Ibon, Bizi, Bonitete.si...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Kaksna mnenja in izkusnje o teh ponudnikih bonitetnih podatkov?

Na nas mejl je nedavno zajadrala ponudba, da imajo samo se tisti dan 60 EUR popusta, ampak pri najboljsi volji nisem uspel ugotoviti na katero ceno. Ibon je verjetno najstarejsa tovrstna stran, Bizi me pa ravno sedaj malo zivcira, ko ga malo testiram s testnim geslom. Ceni Ibona in Bizija sta precej podobni, sedaj ko ima Bizi 55% popust, sicer se mi pa zdi slednji kar malo precenjen.

Za orientacijo:
www.bonitete.si
www.ibon.com
www.bizi.si

Mnenja, predlogi?

lp

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Ne vem, ne uporabljam nobenega v placljivi veriji, vcasih malo posnofam naokoli, ce imam moznost priti do kerega.

Me je pa zadnjic klicala od bonitete.si in moram recti, da glede na to kaj je povedala in vedla povedat o mojih strankah in mojih dveh podjetij, imajo kar osupljivo bazo podatkov. Tist za tozbe mi je sicer bolj brezvezen dodatek, ampak glede placilne zgodovine in podobnga pa ni slabo. Je pa to nekaj svedskega. Tudi glede cene se mi je zdela takrat precej nizka, ampak si ne upam napisat koliko, ker sem pozabil.

Ibon poznam v programski obliki, nazadnje (kak teden nazaj) so imeli total glup nacin za dostop do baze za 2007.

Mimogrede, ena mojih strank mi je zadnjic razlagala, da je sla od enega bonitetnega sistema na drugega zgolj zaradi tega, ker so mislili da spoofa oz. zlorablja, ker je menjala stevilko IP tako hitro - sam je slo za to, daje tip pac stalno na poti. Ne vem pa iz kerega na kerga.

Vsekakor pa tudi mene zanima, ce ima kdo konkretne izkusnje ali ve cene, naj pove. To je nekako vse kar vem
wink-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.467
113
Jaz uporabljam Bonitete. Hitro dobiš podatke o podjetju, kako poslujejo, kako redni so pri plačilih, ... Lahko nastaviš tudi opozorila in takoj, ko ima kakšno od nastavljenih podjetij blokiran račun, prejmeš obvestilo po elektronski pošti.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Pri nas smo že nekaj let naročniki iBona.
Je zlo fajn zadeva, ker imaš kompletne bilance notri, ampak, kolikor ugotavljam, da enega recimo preprostega uporabnika se mi zdi kar preveč zahteven - se mi zdi Bonitete.si bolj primeren za kakšnega laika, ker je bolj poenostavljeno vse skupaj (kolikor sem uspel enkrat videti na enem screenshotu).

Je pa iBon od istega vira kot Bonitete.si (no, "ozadje" je isto, prav tako direktorica in naslov, samo druga firma ga trži).

Koliko pa stane naročnina na bonitete.si? Bonitete.si so dostopne prek interneta, ane?

@LaUros - iBon ima sedaj začasno "čuden" dostop do podatkov za 2007 -> dokler kupci ne dobijo cdjev z novimi podatki, potem bo vse normalno vidno v programu, kot za prejšnja leta...

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Jaz imam izkušnje z Bonitete.si. Ok, I guess! Že dalj časa pa iščem iskalnik oz. register, ki bi omogočal iskanje po lastniku. Se pravi: vpišem "ime in priimek" in mi vrže imena podjetji, katera so v lasti "imena in priimka"

A to obstaja?

LPM;

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Kolikor se spomnim iz iBon izobraževanja, takega iskalnika menda ni in ne bo - se pa ne spomnim iz točno kakšnih vzrokov tako iskanje ni (ne bo) mogoče.

Koliko pa stane letna naročnina na bonitete.si? Na njihovi spletni strani nisem našel nobenega podatka, samo kontakten email.

Nazadnje urejeno:

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Podatki so javni in se pokažejo kot podatkovna podskupina pri vsakem podjetju. Se pravi, gre samo za drugače strukturiran SQL, ki ga je potrebno napisati. S tehničnega stališča je to možno. Verjetno pa ni možno zaradi različnih lobijev, ki ne želijo, da se vse to vidi.

Kolikor mi je znano, lahko z vlogo na Registracijsko sodišče te podatke pridobiš. Ali se motim?

LPM;

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Ne vem kako je s tem, spomnim se samo, da je bil predlog, da bi to omogočili, ampak je bil odgovor da tega ne bo (kot pravim, se pa ne spomnim zakaj ne)...

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
A kateri od teh omogoča, da mi prikaže npr. spisek vseh s.p.jev v rangu 50km, ki so bili ustanovljeni od aprila 08 naprej?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.467
113
Na Bonitete.si poiščeš podjetje, klikneš na osebe in potem na "kladivo" pred imenom. Izpiše ti pravne dokumente, med njimi so tudi ustanovitve, ukinitve podjetij, v katerih je ta oseba udeležena.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik matt pravi:
Podatki so javni in se pokažejo kot podatkovna podskupina pri vsakem podjetju. Se pravi, gre samo za drugače strukturiran SQL, ki ga je potrebno napisati. S tehničnega stališča je to možno. Verjetno pa ni možno zaradi različnih lobijev, ki ne želijo, da se vse to vidi.

Kolikor mi je znano, lahko z vlogo na Registracijsko sodišče te podatke pridobiš. Ali se motim?

LPM;

Iskanje podjetij glede na lastništvo ni možno zaradi varovanja osebnih podatkov.
Ali lahko ti pogledaš katera vsa podjetja ima nekdo ali pa pogledaš kdo je lastnik določenega podjetja kljub temu, da so podatki na istem mestu nimata nič skupnega. Zaradi istega razloga ne moreš pogledati katere parcele so v lasti nekoga, lahko pa pogledaš kdo je lastnik posamezne parcele...

In v ozadnju ni nobenih lobijev in zarot - le varovanje nas vseh. Kam bi pa prišli, da bi vsakdo lahko pogledal vse, kar imamo (podjetja, nepremičnine, bolezni, ...)

jerry35

Zelenc'
17. apr 2012
1
0
1
Citat:
Uporabnik matt pravi:
Jaz imam izkušnje z Bonitete.si. Ok, I guess! Že dalj časa pa iščem iskalnik oz. register, ki bi omogočal iskanje po lastniku. Se pravi: vpišem "ime in priimek" in mi vrže imena podjetji, katera so v lasti "imena in priimka"

A to obstaja?

Par let pozneje pa vseeno. Obstaja tak produkt SiMatrix. Omogoča poleg iskanja še pregled po položajih oseb v podjetjih in lastniško strukturo te osebe v posameznem podjetju. Za več info na zs.
LPM;