iconia 510, Android

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Če ima kdo kako idejo. Naložil sem cyanogenmod za v iconio nekaj časa je bilo super, no danes je pa vse skupaj zmrznilo. Ko sem resetiral, po nekaj sekundah spet zmrzne in se ponovno resetira. In tako naprej.m

ko hočem naložit se enkrat, se nič ne zgodi.b piše da je vse ok, ampak prejšnje verzije ne povozi.
A je sploh še kaka opcija?

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
factory reset, wipe cache, wipe dalvik. Vse to naredi v custom recoveryu. Preveri da imaš zadnjo verzijo CWM recoverya in potem naloži zadnjo razpoložljivo verzijo cyanogen moda na tablico. Jaz osebno bi poizkusil z zadnjo stabilno različico, če je ni pa pač vzemi nightly.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Točno to sem naredil že n-krat. Ampak, potem ko reboot-am, je gor še vedno zadnji stari rom, z vsemi mojimi nastavitvami na namizju. Tukaj mi nekaj ni jasno. CWM je zadnji 6.0.1.9 se mi zdi, da je zadnji.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Kaj pa če probaš dati gor stock in potem še enkrat CM? Samo če si naredil hard reset ne bi smele nastavitve ostati. Daj potem v samem sistemu, ko je telefon zagnan v nastavitvah še ponastavi na tovarniške nastavitve.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Je tablca
smile-1.gif
v os ne morem ker se prej razsuje.

Sem probal stock rom pa ta stari se vedno gor ostane. Čudno

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Mja :) Jaz tudi mislim ,da se da samo počasi obupavam. Zabrikan ni, ker pridem v recovery mode, načeloma se tudi ROM naloži, samo zmrzne. Moti me to, ker karkoli naredim nima haska.

Če ne pa servis, jbg druzga ne vem
smile-1.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Kar malo se še igraj, zajebati nimaš kaj. Po moje je neka malenkost, ki te zajebava. Probaj naložiti kakšen drug custom recovery, ziher obstaja več različnih.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Bi rekel da res. Ena malenkost nekje. Morm počakat, da vidim koliko na servisu cca računajo.

Sem probal tudi že TWRP recovery, pa ne boš verjel..ostal je še vedno ta CWM gor :)

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
No potem nekaj ne štima. Imaš kje v recoveryu set permissions ali nekaj takega, da mu daš dovoljenje da piše po nandu? lahko je v tem problem, ker glede na to kar opisuješ se dejansko nič ne zgodi ampak imaš dummy funkcije recoverja.

To naredi:

Please note that if you assign wrong set of file permissions while copying an app or file on your rooted Android device, your phone might stuck on a bootloop. To fix this error, do as follows:

Boot it into CWM or TWRP recovery mode.

Go to “advanced” option in recovery and select “fix permissions”.fix-Permissions-in-CWM

Then “wipe dalvik cache”.

Go back to main menu and select “reboot system now”.

Pol pa probaj wipe data v recoveryu in pa nekaj novega flashaj čez.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
zgleda ja. Imam fix permission v CWM recovery. Aha, sej si napisal
smile-1.gif

Bom probal pa javim
smile-1.gif

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Isto je. Ko potem flasham..zlo na hitro reče da je successfuly, kar seveda ni res. Lahko da je samo kak vrstni red problem.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Dej pred flashanjem, fix permission in brez reboota daj update from zip in izberi zip na kartici ter ga flashaj. SI preveril, da je zip datoteka prava? Da ni kakšen .tar ali pa kaj drugega. Odpri jo notri in poglej če je vsebina prava.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Zip bi moral bit taprav, ker sem ga snel iz acer strani.

Kaj vem, karkoli dan pred flashanjem je isti k. Probal sem že z brisanjem cache, dalvik..factory reset in to 2x, tudi fix permission sedaj, isto. Kaže da nekaj naredi, ampak nič ne dela v bistvu :) To je čisto zavajanje.

Edino, če je cwm kaj pokvarjen.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Meni deluje, kot da ti sistem ne dovoli pisanja in brisanja samo ne razumem, kako hudiča ne naredi "wipe data".

OK na A510 obstaja hard reset samo s tipkami. Stikalo za zaklep orientacije zaslona naj bo v položaju "odklenjen", na A500 je to v levo (proti volume tipkam). Drži Volume + in Power tipko, ko tablica zavibrira spusti power tipko in stikalo za orientacijo parkrat premakni levo desno (zaklenjen-odklenjen-...) in bi se moral narediti hard reset.

Še filmček:

https://www.youtube.com/watch?v=eZ6Wyjt7Lag

Tema na XDA: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1747802

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Tole nima haska:
vol+/power/toggle rotation = hard reset

Pomoje to velja za stock ROM.

Če isto naredim, samo da držim volume down gre pa v fastboot mode.

Ja zgleda, kot da bo res nekaj s pravicami. če bi mi ratalo nekak zbrisat vse bi blo precej lažje
smile-1.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
pa briši preko fastboota in PC-ja. najdi navodila za flashanje novega recoverya in roma preko fastboot ukazov za a510
wink-1.gif

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Tudi tukaj sem že malo povohal stvari.
recimo fastboot -w naj bi zbrisal stvari, ampak se mi nekje vmes ustavi. Pustil sem ga ene 20 minut pa ni blo haska, ni šel naprej.

Preko fastboota se pomoje lahko samo recovery naloži. Oziroma ta zip kjer je stock rom, ne gre. Ker teži da manjkajo neki txt fajli še v zipu.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Am, ja pomembna info. Rootana ni bila. Tudi prej ne, ko sem nalagal različne ROMe. Baje da to ne bi bil pogoj?