Hypo

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Sej to mu hočem dopovedat...

način, kako se dela to..... in on misli, da se bodo v drugih postopkih obnašal drugače... Mogoče če gre za reveža ki je štruco kruha ukradu...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
sem ti že prej napisal da to bluzenje razumeš samo ti!
O podjetju katerem govorim ima prihodkov več kot 47 milijard EUR in ima več kot 110.000 zaposlenih!
Če pa takšni nimajo zaposlenih takih kot si ti jim mora pa res biti žal, ker si zelo pameten in poln idej morda jim bom pa dal tvoj nik da te kontaktirajo, ker ti bi jim še kako milijardo privarčeval, ker bi jim prihranil ogromno poti po svetu okrog

Pa tut o računovodstvu ne govorim tako da .....

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
mi zaupaš kera firma tko dela........., ker potem morjo met pa res keša, da osebno hodjo administrirat na enoto.....
tukaj ti pa ne verjamem....

Mislim, da ti sploh ne veš kaj recimo DC in mal poenostavljaš stvari... možno sicer je, da hodjo iz sosednje države pač vzdrževat, ker imajo različno regije.. čez...

Take firme majo IT tak da se ti zrola... in to praviloma samo na maticah... oz po regijah odvisno...

povej kera firma.... sej to ni skrivnost.....

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pozabi.

Jim bom pa pokazal kaj vse si napisal če te bodo meli za koristnega te bodo sigurno kontaktirali!
zmaga.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
vse kar sem napisal, verjetno imajo... pr 110.000 userjih kot praviš, ne morš drgač delat verjemi mi...
ker če bi vsem userjem pustu, admin pravice bi bil tak kaos, da bi se sami s'sabo ukvarjali...

Poznam small busines firmce, kjer se niti pr parih userjih ni to obnesl, koker je koka nesla notesnik dam, ji je otrok naložu junka gor...................

no se je nehalo, ko so dobil parkrat konkreten račun, potem pa je bil mir... ampak pr 110.000 userjih tko ne morš, če pa lahko potem bi bli sistemci verjetno bogataši z predpostavko, da bi to kdo plačal...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ups pa ravno v acroniju se je nekaj dogajalo tut ne znajo na daleč diskov pregledat
shocked-1.gif

kaj pa če sem to jaz mislil ko sem pisal
grims-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Čak kdo je reku, da od daleč ne morjo diskov pregledat..

to ti omogoča navaden admin dostop.... To kar se v Acroniju dogaja je šalabajzerstvo... če mene vprašaš...... Prvič nimajo oditinga, da se ve kaj se z dokumenti dogaja, kdo je nazadnje dostopal do fajla, kdo ga je spreminjal itd....

Vaginko, takih šalabajzerskih firm k nimajo ostnove poštimane (če se gre za važna inf) je ogromno...

Maš pa firme, kjer je dostop izključno preko recimo vpn, citrix, maš odditing, proxy, encript itd...
Tam ne morš mrdnt, da uni nebi vedli....

Seveda pa to stane....... so pa šalabajzerji...

primer geodetske uprave, k so babe in študentje vpisovali podatke iz zemljiške 6 mesecev in je en tamkajšni pametnjakovič raid usu... pa je bla miljonska škoda (backup, kaj pa je to)

odvisno od podjetja... ampak če imajo 110.000 zaposlenih in delajo tako kot praviš ti, mi prosim povej za to firmo, ker to pa resnično v lajfu še nism vidu....

to sem ti predlagal, pa si skrivnosten..... enostavno pr tolko userjih ne morš tko delat kot v Acroniju, k ene 10-20 računalnikov pregledajo..

Še enkrat, eni majo slabi poštiman security in backup kot recimo naš zdravnik Jernej...... pa so tud kake večje firme......

Nazadnje urejeno:

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Kdo bluzi..... povej firmo no...

ne veš kaj auditing, ka je group policy, kaj je DC in filozofiraš

kaj je proxy - ni samo cashing server
v prilogi imaš proxy report: da boš vidu kako to zgleda
1145076-SNAG-0001.jpg

Priponke

• 1145076-SNAG-0001.jpg
    1145076-SNAG-0001.jpg
    92,2 KB · Ogledi: 101

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
vagina...

še enkrat povej multinacionalko, ki tko dela......... ker potem morjo resnično plačevat ogromn keš za administracijo računalnikov.... Če nebi bilo pri winsih group policyja... sploh ne vem kaj bi bil smisel administracije...

kregava se osnovošolsko, ker ne poznaš pomen file serverja ali DC-ja, ali proxija, squida itd.... To je že 10 let... in neka nasa tehnologija, ki ti jo zdej hočem klele prikazat...

šalabajzerstvo pa je Acroni očitno.... Pač se najdejo firme... ampak pri organizaciji z 100.000 ljudmi pa to ne gre....... žal.....

to je tko kot bi na žagah nebi prenašali stvari z viličarjem ampak na roke.... o tem se tuki kregava...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
nekaj mi verjemi, če bi zadeva bila tako preprosta kot jo serviraš ti se Nemci s tem nebi sploh ne ukvarjali!
Poleg tega sem jim da to kar pišeš zadnjič prebrat in verjemi mi ni bilo konca smeha z kolegove strani
hysterical-1.gif

Mi je reko, da si za časom!
grims-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
lahko da sem...

samo ti praviš, da rabijo fizični dostop do računalnika ne jest.......
Zadeva je preprosta in ni... kakor za koga....

v računalništvu je več vej.. sistemci, programerji, mrežarji....
Še enkrat povej ime firme, če hočeš bit verodostojen.......

Po poklicu sem sistemc........ tko da..., me zanima kaj si ti...
Aja pa še v našem poklicu je ko enkrat res nekaj veš, spoznaš da nič ne veš... to lahko potrdijo kolegi...

Nazadnje urejeno:

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
za firmo z 110.000

zaposlenim... kapo dol, to ne uspe niti SNT-ju

vidim da bašeš, da sprot ne požira...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
še enkrat preberi pa boš videl, da nisem nikjer napisal da delam v firmi, ki ima 110.000 zaposlenih! Raje preberi vse kar sem napisal in tvoje nebloze zraven vključno s tem kar si napisal nazadnje!

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Govoril si da v multinacionalki rešujejo tako, da pridejo fizično na lokacijo in snifajo podatke al karkoli že..

povej firmo..

Točno specifecirej kero nebulozo...
certifikacija naše firme emc, esf, msce, vmware, rhce

če sploh veš kaj pomenijo kratice...... za izobraževanje namenimo dost keša.....
da bi se z šalabajzerjem pogovarjal se mi res ne da...

Vsi sistemi admnistracije so danes taki, da se jih dela centralizirano....... Zdej kakšne sistemce najemaš jest ne vem..... očitno od prodaj gum, do najemanje sistemcov in blabla..

za to rabiš strokoven kader, pa še v teh primerih so težave.....

tolko o tem...

dokler se boš skrival in govoril ne povem, blabla je stvar zame zaključena

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Govoril si da v multinacionalki rešujejo tako, da pridejo fizično na lokacijo in snifajo podatke al karkoli že..
Točno to v moje primeru 100% drži!

povej firmo
Ne, je pa na Gorenjskem!

Točno specifecirej kero nebulozo.
Preberi vse kar si v tej temi napisal.

certifikacija naše firme emc, esf, msce, vmware, rhce
Tudi prav.

če sploh veš kaj pomenijo kratice...... za izobraževanje namenimo dost keša.....
Pri mojem delu jih ne uporabljam in jih ne potrebujem, če bi jih želel vedeti kaj pomeni, bi se najprej namenil povprašati srica googla.

. Zdej kakšne sistemce najemaš
Visoko izobražen kader!

dokler se boš skrival

se ne skrivam če si tolk pameten sem ti napisal promet firme in število zaposlenih reklame pa ne delam
evil.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
ok bova nehala......

če nočeš povedati pač nočeš... to kar si napisal je maloverjetno, razen če gre za resnično majhen oddelek kake multinacionalke... potem je možno......

vseno maloverjetno.... ponavadi ravno ti pogojejo kakšne so zahteve... Poznam precej takih firm, seveda se v tem poslu med sabo poznamo
SNT, SRC bivša simfonika itd... tko, da mi ni problem prašat... če pa skrivaš ime... ti jest tuki ne morm pomagat in je vse kar ti rečeš edina informacija...

Dvomim, pa da prepuščajo takim kot ti, najemanju sistemcev... Ker če po pravici povem, da imamo mi certificirane ljudi iz vseh naštetih področij, pa ne mormo (v takih firmah) o ničemer odločat in nas oni kontaktirajo ne mi njih.....

Tko je pač delujejo te firme..... Še enkrat če poveš firmo, lahko kej več rečem... tko pa... nabijava....

kr se pa tiče nebuloz.. pa specificiraj, kaj zate je nebuloza
auditing, document center, exchange, squid, proxy... DC karkoli....

Sistemi so že iz pred 10 lethi narejeni tko, da lahko od doma več al manj vse narediš, razen če padejo linije, tam pa je fizični dostop nujen in zato imajo pogodbenike in secundarne linije in tudi to pade včasih..