Identiteta na internetu. NUJNO!

jolene

Zelenc'
16. nov 2010
28
0
1
Pozdravljeni!
Zanima me, če nekomu pošljem mail z anonimnega maila (hotmail/gmail), ali lahko vidi moj IP naslov itd.? Že če samo državo vidi, bo lahko vedel, kdo sem...
Lahko to nekako vidi ali ne?

HVALA!

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
Ta dva maila ne posredujeta naprej IPja. Logirajo ga le interno, za slucaje spama,zlorab itd. tko da se ni za bat.

jolene

Zelenc'
16. nov 2010
28
0
1
Živjo!
Zdaj sem videla, da lahko kdorkoli vidi moj IP pa četudi je poslan z Hotmail itd.

Zanima me, če jaz izbiršem svoj Hotmail račun, ali se bodo maili v uporabnikovi pošti avtomatsko zbrisali? Hvala!

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Ne, to pa ne gre tako. Če prav razumem, bi rada izbrisala svoj mail acc, posledično pa potem pričakuješ, da bodo izginili vsi poslani maili s tega accja?

jolene

Zelenc'
16. nov 2010
28
0
1
Enostavno sm se zaj.... ker sem pač samo tu na forumu gledala. In zdaj je IP s fake naslova enak mojemi pravemu mailu.
In ne vem kaj sotrit, da to nekako popravim.

Kakšni predlogi?

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Če si delala kaj kar ne bi smela počakaj tožbo oz. ovadbo, malo zapora bo in rešen problem
wink-1.gif
Resno: če nisi res kaj kriminalnega počela ne bo hudega, sodišče se z banalnimi zadevami ne ukvarja. Brez naloga sodišča pa ponudniki ne izdajajo imetnika IP-ja.

jolene

Zelenc'
16. nov 2010
28
0
1
Ah kjeeeeeeee
smile-1.gif
)) pisala sm enmu hahah... ampak sm vidla, da lahko vidi, kdo sem heh. In mi je zelo nerodno...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce je to najbolj nerodna stvar, ki jo bos naredila v zivljenju, potem si lahko ze vnaprej cestitas
wink-1.gif

Ce noces, da nekdo ve, da si nekaj naredila, potem tistega ne narediti, pa ne bo nobenega problema in nihce ne bo nic izvedel. Vseeno je ali je to preko racunalnika, telefona, v zivo, po posti, z vrzeno skalo skozi okno ...

jolene

Zelenc'
16. nov 2010
28
0
1
Ja pa vem noo, ampak je bla taka situacija... BV da zdj razlagam
wink-1.gif

V glavnem, ne morem nič a ne? A l kako?

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Ti kar razlozi, zakaj se ne bi vsi nasmejali storiji. Obljubim, da ne bomo videli tvojega ip-ja
wink-1.gif

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
pošlji mu tole kodo pa mu boš zbrisala prejšn mail

>>
UnSend(PreviousMail[0]);
>>

mistique

Guru
16. jun 2009
14.087
1.891
113
Emona / Carnium
Lahko še meni pišeš
evil.gif

Kaj pa bi ti sploh rada? Če je bil tvoj mail jolene@hotmail.com, v resnici pa ti je ime Polona, potem ti niti nerodno ne rabi bit. Če pa si pisala z ime.priimek@hotmail.com, potem pa greš na Mačkovo (al' kam že) in izpolniš obrazec za spremembo imena
grin1.gif
Tistega, ki si mu pisala pa enostavno ignoriraš (boljši izraz je BLOKIRAŠ) in to je to. Čez 5 let se nihče ne bo spomnil za kaj je šlo.
Dej napiš kaj si mu pisala prooooooooooooooooooosim
evil.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Seveda nimas vec kaj narediti. IP naslov vsi normalni postni strezniki posredujejo v headerju, ponavadi v prvem polju Received, lahko pa se kje. Ker pri brezplacnih streznikih preko webmail vmesnika nimas moznosti, da bi vmes stal se tvoj MX, ki bi odrezal oziroma pogoljufal relevantni del headerja, se pac vidi od kje je prislo, ker najbrz nisi bila toliko brihtna, da bi za posiljanje uporabila tuj IP naslov (posredniski streznik oz. posiljanje z ne-domace lokacije).

Ce je fant tako brihten, da te najde po njem, potem si posteno zasluzis dve okoli uses za svoje neumnosti. V to sicer mocno dvomim, da je vecina mularije script kiddies ali pa se to ne. Kakorkoli ze, bodi brez skrbi, to je vse poceni sola; najdejo se razni butci tipa Tomi Sluga, ki naredijo povsem identicno kozlarijo, pa imajo potem precej vecje tezave kot dve okrog uses
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik jolene pravi:
Hvala anyway, pa nehite si norce delat! :p

Jaz sem si jih naredil ze dovolj, zato bom res nehal (nehil) :p

Kako se zamenja naslov, sem ti pa namignil, navodil po korakih ti pa ne bom pisal, ker je (A) zadeva dovolj preprosta in (B) ker mora biti vsaj malce vzgojno.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.143
113
Ne vem kaj strašite punco (fanta) ...

Sem šel sedaj prav probat in webmail klienti ponavadi NE pošljejo lastnikovega IPja, temveč samo IP serverja (prvi bounce).

Probal sem pa preko siol webmaila in gmaila, v obeh primerih v headerju NI mojega IPja. Če pa hotmail to pošlje je pa druga stvar, samo pomojem da tudi ne, ker po mail protokolu bi bilo ravno to fejkanje headerja!