Torej kakšna je "idealna" inštalacija za kuhinjsko napo?
Želim izpuh nape VEN, ne cirkulacijo v prostor.
Prostor: višina stropa cca 350cm, nad kuhinjo je podstršje, neuporabljeno, cevi lahko postavim po želji.
Kakšna je torej "pravilna" montaža nape? Da bo vlek čim boljši, da ne bo kondenz nazaj tekel, mogoče dodaten ventilator v cevi, lovilec maščob, povratna loputa,...?
Napa bo "visela" s stropa, torej bo cev v tem visečem delu dobrih 150 cm.
Preboj skozi ploščo.
Kaj pa v podstrešnem delu? samo navpišno gor skozi streho? Ali je poterbno naredit kakšen "zamik", pa lovilec kondenza, mogole kak dodaten ventilator?
Želim izpuh nape VEN, ne cirkulacijo v prostor.
Prostor: višina stropa cca 350cm, nad kuhinjo je podstršje, neuporabljeno, cevi lahko postavim po želji.
Kakšna je torej "pravilna" montaža nape? Da bo vlek čim boljši, da ne bo kondenz nazaj tekel, mogoče dodaten ventilator v cevi, lovilec maščob, povratna loputa,...?
Napa bo "visela" s stropa, torej bo cev v tem visečem delu dobrih 150 cm.
Preboj skozi ploščo.
Kaj pa v podstrešnem delu? samo navpišno gor skozi streho? Ali je poterbno naredit kakšen "zamik", pa lovilec kondenza, mogole kak dodaten ventilator?