Hurgada

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
vzami masko in šnorkelj, plavutke pa tam dobiš- da ne boš vsega na letalo vlačil..ma vsaj šnorkelj imej svoj
wink-1.gif

plavutke je pa fajn imet ker moraš včasih preplavat kar dolžino vseh zasidranih bark in potem brez plavutk gre počasneje..pa zaradi koral (mene sicer razjezijo tisti ki potem s plavutkami tancajo po koralih kot da ni nič)..

hitcher

Pripravnik
19. jul 2007
164
2
16
Hmmm, računaj da je to precej odprto morje, ko sem bil tam je kar pihalo in tisti brez plavutk niso imeli
kaj pametnega tam za početi, ker je bilo morje kar fajn valovito.
Razen če imaš stopala tam nekje okrog 54, potem jih ne rabiš - sicer ti pa priporočam.
Saj veš, da se ne bi potem sekiral in klel vse okrog, ker nisi imel s sabo tiste pol kile plavutk..
Sicer si jih pa tam sposodiš pa je - itaq je to všteto v ceno..

Nazadnje urejeno:

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Bil kdo na safariju s štirikolesniki? Kje ste našli to, kar v hotelu ali na agenciji? To mi je skoraj nujno, da grem.
grin1.gif

Sicer pa bo padel hotel "la pacha", ki je v centru Hurgade, tako da se imam kam dat zvečer in čez dan. Ni mi, da bi cele dneve poležaval na ležalniku za tak denar. Bil kdo v tem hotelu?

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Te variante ti ponujajo vseposod, na vsakem vogalu. Tudi v hotelu ti bojo prišli težit- diler za izlete, animator ti bo skušal podturit nemaštonema in pa še agencija s katero greš tja bo imela ponudbe. Ni za bat!

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
Ena je spraševala po zabavi. Ne vem kje se kaj hudga dogaja, v hotelu je sicer mali disco, bol prazen kot poln:), jaz sem bolj šetala naokoli. Imajo pa nedaleč od tega Steigenbergerja en diskač, ki ga celo na majicah oglašujeo - Hard Rock Hurghada se mi zdi, če me spomin ne vara:))) se mu tko reče.
Če nisi že tam:))

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Heh, hvala za odgovor. In ja, jaz sem spraševal
smile-1.gif

Grem spat, imam zjutraj letalo. Bom poročal, ko se vrnem
wink-1.gif

LP

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik AXi0N pravi:
smile-1.gif

wink-1.gif

LP

Obvezno poročaj!

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik AXi0N pravi:
smile-1.gif

wink-1.gif

LP

Obvezno poročaj!

Evo me, vrnil iz Hurgade
wink-1.gif

Kaj naj rečem kot to, da je "Steigenberger Al Dau Beach Hotel" bomba in da sem res ful zadovoljen! Tudi ostali Slovenci, s katerimi smo bili skupaj so bili vsi presenečeni, seveda pozitivno. Res, hotel ti nudi vse, osebje zelo prijazno, sobe velike, zelo čiste,...
Vsekakor lahko hotel priporočam vsakomur, sem prepričan da mu ne bo žal!!

To je za zdaj vse, grem spat, sem "crknjen"
smile-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Raje povej kaj več o izletih, mene hotel ne zanima kaj dost, ker ne bom dost not, razen ko bom spal
grin1.gif

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Aja... o izletih ti lahko povem le o šnorklanju, ker na drugega z drago nisva šla. Bil sem pred tem en mesec v Ameriki, namen v Hurgadi pa je bil le se sončit, kopat in šnorklat. Šnorklanje je res nuja, ker vidiš marsikaj zanimivega. Podvoden svet je zelo lep, videli smo dosti rib, raznih barv, med drugim tudi dve Moreni. Tak da izlet z ladjico in šnorklanje ti vsekakor priporočam.
Drugi so se še odločili za izlet v Kairo, so dosti videli, ampak jih je vožna zelo izmučila, pa še prevroče je bilo. V piramidah je bilo veliko ljudi in zatohlo, tako da se je baje komaj dihalo.

To je to...

LP

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Aha, mi2 imava pa namen kaj videt, torej Kairo, Luxor, šnorklanje, safari z ATVji in življenje v centru Hurgade, zato sva vzela tudi hotel v centru.

Kako je z izleti, ali si vzel ponujeno od SLO agencije ali si tam uredil, ker je baje dost ceneje?

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.546
967
113
Ko si glih omenu Morene.

Pred našim hotelom v Hurgadi je blo par skal poraslih s koralami. Moren je blo pa v tistih skalah vsaj 5-6 naenkrat za videt. Tudi plavale so okoli.

Pa tudi morsko kačo sem srečal (ni hec).

PS Na pravo šnorklanje pa nisem šel.

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Za 1 teden se mi vsi ti izleti zdijo preveč, že ostala dva izleta, ko so jih imeli ostali so jim bili zgornja meja. Moras vedet da je zelo utrudljivo... primer Kairo gres ob 2h zjutraj, prides nazaj okrog polnoči. S tem da se vozis nekje 7 ur. Potem rabis da se vsaj malo naspis, namreč vse na te izlete se gre zgodaj, razen snorklanje in to ko je okrog 9h (pa še to je za nekatere zgodaj). Tako da mi2 z drago bi šla še v Kairo pod pogojem da bi tam ostala 10 dni.

Z izleti je tako... za snorklanje pri lokalni je bilo 30€, od ponujene SLO pa 40€. Vzela sva od SLO, ker so tudi ostali tam vzeli in smo bili na ladji sami slovenci. Večja čaga, smo se zabavali, presmejali skupaj itd... Tako da mi ni zal da sva šla preko agencije. Tudi Kairo, kamor so šli ostali so šli preko naše agencije. Bili so zadovoljni, saj je vse potekalo v slovenskem jeziku, ker je šel zraven vodič. Še en primer... ena dva sta šla preko lokalne agencije v Kairo. Sta se vozila 5 ur, prideta nazaj in cela jezna itd... Niso jih spustili v Kairo, zakaj ne vejo, vglavnem bil je nek problem in so se morali obrnit in nazaj proti Hurgadi. Da se meni to zgodi, znorim. Finta je tudi ker turistični avtobus proti Kairo spremlja policija - namreč baje so zelo ropali turistične avtobuse.

No, tolko o tem. Če mene vprašas - jaz če bi šel bi zagotovo sel z slo agencijo, ker bi imel slovenskega vodiča, na busu slovenci in bi se boljše počutil. To, kaj komu paše pa naj presodi vsak sam.

LP

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
No, mi smo videli dve na šnorklanju... Sicer pa dobro, da ne več, ker bi po moje punca znorela
grin1.gif

Ji te ribe niso pri srcu, heh.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Sem slišal, da se da še dost ceneje dobit od lokalnih agencij, do 50% ceneje. To, če smo Slovenci ali ne, me niti malo ne moti, sej se znamo tudi z drugimi sporazumevat.
grin1.gif

No, bomo videli kako in kaj. Za Kairo pa vem, da te spremlja vojska.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Decembra 2005, ko sem bil 2 tedna v Hurgadi ni bilo več nobenega spremstva na poti v Cairo (mogoče je sedaj spet?), je pa bilo policijsko spremstvo (pred kolono 200ih avtobusov in na koncu kolone) na poti v Luxor. Vse izlete sem takrat plačal pri Amenophis Tours (v centru Hurgade) in vsakič prihranil najmanj 50% (glede na ceno agencije s katero sem prišel v Egipt). Paziti sem moral le, da določen izlet ni bil organiziran za večinsko rusko čredo, ker v tem primeru si ga pa naj.bal.

BTW, tudi Asuanski jez in Abu Simbel je vredno obiskat.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Torej je fajn direktno povprašat ali gredo zraven rusi ali ne?
confused-1.gif

50% ni malo denarja, sploh, če greš na dost izletov. Leta 2005 mislim, da so postrelili na poti v Kairo nekaj nemcev in zato je spremstvo spet prisotno.