
Nisem meril, verjamem, da se merijo medsebojni, a pisem jar sem bral pred casom.
Ko vrzem useane gate v stroj mi je vseeno a zre 1 al 5 kw. Rabim oprane.
Ko pa kupujem stroj gledam kw. In razlika med beko, ondesit on gorenje, miele ni nikol pokrila kw.
Tudi gorenje a vs b ne pokrije strom.
Tko da... Vse je odvisno od nas. Jaz navadno petem poln stroj, rit brisem, ko delM mam delavskw cunje itd. Tko sem enegijsko bajbl ucinkocit.
Sori, gsm, otrok v roku, pa se glavobol
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Mi smo danes dobli: 24,40€ po stanovanju za energetsko izkaznico za blok. skupaj 1098 €
Ugodno ali ne?
Kdor je prebral tvoj post in moj odgovor nanj je to lahko brez problema ugotovil. Enim pač to ni dano.Citat:
Uporabnik softi pravi:
A si ti pismen, majke ti?
A bo to sploh zdržalo tri mesece v taki obliki kot je?Citat:
Uporabnik Zanzibar pravi:
Rabim pa v roku 3 mesecev.