IBM serviser

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Živjo!

Pozna mogoče kdo kakšnega IBM serviserja, ki bi bil pripravljen (izven službe) zamenat pante na thinkpad prenosniku ? Imam pante imam prenosnik, nimam znanja ker je kar komplicirano. Uradni servis želi samo za delo 150€ kar je overhead.

LP

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
overhead pomeni nekaj čisto drugega a se strinjam s tistim, kar si želel povedati... da je predrago!

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.396
113
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
Živjo!

Pozna mogoče kdo kakšnega IBM serviserja, ki bi bil pripravljen (izven službe) zamenat pante na thinkpad prenosniku ? Imam pante imam prenosnik, nimam znanja ker je kar komplicirano. Uradni servis želi samo za delo 150€ kar je overhead.

LP
Komplicirano ?
Verjetno so na netu kje navodila
wink-1.gif

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Citat:
Uporabnik tis pravi:
overhead pomeni nekaj čisto drugega

Citat:
overhead2 [ouvəhéd] adverb zgoraj,
nad glavo, v višjem nadstropju;
figuratively čez glavo; works ~! pozor,
delo na strehi!; ~ in debt čez glavo
zadolžen

je pa res, da se v angleščini ne uporablja overhead za too expensive

Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Komplicirano ?
Verjetno so na netu kje navodila
wink-1.gif

mam vsa navodila kako se razdre, en kup dela razdret ceu ekran, še prej pa ceu laptop da prideš do pantov. Raj dam nekomu, ki to zna € kot pa da sam utrgam kakšen flat kabl ali kaj podobnega

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Jest sm uprašu če pozna kdo serviserja, ki bi to naredu izven šihta jest mu dam npr. 60€ pa to nardi doma. Če nesem na servis bo imel servisel 5€ na uro ostalo pobere firma.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Ker prenosnik? Se zavedaš, da je treba podret display, ta pa je pri večini sestavljen tako, da je prednji okvir zalepljen na zadnjega? To se ne da tako enostavno narazen vzet, brez da bi se videlo, če nimaš pravega orodja?

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Thinkpad R60, glede na to, da sem par postov višje napisal, da je potrebno razstavit ceu ekran si lahko mislš da se zavedam. Thinkpadi niso nič zalepljeni ampak je vse zašraufan skup

erikson

Guru
25. avg 2007
22.707
6.475
113
On se zaveda, da je komplicirano in dolgotrajno. Išče pač izobraženega strokovnjaka, ki bi mu to v svojem prostem času naredil za pol cene, brez računa in garancije.

nakoruzi

Pripravnik
8. mar 2008
209
0
16
Nisem serviser IBMov, sem jih pa že razdrl ene par (po service manualu brez težav). Se pa pod 100€ ne lotim tega delat.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Word
tongue-1.gif

Delo je za*ebano, ful enega sranja in potencialnega tveganja s flat kabli etc. Me pa zanima, zakaj menjat pante?
Ker ko sem jaz mislil, da je pant dobil "luft" in sem podrl prenosnika, sem videl da je u bistvu spustila plastika pri panelu in da je pant komaj še kaj prišraufan na monitor
crazy1.gif
(pant je bil sevede še vedno trd ko [censored] in sem ga s kleščami komaj premaknil)
potem sem seveda zadevo lepo po modelarsko rešil, vzel tkanino+epoxy, prej zategnil šraufe kolkor je še šlo sploh, položil tkanino okoli panta in šraufov, zalil, skup stisnil in viola, monitor stoji ko nov
hysterical-1.gif