i8000 Omnia II ali i8900 Omnia HD (Samsung)

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Novosti na mobilnem področju ne spremljam ravno ažurno, ker pa je službena N95 8GB odpovedala poslušnost, se odločom med tema dvema modeloma.

Sta telefona O.K. za poslovno uporabo?
Katere so bistvene razlike med modeloma?

P.S. - sta ta dva modela nekako primerljiva zamenjava za N95, oz. kam se uvršča Samsung Omnia serija v primerjavi z Nokio?

Nazadnje urejeno:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Novosti na mobilnem področju ne spremljam ravno ažurno, ker pa je službena N95 8GB odpovedala poslušnost, se odločom med tema dvema modeloma.

Sta telefona O.K. za poslovno uporabo?
Katere so bistvene razlike med modeloma?

P.S. - sta ta dva modela nekako primerljiva zamenjava za N95, oz. kam se uvršča Samsung Omnia serija v primerjavi z Nokio?

-Poglavitna razlika med tema dvema modeloma je operacijski sistem, Omnia HD porablja Symbian s60 v5 (enako kot recimo Nokia N97), Omnia II pa uporablja Windows Mobile 6.5.

-Druga razlika je v kameri, Omnia HD 8.0mpx in snemanje videoposnetkov v HD resoluciji.
-Velikosti zaslonov se mi zdi da sta pri obeh enaki 3.7''
-oba zaslona ta AMOLED in imata 16 milijonov barv, s tem da je pri Omniji II zaradi Windows Mobile efektivnih le 65.000 barv!
-Omnia HD je na začetku imela težave z avtonomijo baterije,kako je zdaj pa ne vem ker si je ne lastim,Omnia II pa naj bi imela kar OK baterijo
-pri Omniji II naj te ne pretenta 256MB RAM-a,ker je uporabniku namenjenega le 140MB ostalo pa je dodeljeno sistemu,tako da so nekateri uporabniki tožili čez premajhno količino RAMA-a in posledično samodejno zapiranje programov
-pa še tale razlika pri zaslonih, Omnia HD ima kapacitivni zaslon, Omnia II pa rezistivni zaslon. Če ti razlika ni poznana bom rekel takolele v grobem,kapacitiven zaslon je bolj prijazen uporabi s prsti ampak ne omogoča upoabe pisala (stylusa) za tipkanje po zaslonu ampak zaznavajo le dotik prsta, med tem ko po rezistivni zaslonih lahko tipkaš s čimerkoli ampak se včasih zgodi da je za izbiro recimo ikone na zaslonu potreben močnejši pritisk

Samsung Omnia družino bi jaz uvrstil v neko mešanico poslovnih in multimedijskih aparatov. Omnia II po mojem mnenju teži bolj k poslovnežem, Omnia HD pa k multimedijcem,če ju opredelim tako po mojem okusu. Lahko se pa mnenje nekoga drugega razlikuje od mojega.

Upam da sem ti bil v pomoč.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
zmaga.gif
super, hvala!